Zondag 26/03/2023

DM ZaptSasha Van der Speeten

‘Vinde gij mijn leven écht boeiend genoeg voor ne musical?’

Zangeres Natalia en James Cooke in ‘James de musical’. Beeld SBS
Zangeres Natalia en James Cooke in ‘James de musical’.Beeld SBS

Sasha Van der Speeten zet de blik op oneindig. Vandaag: James de musical op Play 4.

Sasha Van Der Speeten

“Allo, schattebolleke, stoor ik?”

“Hey mateke, nee zulle! Ik ’em zjust ons kleinste in heur wiegske gelegd. Voor wa belt ge? G’hebt mij toch nie weer nodig in één van uw programma’s? ’k voel het precies aan mijnen kleinen teen.”

“Ma, allez! Alsof ik u nie gewoon nekeer kan bellen om t’horen hoe daddet met u is!”

“Allez schat, we hebben elkaar vorige week toch nog gezien op de Gert zijne wine tasting? En de week daarvoor zijn we samen toch nog nekeer gaan tennissen? We hebben toen de Viktor en Marie afgedroogd. Wette da niemeer?”

“Ja, sorry schatteke, ’t is een beetje druk geweest. Soit, daarvoor bel ekik u eigenlijk. Ik ga een nieuw programma maken. Over musicals. En gij moet mijnen eerste gast zijn.”

“Waar komde gij nu mee af?”

“Wacht, wacht! Luister efkes naar mij. ’t Is dus de bedoeling da elke aflevering nen andere gast heeft. Awel die gast zijn of haar leven belichten we aan de hand van musicalnummers. Maar écht professioneel, hé! Met échte musicalacteurs! Wa peisde?”

“Dus weer een afkookseltje van het Amerikaanse tv-programma This Is Your Life, bedoelt ge? En zoals indertijd In De hoofdrol met Mies Bouwman. Of Het mooiste moment op VTM. Of nee, zoals De jaren stillekes met Steven Van Herreweghe?”

“Amaai, schatteke, ik wist nie da gij zoveel teevee hebt gekeken in uw leven?”

“Ksen ekik nie meer van de jongsten, hé mateke. Mor ge wèt: ksen nog altijd de felste van den hoop, hé! Hahahaha!”

“Da doet mij der aan denken: ik moet nog een afspraak maken voor een bleaching en een gelaatsbruining. Kwestie da’k wa kan shinen op den televies. Hahahaha!”

“Ah, wa gaat ge dan precies laten bleachen?”

“Sèg, da zijn uw zaken niet, hé schattebol. Hahahaha!”

“Goe, maar dus ’t is nie de bedoeling dakik zelf zing?”

“Nee, schatteke, da doen de musicalzangers. Maar maak u geen zorgen: ze mogen niet té fel shinen, hé. Gij zijt tenslotte de ster van de show.”

“Allez, dan is ’t goe. Maar gaan de mensen da nie een bietje van ’t zelfde vinden, zo gij en ik die in ne zetel zitten te zeveren terwijl we elkaar schattebolleke noemen en zo? En trouwens, vinde gij écht dakik zo’n boeiend leven heb gehad dat g’er ne musical van kunt maken?”

“Ma, allez schat. In elk geval boeiender dan dat van onze kijkers. Hahahahaha!”

“Hahahaha! Allez vooruit, zolang ge tijdens de opnames maar nie té familiair doet, hé. De mensen moeten nie weten wa wij elkaar allemaal in ’t verleden hebben zien doen. Zeg, welke gasten komen er nog?”

“Mja, da’s ne moeilijke. Bij De slimste mens zijn ze weer met alle toffe BV’s gaan lopen, dus we moeten ’t met den overschot doen. Soit, de Niels doet mee. ‘k Moest u trouwens de groetjes doen.”

“Ah tof. Wette wa? Zet het gewoon nog nekeer op mail, dan bezie ik het nog es. Maar ’k ga u nu moeten laten want ik moet naar den bikram.”

“Goe, schatteke. Voor ’t contractje zullen z’u nog wel bellen. ’t Wordt tóp, ik voel het nu al! Allez, groetjes aan uw ventje, hé.”

James de musical, elke donderdag, 20.35 uur op Play 4

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234