Tv

'Twin Peaks' maakt op 21 mei comeback op Telenet

Goed nieuws voor de Vlaamse fans van Twin Peaks. Zij kunnen de langverwachte terugkeer van de cultreeks volgen op Play More, het betaalkanaal van Telenet. Op zondag 21 mei,  gelijktijdig met de première in de Verenigde Staten, is daar de eerste aflevering van het derde seizoen te zien. Wie tot dit najaar wil wachten, kan op VIER terecht.

1 © rv

Op 8 april 1990 boog FBI-agent Dale Cooper zich voor het eerst over de vraag wie Laura Palmer had vermoord. Die zoektocht, op geheel eigen wijze in beeld gebracht door David Lynch, hield al snel een steeds groter wordend kijkerspubliek wereldwijd in de ban. Maar na twee seizoenen in de steeds mysterieuzer wordende Twin Peaks-biotoop hield het verhaal plots op. Tot grote frustratie van de fans.  

Er volgde nog wel een film, opgevat als prequel op de reeks, maar die gaf lang niet alle antwoorden waarop de kijkers zaten te wachten. Nu is er,27 jaar na datum, dus eindelijk een vervolg. Wat dat derde seizoen, goed voor achttien afleveringen, brengt, is voorlopig nog hoogst onduidelijk. Geheel in de lijn van de reeks houden de makers het wat de verhaallijn betreft liever mysterieus. 

Grote namen

Wel is zeker dat David Lynch opnieuw achter de camera stond. Angelo Badalamenti zorgt, net als bij het origineel, voor de muziek en ook bekende personages als Dale Cooper, Denise Bryson en Audrey Horne maken hun comeback. Ook aan nieuw bloed geen gebrek: met onder anderen Monica Bellucci, Ashley Judd, Tim Roth en Naomi Watts zijn een aantal grote namen aan de cast toegevoegd. 

De wereldpremière is voorbehouden voor het filmfestival van Cannes, waar de eerste twee afleveringen te zien zullen zijn. Maar meteen daarna is het dus de beurt aan het grote publiek. Vanaf 21 mei is de reeks in het tempo van één aflevering per week te zien op betaalkanaal Play More. Fans die nog wat langer kunnen wachten, stemmen komende winter af op televisiezender VIER.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

cult

zine