DM ZAPT

Beste Miss België, wanneer komt u nog eens op tv?

1 Angeline Flor Pua, de huidige Miss België. © Photo News

In DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Lilith Geeraerts over Miss België.

Beste Angeline Flor Pua,

Jouw kroontje staat op vervallen, maar ach, het afgelopen jaar was jij officieel het beste vrouwelijke exemplaar van alle Belgen tussen de 19 en de 25 jaar oud, en dat kan niemand je nog afpakken. Jij verpersoonlijkte het ideaalbeeld van de natie, of zo lees ik het althans op de website van Miss België. 

Share

Waarom lukt het jou, Lenty Frans, Romanie Schotte, Annelies Toros en al die andere missen vandaag niet meer om wat meer op het kleine scherm te komen, Angeline?

Je droeg dat kroontje naar het schijnt waardig. Al heb ik er eigenlijk niet veel van mogen waarnemen. Ik heb je eens gezien in Van Gils en gasten, waar je vertelde dat je gevechtspiloot had willen worden, maar dat je faalde bij de test. Eerlijk: het siert je dat je geen perfecte moordmachine bent, maar ‘gewoon’ een moordgriet. 

Welbespraakt en grappig ook. Na een Twitter-rel die volgde op allerlei racistische uitlatingen aan jouw adres, wa
s je de eerste miss die zich openlijk durfde af te vragen waarom sommigen het nodig vinden om anderen louter op basis van hun uiterlijk te beoordelen. Chapeau. 

En toch, Angeline, ben je het voorbije jaar zo weinig op de televisie geweest.

Ideale schoondochter

Veel van jouw voorgangers oefenden hun functie als ideale schoondochter wél op tv uit. Dina Tersago, Ann Van Elsen, Tanja Dexters, Anne De Baetzelier, Daisy Van Cauwenbergh, Veronique De Kock en – the one to rule them all – Goedele Liekens: allemaal vonden ze na hun verkiezing minstens deeltijds onderdak bij de televisie. En naast dat ongelukje van Tanja met dat geschonden graf, had niemand daarover ooit écht te klagen.

Maar waarom lukt het jou, Lenty Frans, Romanie Schotte, Annelies Toros en al die andere missen vandaag niet meer om wat meer op het kleine scherm te komen? Ligt dat nu echt louter aan het feit dat de nobele job van omroeper geheel is verdwenen?

Share

Mocht het niet lukken om Annelien Coorevits van 'Temptation Island' te verdrijven: echt 'missen' gaan we jou niet doen

Vandaag blijven alleen Dina Tersago, goede vriendin van land- en andere bouwers, en Goedele Liekens, goede vriendin van geslachtsdelen maar niet altijd van hun dragers, over als hardwerkende tv-persoonlijkheden met een miss-verleden. Oké, en Annelien Coorevits mag één keer per jaar opdraven in Temptation Island, maar laten we eerlijk zijn: het is goed dat dat maar één keer is. Zou jij dat overigens niet liever doen? In haar plaats? Het lijkt me leuker dan piloot, vandaag de dag.

Nu, mocht het toch niet lukken om Annelien van dat eiland te verdrijven: echt missen gaan we jou niet doen. Maar neem dat vooral niet persoonlijk: het is al even geleden dat überhaupt iemand in dit land een Miss België heeft gemist.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

Dossier DM Zapt
Dossier DM Zapt

De Morgen kijkt televisie (en luistert soms ook naar de radio).

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine