Zaterdag 24/08/2019

De Mol

Wie is de mol? Hier zijn enkele tips

En toen waren ze nog met vijf. Nog vier kandidaten gaan voor de – nog steeds bijzonder lage – groepspot. Eén van hen is de mol, maar wie? We zetten de verdachtmakingen op een rij.

De kandidaten van De Mol. Beeld VIER

Waarom Annelies de mol (niet) is

Ah, Annelies. Ze is fysiek de zwakste van alle kandidaten en verprutst zo vrijwel elke opdracht. Ze kan even niet meedoen omdat ze haar bril niet bij heeft of omdat het haar even te veel wordt. Samen met haar man wordt ze al na twee minuten uitgeschakeld in het paintballspel. En ook: ze bracht samen met Eline het minste geld van alle kandidaten in de pot. Toch blijft ze gewoon in het spel.

Als je niet beter zou weten, je zou denken dat ze de mol is. Maar je weet gelukkig wel beter. Met een beetje geluk gokt Annelies gewoon al sinds dag 1 op de juiste mol en is ze daarom zover geraakt. En als ze wel de mol zou zijn, is het een bijzonder flauwe mol.

Annelies. Beeld SBS Belgium

Is Annelies de mol? Zeer onwaarschijnlijk

Waarom Davey de mol (niet) is

Hij ziet er met zijn Jeroom-snor zodanig uit als een Woestijnvis-boy dat het bijna niet anders kan dan dat Davey de mol is. Maar zou het productiehuis het ook aandurven om het tweede jaar op rij zo'n aantrekkelijke jonge kerel als mol te vragen? Daardoor zou het wel erg voor de hand liggen.

In elk geval doet Davey heel wat verdachte dingen, waardoor de groep al heel wat geld heeft verloren. Tegelijkertijd doet Davey ook veel om ons van het tegendeel te bewijzen. In 
de laatste aflevering had hij heel gemakkelijk, van achter het stuur, de gps-opdracht kunnen saboteren. Dat deed hij niet. Ook bij eerdere opdrachten, zoals de diefstal in het museum, bracht Davey geld in de pot. Hij verloor daar weliswaar veel tijd, maar hij deed het wel.

Tijdens de paintballopdracht leek hij door een sterke strategische zet volledig voor de groepspot te gaan. Maar dan moest hij wel als enige overblijven en dat gebeurde uiteindelijk niet. Er ging zelfs geld uit de pot. Rekende hij daar op?

Davey. Beeld VIER

Is Davey de mol? Er zijn sterke vermoedens

Waarom Eline de mol (niet) is

Eline is de enige resterende kandidaat die wél geld verloor tijdens de museumopdracht. De manier waarop ze dat deed, is tekenend voor haar mollengedrag. Dat is namelijk bijzonder subtiel. Tijdens het stelen van een schedel ter waarde van duizend euro, blijven de twee niet lang genoeg op de grond liggen. Eline doet het alarm afgaan en Bertrand De Onschuldige neemt alle schuld op zich. Eline zweeg. Een veelzeggende stilte, die haar eigenlijk bijzonder verdacht maakt. 

Eline. Beeld VIER

En zo kan je tientallen voorbeelden verzinnen waarbij Eline subtiel, maar vakkundig de groep in de war stuurt en een wanordelijke chaos doet regeren. Zo heb je eigenlijk geen mol meer nodig.

Is Eline de mol? Waarschijnlijk

Waarom Robin de mol (niet) is

Robin zou een goede mol kunnen zijn. Hij stuurt alles in de war en hij heeft één gouden tactiek: het is altijd de schuld van de andere. Robin schreeuwt en brult.

Maar als hij de mol is, is het wel een hele slechte. Met 3.262 euro bracht Robin van alle resterende kandidaten het meeste geld binnen voor de groepspot. Het doel van een mol is juist om geld uit die pot te houden.
De laborant lijkt zichzelf altijd in sleutelposities te zetten. Van daaruit is hij de enige persoon die proeven dan toch doet slagen. Of is dat maar schijn?

Robin. Beeld SBS Belgium

Is Robin de mol? Het zou zomaar even kunnen

Waarom Sam de mol (niet) is

Sam is een crème van een gast, maar geen mol. Toch? De Limburgse autoverkoper springt het minst in het oog als verdachte en dat heeft hij aan zichzelf te danken. Hij haalde 2.500 euro binnen tijdens de zangopdracht. Dat doet geen mol.

Ja, Sam is de onschuld zelve. En misschien maakt dat hem net weer wel verdacht. Het is maar hoe u het bekijkt.

Sam wordt in de lucht gekatapulteerd. Beeld Printscreen VIER - De Mol

Is Sam de mol? Zeer onwaarschijnlijk

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden