Pretparken

'The Hunger Games'-pretpark in de maak

1 Josh Henderson (links), Jennifer Lawrence en Liam Hemsworth (rechts)tijdens een handen- en voetenafdrukceremonie aan het Chinese Theatre in Los Angeles op 31 oktober 2015. © Photo News

Op het eerste zicht lijkt een pretpark rond The Hunger Games wat vreemd. In de boeken- en filmreeks moeten jongeren elkaar als gladiatoren uitmoorden, iets wat moeilijk te vertalen is naar levensecht entertainment. Maar de franchise is erg lucratief, zodat het idee niet kon uitblijven.

"Hoe meer we erover nadachten, hoe meer we de opportuniteit zagen", zegt Tim Palen, chief brand officer van filmstudio Lionsgate in The New York Times. Zo wordt gedacht aan een achtbaan die lijkt op de Capitol train uit de film, of een flightsimulator die rondvliegt over Panem, het post-apocalyptische land waar de verhalen plaatsvinden.

Voor het bedrijf zijn de attracties een manier om de franchise in leven te houden, ook al staan er geen nieuwe films gepland. Over twee weken komt het laatste deel - The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 - wereldwijd in de zalen.

Lionsgate zal de attracties niet zelf bouwen zoals Disney of Universal, maar de rechten op films verkopen zoals onder meer Warner Bros. dat doet. Zo komen er mogelijk ook dansshow van Step Up en attracties rond Divergent en de Twilight-films. Momenteel zijn er al twee partners die met Lionsgate in zee gaan voor parken in Atlanta en Macau.

Eerder dit jaar verkocht Lionsgate al licenties voor The Hunger Games aan het nieuwe filmpark Motiongate in het Midden-Oosten, en er komt ook een theatershow in Londen. Palen verwacht dat er nog meer afgeleiden zullen volgen. 

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

zine