DM Zapt
Sasha Van der Speeten

Damn zeg, wat zie ik Zwangere Guy graag opdraven in televisieprogramma’s

2 Zwangere Guy in ‘Van Gils & gasten’. © rv

Sasha Van der Speeten zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Zwangere Guy bij Van Gils & gasten.

Interview

2 © Thomas Sweertvaegher

Zwangere Guy: “In de liefde ben ik een egoïstische klootzak”
   

Of Zwangere Guy graag schoonmaakt? “Ik heb een kuisvrouw”, verklapte de Brusselse rapper vorige maandag aan Lieven Van Gils. De onderzoeksjournalist in Van Gils wilde vervolgens weten of Guy dan niet zen werd van poetsen, zoals een nieuwe Japanse hype het zou voorschrijven. “Vroeger wel,” bekende de Keizer Van Brussel, “toen ik nog op een werf werkte. Zeker op het einde als je je afgewerkt product helemaal schoonmaakt. De carrellage, bijvoorbeeld.” Van Gils en de overige gasten lieten een veelbetekenende stilte valt. “Sorry, de tegels, bedoel ik”, vertaalde Guy voor de oningewijden.

Damn zeg, wat zie ik Zwangere Guy graag opdraven in televisieprogramma’s. De mainstream heeft nood aan kleurrijke, lichtjes scheve figuren als Gorik Van Oudheusden. Zet hem in een panel met glossy BV’s die een nieuw televisieprogramma of een zelfhulpboek komen verkopen en je zit je voortdurend af te vragen wat Gorik nu écht denkt. Want hij zit in dat televisiedecor en toch weer niet. Alsof hij ook nog eens, geheel meta, boven zichzelf en de aanwezige praatgasten zweeft, demonisch grijnzend, beide middelvingers opgestoken naar de camera.

Offer you can’t refuse

Goriks eerste optreden in De afspraak op Canvas blijft legendarisch. Hij was er in november 2017 te gast om zijn kijk te geven op de Brusselse rellen aan het Muntplein. Daar zat hij, tussen politici Assita Kanko en Koen Geens, relaxed achterover leunend, de vingers vergrendeld, met een lichtjes wazige blik, als een soort spaced out Don Corleone in een hoodie van Raf Simonis. We dachten dat hij elk moment Bart Schols “I’m gonna make you an offer you can’t refuse” zou toemompelen, met een flair waar Marlon Brando goedkeurend bij zou grommen.

Share

Daar zat hij, tussen politici Assita Kanko en Koen Geens, als een soort spaced out Don Corleone in een hoodie van Raf Simonis

Toen hij eind vorig jaar in hetzelfde praatprogramma over zijn ontluisterende liedje ‘Gorik pt.1' mocht komen vertellen, deed hij dat met een verbazingwekkende sereniteit. Die keer liet hij het achterste van zijn tong wél zien, wat hem meteen meerdimensionaal maakte. Kristof Calvo, ook aanwezig, beloonde hem met een streeltje en stootte prompt “ik zen fan!” uit. 

Aliens

O ja, Zwangere Guy liet zich de verafgoding van Van Gils en diens gasten welgevallen, vorige maandag. In zijn ogen zagen we het sardonische genoegen flonkeren van een astronaut die op Mars landt en ontdekt dat de vreemdsoortige aliens aldaar hem een toffe dude vinden, tegen alle verwachtingen in. “Het ergste wat hiphop kan overkomen is dat het de discotoer opgaat en eenzelfde dood sterft. Maar dat ga je bij mij nooit horen”, orakelde hij. Straks een eigen talkshow? De carrellage is hoe dan ook al gelegd.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

Dossier DM Zapt
Dossier DM Zapt

De Morgen kijkt televisie (en luistert soms ook naar de radio).

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine