Hanne danst

“Als ik danseres was geworden, was ik nooit getrouwd en had ik nooit kinderen gekregen. En dat was ook oké geweest”

Op de toppen van haar tenen: de balletdroom van Hanne Decoutere

- Frederick Vandromme - Bron: Humo

Op 12 februari blaast Het journaal-anker Hanne Decoutere (38) zuurstof in een oude, maar nog bijzonder vieve droom. Die avond danst ze, als haar elastieken benen meewillen, als prima ballerina samen met Ballet Vlaanderen een pas de deux uit Romeo en Julia in het Concertgebouw Brugge. Het is het slotakkoord van een obstakelrace vol pirouettes, gescheurde meniscussen en zelfkastijding, die een jaar geleden is begonnen. De samenvatting kunt u vanaf 15 januari volgen in het zesdelige Hanne danst op Canvas. “Ik heb mezelf vaak in de arm moeten knijpen: is dit echt?”

Share

‘Bij mij is alles zwart-wit. Een beetje aan ballet doen, dat kan ik niet. Ik ben altijd streng voor mezelf geweest, maar zeker als kind’

Het is geen vrijblijvende bevlieging voor Decoutere, die haar liefde voor het dansen als kind ontdekte. Op haar 12de slaagde ze zelfs voor het toegangsexamen van de prestigieuze Koninklijke Balletschool van Antwerpen, maar toen stuitte ze op een veto van haar ouders: in de Balletschool zagen zij geen toekomst.

nieuws

cult

zine