X-files

'The X-files' keert terug

- Redactie - Bron: de Volkskrant

Er komt een elfde seizoen van sciencefictionserie 'The X-Files'. De Amerikaanse televisiezender Fox heeft volgens The Hollywood Reporter tien aflevering besteld. Hoofdrolspelers David Duchovny en Gillian Anderson keren beide terug in de rollen van FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully.

1 Acteurs Gillian Anderson en David Duchovny op de première van "The X-files". © REUTERS

Duchovny en Anderson speelden van 1993 tot 2002 het duo Mulder en Scully, dat onverklaarbare gebeurtenissen onderzocht. De aanwezigheid van buitenaards leven en een plot om die informatie achter te houden, was een rode draad in de serie. In januari 2016 keerde de show, die inmiddels een cultstatus verworven had, na 14 jaar terug op televisie in de vorm van een miniserie met zes afleveringen.

Aangezien de miniserie erg goed bekeken en gewaardeerd werd, is een nieuw seizoen besteld, aldus een verklaring van de zender. De opnames beginnen deze zomer al.

Meerdere series die al langere tijd voorbij waren, kregen de afgelopen jaren een nieuwe kans. Netflix blies de jaren negentig-sitcom Full House nieuw leven in en gaf ook Gilmore Girls een staartje middels een miniserie. Showtime waagde zich aan een derde seizoen van David Lynch' Twin Peaks. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van die serie is in mei te zien.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult