Overlijden

Acteur 'Bompa Lawijt' (79) overleden

1 Bernard Verheyden vertolkte in de jaren 90 de rol van 'Bompa Lawijt' op VTM. © Ghyselinck

Acteur Bernard Verheyden is vandaag op 79-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend als 'Bompa Lawijt', een rol die hij in de jaren 90 vertolkte in de VTM-serie Chez Bompa Lawijt.

Bernard Verheyden was in de jaren 80 en 90 een vaste gast op de planken van het Echt Antwaarps Teater van Ruud De Ridder. Zijn grote doorbraak in Vlaanderen kwam er dankzij 'Bompa Lawijt', het personage dat hij voor het eerst vertolkte in 1989 in Bompa op VTM. Die reeks was een succes, en liep tot 1994.

Dat jaar werd vervolgens Chez Bompa Lawijt in het leven geroepen, waarin Bernard Verheyden ook de hoofdrol heeft vertolkt. Van die reeks werden 60 afleveringen ingeblikt en uitgezonden op VTM. Verheyden was ook te zien in het moppenprogramma HT&D. Hij was getrouwd met Denise Zimmermann, zijn tegenspeelster in Bompa en Chez Bompa Lawijt. Zij is al in 2004 overleden aan de gevolgen van een bloedvergiftiging.

Bernard Verheyden was de oom van actrice Sandrine André (dochter van acteur Bert André), en de broer van actrice Mieke Verheyden. 

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine