Zaterdag 22/02/2020

Tom Waes beter op de werkvloer: 3-3 is een feit

Beeld BELGA

In Wauters vs. Waes stond het na vorige week 3-2 voor Koen Wauters. Voor de volgende opdracht werd het duo naar Lemmens interim gestuurd. "Op een dag vind je de job van je leven", grapte Tom Waes nog. In het interimkantoor wachtte niemand minder dan An Lemmens op Koen en Tom. Voor de volgende uitdaging moesten Wauters en Waes drie jobs- die uiteraard niet dicht bij hun leefwereld aansloten- tot een goed einde brengen. Wie het meeste aanbiedingen op een vast contract kon versieren, was de winnaar van de uitdaging. Tom klopte Koen met het kleinste verschil: 2-1 en bordjes opnieuw in evenwicht dus.

De eerste uitdaging bracht hen naar GFK in Leuven. Tom en Koen trokken grote ogen toen bleek dat ze in een callcenter terechtkwamen. In vier uur moesten ze zoveel mogelijk enquêtes tot een goed einde brengen. Om het nog een beetje moeilijker te maken, moesten ze vragen stellen over het seksleven en het alcoholgebruik van de Vlaming. Al tijdens de opleiding bleek dat het niet zo simpel was en zowel Wauters als Waes kregen de slappe lach.

Beide kemphanen hadden al snel door dat de meeste mensen niet zo happig waren om deel te nemen aan de enquête en als het dan toch een beetje meezat, had Koen last met zijn computer. Na een halve shift had het duo ongeveer tien volledige vragenlijsten afgewerkt. Op het einde kreeg Tom dan weer te maken met een vrouw die wel heel graag een praatje maakte. Uiteindelijk haalde Koen het eerste vast contract binnen met 19 volledige enquêtes tegenover 17 voor Tom.

De tweede job bracht het duo naar Mora, de bekende fabrikant van frituursnacks, in Mol. Om 5u30 stond Koen al voor de deur van Tom mét de gepikte brooddoos van zijn kleine. "Papa moest vroeg gaan werken", grapte Koen. Bij aankomst werd meteen duidelijk wat hen te doen stond. "Benieuwd wat er nu eigenlijk in een vleeskroket zit", merkte Tom op. Hun opdracht was om een sitostick te maken, de enige snack in het bedrijf die nog met de hand gemaakt wordt. Simpel: wie op het einde van de drie shiften het meeste sito's gemaakt had, was de winnaar.

"Dat lijkt me echt een job waar je na een paar uurtjes dolgedraaid bent", aldus Koen. De werknemers leveren maar liefst 57 stuks per minuut af. Dat tempo konden Wauters en Waes uiteraard niet volgen en voor hen werd de lat op 30 per minuut gelegd. Wat nog ontzettend snel was, zo bleek. "Stok, vlees, ajuin, vlees", probeerde Wauters te onthouden. Na de eerste shift stond Tom 120 stuks voor op Koen, na de tweede had hij nog een voorsprong van 61 sito's. Bij de laatste tussenstand waren de rollen omgedraaid: 26 stuks voorsprong voor Koen. Tom prikte nog in zijn vinger en moest even verzorgd worden, maar hij haalde het toch met 5.501 sito's tegenover 5.470 voor Koen. Slechts 31 verschil, maar wel 1-1.

De laatste job was misschien wel de zwaarste. Tom en Koen moesten naar Zelem om zich aan te bieden aan de gemeenteschool. Het duo moest voor een dag het derde leerjaar overnemen. De onderwerpen die ze voorgeschoteld kregen, waren geen makkie. Zo moesten ze de achtjarigen uitleg geven over het communisme, Europa en het werk en leven van Koen Wauters en Tom Waes. Op het einde moesten beide klassen een examen afleggen en de klas met de hoogste score had de beste leraar en dus de winnaar in huis.

Zowel Koen als Tom probeerden om de kinderen met trucjes dingen te laten onthouden, maar dat liep niet altijd gesmeerd. De peren met een 'strooike' liet de klas van Tom verbaasd achter. "Ik had niet aan de taalbarrière gedacht", grapte Antwerpenaar Waes toen zijn kinderen de link met Perestrojka niet begrepen. Uiteindelijk haalde de klas van Koen 18 op 30, maar winnaar werd Tom met een puntje verschil: 19 op 30. Daarmee haalde Tom het tweede vast contract binnen en bracht hij de stand na zeven uitdagingen op 3-3.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234