Zondag 25/08/2019

De slimste mens

Zo makkelijk verbrak Gert Verhulst het record in 'De Slimste Mens'

't Is gebeurd. Gert Verhulst is de eerste kandidaat in de geschiedenis van 'De Slimste Mens ter Wereld' die de verdoemde elfde deelname overleeft. Hij laat vorige recordhouders als Otto-Jan Ham, Lieven Verstraete, Bart De Wever, Freek Braeckman en Linda De Win achter zich. Zij sneuvelden in die verdoemde elfde aflevering. Toch mag of kan Verhulst niet gaan voor een mogelijk succesvolle twaalfde deelname. Maandag starten immers de finaleweken waarin de Studio 100-baas pas helemaal op het einde, op donderdag 18 december, instapt voor een gooi naar de eindoverwinning.

Het was een erg rare recordaflevering voor Verhulst. Thuisspeler Pedro Elias, medewerker bij Woestijnvis en tot voor enkele jaren redacteur bij 'De Slimste Mens', kwam als vervanger voor de zieke Patje Krimson als allerlaatste deelnemer aan bod. En deed dat bijzonder goed en vlot.

Halfweg de quiz, na de 'Puzzel'-ronde stonden Gert en Thomas Smith met belachelijk lage scores van respectievelijk 66 en 68 seconden. Pedro Elias had toen al 280 seconden gesprokkeld. Het lachje van Verhulst en Smith naar elkaar sprak boekdelen. Maar met een perfecte fotoronde en schijnbaar enkele geluksantwoorden zette Gert de scheve situatie moeiteloos recht. Alleen comedian Thomas Smith bleef verweesd achter. Na de fotoronde had hij de onwaarschijnlijk lage score van 38 seconden. Hij eindigde de filmpjesronde met 100 seconden. Dat was dan weer heel goed nieuws voor Vlaams Parlement-voorzitter Jan Peumans, die tot gisteren enkel Wendy Van Wanten achter zich wist wat slechtste scores betrof.

Pedro Elias won dus de 31ste aflevering, maar toen al was duidelijk dat Verhulst het record op zak had. Het finalespel tegen Thomas was eigenlijk overbodig. Beetje jammer, want zo verdween de spanning uit de wedstrijd. Het noopte jurylid Scheire tot de fijne opmerking 'ik kijk nu al uit naar de slotzin van Erik: dit is mogelijk de laatste vraag'.

Verhulst moest niet veel meer doen dan toekijken hoe de seconden wegtikten bij de comedian. De Studio 100-baas prikte extra met drie juiste antwoorden en hield uiteindelijk liefst 148 seconden over.
Geen toeters of bellen overigens aan het einde van deze recordaflevering. "Je zou nu verwachten dat er een taart komt, met vrouwen die eruitspringen en vuurwerk en slingers en zo. Dat valt nu een beetje tegen", lachte Gert.

De eindscore (voor het finalespel)
1. Pedro Elias 416 sec.
2. Gert Verhulst 334 sec.
3. Pedro Elias 100 sec.

De stand
1. Gert Verhulst 11 deelnames, 6 overwinningen
2. Bart De Pauw 8 deelnames, 5 overwinningen
3. Adil El Arbi 7 deelnames, 3 overwinningen
4. Marc-Marie Huijbregts 5 deelnames, 0 overwinningen
5. Sven De Leijer 4 deelnames, 3 overwinningen
6. Kirsten Lemaire 4 deelnames, 3 overwinningen
7. Cath Luyten 4 deelnames, 2 overwinningen
8. Marnix Peeters 4 deelnames, 1 overwinning
9. Maarten Vangramberen 4 deelnames, 1 overwinning

De finaleweken worden afgetrapt met: Pedro Elias, Maarten Vangramberen en Marnix Peeters.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden