Dossier Boeken

Belgische stripheld Thorgal krijgt eigen tv-serie

- Bron: Hollywood Reporter, VRT
1 © rv

Goed nieuws voor strip- en fantasyfans: de Duitse filmregisseur Florian Henckel von Donnersmarck, die in 2007 een Oscar won voor zijn film 'Das Leben der Anderen' gaat een televisieserie maken rond het populaire Belgische strippersonage Thorgal.

Thorgal is een van de meest succesvolle Belgische strips ooit. De reeks werd in 1977 gecreëerd door de Poolse tekenaar Grzegorz Rosinski en de Belgische scenarioschrijver Jean Van Hamme. Hoofdpersonage Thorgal is een 'sterrenkind' dat opgroeit bij de Vikingen.  

Rechten
Donnersmarck is zelf van kleins af aan een grote fan van de strip en probeerde al ruim tien jaar de rechten erop te verwerven. "We zijn erg verheugd dat Van Hamme, Rosinski en uitgeverij Le Lombard beslist hebben om hun grootste schat aan ons toe te vertrouwen", zegt hij aan de VRT. "We zullen ons uiterste best doen om de kracht van de reeks over te brengen naar het scherm. De verhalen zijn echter zo goed dat het bijna moeilijker zal zijn om het fout te doen dan juist."

Fantasy
Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames starten, laat staan wanneer de serie wordt uitgezonden. Fantasyseries vinden de laatste jaren hun ingang wel meer bij het grote publiek via verfilmingen: de op boeken en saga's gebaseerde series 'Game of Thrones' en 'Vikings' werden eerder al enorme hits op televisie.  

Er zijn inmiddels 35 albums over Thorgal en enkele spin-offs. In totaal werd de reeks al in achttien talen vertaald en werden er er meer dan veertien miljoen exemplaren van verkocht.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

Dossier Boeken
Dossier Boeken

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine