Recensie

#hetisingewikkeld: Hoe flinterdun toch leuk kan zijn ★★★☆☆

Ingewikkeld is #hetisingewikkeld niet, maar soms moet het ook niet meer zijn. Een licht reeksje dat lekker wegkijkt kan af en toe ook deugd doen.

1 An Miller en Ben Seghers maken het niet al te ingewikkel in #hetisingewikkeld. © rv

U kent ze wel, die verhalen in de tijdschriften en weekendbijlagen, over relaties die moeilijk lopen. Over mannen of vrouwen die hun plezier elders zoeken om dan toch tot het besef te komen dat het gras niet altijd groener is aan de overkant. Iedereen - ook u, meneer de intellectueel - grijpt wel eens naar die sappige verhalen die lekker weg lezen. Vijf minuten goede ontspanning, meer hoeft het soms niet te zijn.

Share

Het verhaal is flinterdun, maar best leuk en geloofwaardig

#hetisingewikkeld kan je nog best omschrijven als een televisionele variant van die verhalen. Kort samengevat: man en vrouw leven al jaren naast elkaar - seks was er de laatste twee jaar niet bij, voor één keertje omdat de man geen zin had - en besluiten dan maar te scheiden. De ietwat aparte oplossing om de kinderen te ontzien is dat de partner die de kinderen niet heeft in de kelder gaat wonen. Wat dus voor wat vreemde, gênante en grappige situaties zou moeten leiden.

Slaagt #hetisingewikkeld daarin? Hoogstaande comedy is het niet en de verhaallijnen zijn nu ook niet van die aard dat je omvergeblazen wordt door subplots en diep uitgewerkte personages. Maar is het aangenaam om naar te kijken? Er staan goede acteurs op de set, het weliswaar flinterdunne verhaaltje is best leuk en geloofwaardig en er zit voldoende humor. En dan hebben we het nog niet over de vele levenswijsheden die je opsteekt. "Vrouwen willen dat er op hen gejaagd wordt", bijvoorbeeld. Of "Het minste wat je kunt doen, is ze af en toe een beetje neuken. Uit dankbaarheid." Vele notaboekjes zullen bovengehaald zijn.

Nee, Gouden Rozen of andere tv-prijzen gaat #hetisingewikkeld niet winnen. Maar de relationele verhalen uit de bladen gaan ook niet snel Pulitzers winnen. Het is wat het is, en soms moet televisie niet meer zijn. 

#hetisingewikkeld, elke woensdag om 21.45 uur op VIER. Vier.be

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

Dossier DM Zapt
Dossier DM Zapt

De Morgen kijkt televisie (en luistert soms ook naar de radio).

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine