À la carte

Roggevleugel in 't zuur

Marjan Casier uit Heist-aan-Zee komt langs moeders kant uit een vissersfamilie. Wanneer ze als kind bij haar grootouders was, stond er dan ook steevast vis op het menu. Een bereiding die haar altijd is bijgebleven, is ingelegde vis in zure gelatine, zoals roggevleugel, hondshaai of pladijs. Marjan heeft al meermaals geprobeerd om dit gerecht na te maken, maar nergens vindt ze het juiste recept, niet in kookboeken en ook niet in kookprogramma's. Benieuwd of het recept van Johan Segers smaakt zoals in haar herinnering.

Seizoen 1 Aflevering 2

20 min2015
Magazine, Culinair Magazine

Roggevleugel in 't zuur

Marjan Casier uit Heist-aan-Zee komt langs moeders kant uit een vissersfamilie. Wanneer ze als kind bij haar grootouders was, stond er dan ook steevast vis op het menu. Een bereiding die haar altijd is bijgebleven, is ingelegde vis in zure gelatine, zoals roggevleugel, hondshaai of pladijs. Marjan heeft al meermaals geprobeerd om dit gerecht na te maken, maar nergens vindt ze het juiste recept, niet in kookboeken en ook niet in kookprogramma's. Benieuwd of het recept van Johan Segers smaakt zoals in haar herinnering.

Njam!
Komende afleveringen van "À la carte"

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden