Emmy Awards

'Game of Thrones' voert nominatielijst Emmy Awards aan

1 © AP

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks Game of Thrones de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen zullen dit jaar voor de 70ste keer uitgereikt worden. 

Met dat aantal troont de reeks niet boven de rest uit: slechts één nominatie minder was er voor Saturday Night Live, de intussen eeuwenoude satirische sketchenreeks, en voor Westworld, de HBO-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton over een hightech-themapark van de western bevolkt door androïden, die aan haar derde seizoen bezig is.

Twintig nominaties waren er voor The Handmaid's Tail, de reeks gebaseerd op de gelijknamige, nachtmerrieachtige roman van Margaret Atwood.  Het derde seizoen van Twin Peaks, de meesterlijke surreële reeks van David Lynch, moest het stellen met negen nominaties. 

In totaal veroverde Netflix 112 nominaties, vier meer dan HBO. Nummer drie, NBC, volgt met 78 nominaties op ruime afstand. 

De winnaars van de 'Oscars van de televisie' worden op 17 september bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine