Woensdag 21/08/2019

Topfavoriet Braeckman al na één aflevering naar huis

Beeld PHOTO_NEWS

Hij stond bij de bookmakers met stip genoteerd, maar nieuwsanker Freek Braeckman kon zijn favorietenrol nooit waarmaken. Na een (te) trage start en een rampzalige fotoronde, leek hij in de finaleronde nog even de situatie recht te trekken, maar de dioxinecrisis deed hem uiteindelijk de das om.

• Het verloop
Freek Braeckman had zich naar eigen zeggen niet voorbereid op zijn deelname aan De allerslimste mens en dat was eraan te merken. De eerste ronde leverde hem geen seconden op en ook tijdens de puzzelronde liet hij seconden liggen. Toen hij daarna ook nog eens bij het herkennen van Oscarwinnaars de mist in ging, leek het kalf definitief verdronken. Maar toen ook zijn tegenspelers ondermaats scoorden tijdens de fotoronde en Braeckman met een filmpje over Eddy Merckx nog wat seconden sprokkelde, kwam hij toch weer in de wedstrijd.

• De finale
Ben Crabbé mocht zich, na een mindere aflevering, met 358 seconden toch tot winnaar kronen. Eva Brems bleef met haar 289 seconden Freek Braeckman nipt voor, die het met 273 seconden moest stellen. De finale tussen die twee laatsten was ongemeen spannend. Na een vraag over het tennistoernooi Wimbledon bleven ze allebei op één seconde staan. Een kunstje dat Braeckman al eens uithaalde met Bart De Wever, toen die twee onder elkaar moesten uitmaken wie de slimste mens zou worden. Maar Braeckman slaagde er deze keer niet in om aan het langste eind te trekken. Op de vraag: "Wie waren de hoofdrolspelers tijdens de dioxinecrisis?", antwoordde hij: "Magda Aelvoet." Een verkeerd antwoord waardoor hij na één deelname al naar huis mocht.

• Amusementswaarde
De onwaarschijnlijke ontknoping alleen al zal ervoor zorgen dat deze aflevering de geschiedenisboekjes ingaat. Maar met een Ben Crabbé op dreef - op vraag van Van Looy gunde hij de kijkers zelfs een blik op zijn inmiddels beruchte okselvijvers - en Braeckman die af en toe met een droge opmerking uitpakte, viel er ook voor die bloedstollende finale wel wat te beleven.

• De jury
Guy Mortier bracht Miet Smet mee. Niet meteen een garantie op hilarische televisie zo bleek. Gelukkig stond Mortier op scherp zodat er, vooral tijdens het eerste deel van het programma, toch nog behoorlijk wat gelachen werd.


Vanavond nemen Ben Crabbé en Eva Brems het op tegen Bart Peeters.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden