Theater-tips

5 voorstellingen om mee te pikken op Theater aan Zee

De 20ste editie van Theater aan Zee biedt weer heel wat theater-, performance-, muziek- en filmplezier

6 © TAZ / Kaat Flamey / Koen Broos

Vanavond schiet de 20ste editie van Theater aan Zee (TAZ) in Oostende uit de startblokken. Naar goede gewoonte zijn daar tal van prachtige theatervoorstellingen, lezingen, films en performances te zien. Wie zich rept, kan er misschien nog eentje (of enkele) meepikken.

The Allegory of the Jam Jar

6 © kos

Deze film was de grote winnaar van het internationaal Kortfilmfestival in Leuven. Makers Boris Kuijpers en Ruth Mellaerts zijn in het echte leven een koppel en vonden hun inspiratie bij de barst die ze thuis opeens in een van hun muren aantroffen.

Het Hamiltoncomplex

 

6 © FRED DEBROCK

Vis noch vlees, kind noch vrouw, vastbesloten om snel volwassen te worden maar nog verknocht aan hun knuffelberen. Dertien meisjes schetsen in Het Hamiltoncomplex hoe het voelt om dertien te zijn. (13+)

Cock, Cock... Who's there?

 

6 © kos

Materiaal voor deze uitdagende docuvoorstelling over intimiteit en geweld haalde de Finse performer Samira Elagoz op onlinedatingplatforms. De bijbehorende waarschuwing 'Kan als schokkend ervaren worden' voorspelt dat het resultaat niet voor doetjes is. Enkel toegankelijk vanaf 18 jaar.

Datumloze dagen

 

6 © Vi¿ctor Dura¿n

"Een fantasievolle monoloog, vol dramatiek en humor", schreef de Volkskrant over deze theaterbewerking van Jeroen Brouwers' bestseller over een troebele vader-zoonrelatie. Acteur Tom Jansen staat alleen op de scène.

Bloednoot

6 © Filip Van Roe

Schrijver Tom Lanoye waagt zich aan een muzikaal experiment. Samen met muzikanten Teun Verbruggen (onder andere Flat Earth Society) en Nicolas Rombouts (onder andere Dez Mona) vormt hij een 'impro-jazz-lit-posse'. "Hard, verschroei- end, onverwacht, soms explosief en soms verstild."  

Het hele programma vindt u op theateraanzee.be.  

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.