Dinsdag 18/02/2020

Vlaamse Televisie Sterren: "Er was nog een vijfde nominatie, Stef Wauters en zijn ego"

Thomas Vanderveken liet zich eventjes gaan op het podium.Beeld Florian Van Eenoo photonews

In het Plopsa Theater zijn alle prijzen uitgereikt op de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren. Het is een feestje in mineur geworden, want geen enkele zender zond de galashow uit. De presentatie was in handen van Luk Alloo. Grote winnaar werd 'Bevergem', met drie verzilverde nominaties. Voor de enige award die de kijkers kozen -het beste tv-programma- moest de Canvasreeks wel de duimen leggen voor 'De Slimste Mens ter Wereld'.

De opvallendste uitspraak kwam op naam van Thomas Vanderveken. Toen die Staf en Mathias Coppens in de bloemetjes zette als beste presentatoren volgde er een vingerwijzing aan het adres van Stef Wauters. "Er was nog een vijfde genomineerde, Stef en zijn ego", klonk het ietwat treiterend. Het nieuwsanker verkoos thuis te blijven omdat hij niet als enige in de bloemetjes gezet wilde worden, de verdienste lag volgens hem bij zijn hele team. Volgend jaar beter ook voor Ben Crabbé, Erik Van Looy en Jonas Van Geel.

Voor de meest memorabele uitreiking zorgde minister Liesbeth Homans. Zij begon op het podium te kibbelen met Alloo, die naar haar mening veel te veel tussenkwam. Bovendien tuimelde de minister van de ene verspreking in de andere. Te veel stress voor al die BV's? Of iets te diep in het glaasje gekeken?

Karen Damen beste presentatrice
Bij de presentatrices won Karen Damen het pleit met het Vijf-programma 'Perfect'. Lieve Blancquaert ('Wedding Day'), Martine Tanghe ('Het Journaal') en Nathalie Meskens ('Beste Kijkers') grepen naast de opperste bekroning. "Ik kreeg onlangs bij Ketnet de prijs voor babe van het jaar. Ik dacht toen dat ze het begrip daar niet goed begrepen hebben. Toen ik hoorde dat ik hier genomineerd was voor beste presentatrice dacht ik dat ze ook hier het begrip niet bepaald goed begrepen hebben, want ik heb nog nooit iets gepresenteerd", klonk het uit haar mond.

Qua beste entertainment moest 'De Slimste Mens ter Wereld' de duimen leggen voor 'K3 zoekt K3' (VTM). Andere genomineerden waren 'Het Lichaam van Coppens' en 'Jonas & Van Geel'.

Carrièreprijs
Jaak Van Assche ging met de carrièreprijs aan de haal. De acteur zat vanavond in Aarschot voor het toneelstuk 'Ooit gewist', waardoor er via Skype contact werd gelegd. Als rijzende ster werd Olga Leyers verkozen.

Vier-programma 'Vermist' verzilverde de nominatie in de categorie 'Beste drama'. De tegenstanders waren 'T.' (Eén), 'Spitsbroers' (VTM) en 'The Team' (VTM). Erik Van Looy mocht de prijs uitreiken.

Ann Tuts beste actrice
Als beste actrice kwam Ann Tuts uit de bus voor haar rol van Martine in de felbekroonde Canvasreeks 'Bevergem'. Ze laat daarmee collega Maaike Cafmeyer, Ella Leyers ('T') en Tiny Bertels ('Loslopend wild & gevogelte') achter zich.

Koen De Bouw ontving de award van beste acteur dan weer uit de handen van Hilde De Baerdemaeker. De professor uit 'T' deed Kris Cuppens (Leo Moerman in 'Spitsbroers'), Piet de Praitere (Claude Delvoye in 'Bevergem') en Wim Willaert (Danny Vandenberghe in 'Bevergem') in het stof bijten.

Alloo in de prijzen
In de categorie 'Beste Informatieprogramma' ging 'Alloo In De Buitenlandse Gevangenis' met het beeldje aan de haal. Luk en zijn ploeg wisten Radio Gaga (Canvas), Topdokters (Vier) en Wedding Day (Eén) achter zich te houden.

'Bevergem' won het pleit in de categorie 'Beste Scenarist Fictie'. 'T.', 'Vermist' en 'Voor wat hoort wat' moesten de duimen leggen.

"Ben eigenlijk niet goedgezind"
Martin Heylen kreeg de eer om het beeldje in de categorie 'Beste regie non-fictie' uit te reiken. Winnaar werd 'De Recherche' (Vier), voor 'Soundtrack', Ten 'Oorlog' en 'Slijk'.

In de categorie 'Humor en Comedy' tot slot sleepte 'Bevergem' het derde beeldje van de avond in de wacht. De makers van 'De Ideale Wereld', 'Loslopend Wild en Gevogelte' en 'Tegen De Sterren Op' moesten knarsetandend toekijken. "Ik ben eigenlijk niet goedgezind, want ik was genomineerd voor beste acteur. Maar ze hebben Koen De Bouw gekozen", reageerde Piet De Praitere -Claude uit de reeks- al lachend.

Beeld Florian Van Eenoo photonews
Liesbeth Homans (R) stal op nogal opmerkelijke wijze de show.Beeld Florian Van Eenoo photonews
K3.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Goedele Liekens.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Lynn Wesenbeek met dochter Lauren en James Storme.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Sylvia Van Driessche en Jelle De Beule.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Olga en Ella Leyers.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Josje van K3.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Miss België Lenty Frans.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Bart Vanneste met zijn vriendin.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Jeroen Van Dyck en Nathalie Meskens.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Guga Baul en Tine Embrechts.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Phara de Aguirre.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Hilde De Baerdemaeker.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Ex-miss België Justine De Jonckheere.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Martin Heylen.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Bruno Wyndaele.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Kristel van K3 en Gene Thomas.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Gilles 'De Mol' Van Bouwel met vriend Thomas.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Siegfried Bracke met zijn vrouw Marina.Beeld Florian Van Eenoo photonews
Tim Van Aelst (R).Beeld Florian Van Eenoo photonews
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234