Games

2018: het jaar van de videogame-overkill

Er zijn gewoonweg te veel games, en ze duren ook nog eens veel te lang

3 Westernepos ‘Red Dead Redemption II’ is met enige voorsprong de beste game van dit jaar. Maar u zult veel tijd nodig hebben om dat ten volle te ontdekken. © rv

Grote games die zestig uur duren om gewoon al de verhaallijn te doorwroeten, kleine artistieke titels die niet meer worden opgemerkt omdat ze verzuipen in het overaanbod: we hebben, sneller dan verwacht, peak video game bereikt. Er komen zo veel games op de markt dat het niet meer mogelijk is om zelfs maar de absolute musts gespeeld te krijgen.

Na ongeveer vijfenveertig uur in de westerngame Red Dead Redemption II denkt u dat u eindelijk het slot van het verhaal hebt afgerond. Maar dan begint er ineens een epiloog, die op zichzelf ook nog eens tien tot vijftien uur in beslag neemt. Zestig uur voor één videogame: dat zijn zes seizoenen van een gemiddelde tv-reeks op Netflix. Stel nog dat u, ondanks uw job en uw gezinsleven, altijd een verwoed gamer bent gebleven, en u gemiddeld drie uur per dag kunt vrijwaren om in het spel te duiken, zo’n zes dagen per week: in dat al ruim bemeten geval hebt u vier weken nodig om alleen maar de dwingende verhaallijn van de game uit te spelen, als u tenminste niet te veel zijpaadjes neemt.

nieuws

cult

zine