Dinsdag 29/11/2022

Traiteurtweeling Boxy is schot in de roos: "Geef die broers een eigen show!"

null Beeld medialaan
Beeld medialaan

Televisiekijkend Vlaanderen is wild van Kristof en Stefaan Boxy, de tweelingbroers die de jongste twee afleveringen van 'Mijn Pop-uprestaurant' kruidden als anonieme recensenten. Het duo wordt door heel wat kijkers gesmaakt en verdient volgens fans zelfs een eigen programma. In onze drie compilatiefilmpjes van hun leukste momenten zie je waarom.

Steven Alen

De broers Boxy hadden meer dan 30 jaar geleden een sterrenrestaurant in Kortrijk, maar runnen sinds 1997 een hoog aangeschreven traiteurdienst. Ze kookten voor heel wat prominenten en hebben dus niets meer te bewijzen. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld bekende tv-koks kunnen ze ongezouten hun mening verkondigen zonder rekening te moeten houden met eventuele gevolgen voor hun imago. Kortom: de broers zijn de ideale kandidaten voor de job als geheime recensent.

Kostelijk

De traiteurtweeling ging anoniem tafelen bij alle deelnemers van 'Mijn Pop-uprestaurant' en beoordeelde daar de bediening, het concept en uiteraard het eten. Maar meer nog dan wat ze zeggen, valt op hoe ze dat doen. Ze maken namelijk continu elkaars zinnen af, herhalen elkaars woorden en zitten te kibbelen als een koppel dat al 50 jaar getrouwd is. Maar ook: ze zijn heerlijk recht voor de raap én ze zijn gezegend met een gezonde dosis zelfspot.

'Jansen en Janssen', 'Peppi en Kokki', 'Statler en Waldorf': de vergelijkingen met andere illustere duo's bleven niet uit en enkele fans, onder wie presentator Peter Van de Veire, roepen op de broers een eigen programma te geven. Van de Veires collega Kürt Rogiers spreekt zelfs van "de beste tv sinds jaren". De broers Boxy reageren verrast op al die aandacht: "We wisten niet dat we zo grappig waren", laten ze optekenen in Het Laatste Nieuws. "Televisiemakers die het leuk vonden, mogen ons bellen."

Compilatie

De compilatie van hun leukste momenten maakt duidelijk waarom de Boxy's hun eigen programma verdienen. In het eerste deel (bovenaan dit artikel) schuiven ze aan in het Brusselse pop-uprestaurant Ket.

Dan is het de beurt aan Origó in Aalst:

In het derde deel worden Asparaguus in Hasselt en Manil's in Antwerpen gewikt en gewogen:

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234