Zaterdag 24/08/2019

The sky is the limit

The sky is the limit-recap: Harry toont zich van zijn kleinste kant

Neen, Harry. Neen. Beeld vier

Sam Feys bespreekt de zevende aflevering van 'The sky is the limit'. Deze week: naar de camping met Michel, The Voice van Inge en Harry's kleine kant.

Toponderneemster Inge Van Kemenade, een paar weken geleden in onze krant: "Ik hoop dat de volgende afleveringen zullen nuanceren dat ik geen leeghoofdige shopaholic ben. Er wordt ook veel niet getoond. Dat ik veertig tot zestig uur per week werk bijvoorbeeld." Het beeld van een hardwerkende Inge lijkt nog niet voor meteen. We weten nu dat ze sappige covers zingt op Spaanse champagnefeesten en daarna naar vuurwerk kijkt. Maar je mag het de makers van The sky is the limit niet kwalijk nemen dat ze de knalroze villa in Marbella, vol spulletjes van bladgoud, net iets interessanter vinden.

Inge raakt wel een gevoelige snaar. Ook wie geld te veel heeft, ziet af door de crisis. "Of je iets kunt betalen, is niet eens zozeer de vraag. Maar wat heb je er nu eigenlijk aan?" Sinds de crisis verbranden Inge en haar man dus niet langer 15.000 euro aan een privéjet naar Innsbruck, maar nemen ze gewoon de wagen naar Ischgl. Als ze de broeksriem in haar bedrijf aanhaalt, doet ze hetzelfde thuis. De absurde gekkigheden zijn eruit. Vaarwel boot, dag privéjet. Rijkemensenproblemen, maar het siert haar wel dat ze ervoor uitkomt.

Inges vliegtuig blijft voortaan op de grond. Beeld vier

Harry's zwembroek

Harry Schurmans zal je nooit luidop horen zeggen dat hij de broeksriem aanhaalt, ook al doet hij het voortdurend. In Saint-Tropez lezen Harry en Olga heel toevallig Het Belang van Limburg. "We zullen eens zien wat de gazet schrijft." Ze bladeren heel toevallig door naar pagina tien, waar Harry en Olga in volle komkommertijd staan te glunderen. "Hoe is dat nu mogelijk?", vraagt Harry zich af. Inderdaad, hoe zou dat nu komen?

Voor het eerst maakt het programma in ware Lost-stijl een flashback naar een dag eerder. Harry en Olga zijn uitgenodigd voor het Fête des Belges. Daarop bewijzen rijke Belgen het gepeupel een dienst door zich te verzamelen in het buitenland om de nationale feestdag te vieren. Want hoe kan je België nu beter eren dan door op 21 juli te gaan feesten in een van haar buurlanden? Twee dingen worden daar duidelijk. 1. De drank moet er wel heel duur zijn (ze drinken één glas wijn en daarna wil Olga zo snel mogelijk weg). 2. Harry kan absoluut niet dansen.

Dan doen ze maar wat anders. Een romantische geënsceneerde fotoshoot, bijvoorbeeld. "Lopen, lopen, lopen. Ja, run, run run." Terwijl Harry regie-aanwijzingen toewerpt, doet hij denken aan zo'n vieze pornofotograaf die in datzelfde Belang van Limburg op de regiopagina's terechtkomt na een of andere veroordeling. Om maar te zeggen: Harry zorgt er maar beter voor dat zijn iCloud goed beveiligd is.

Om een of andere reden wil de kunst- en inlijstgoeroe deze aflevering zijn mannelijkheid bewijzen. In het zwembad tegen Olga: "Je weet toch waarop je nu blijft hangen?" Op zijn pik dus, Olga. Niet veel later mocht televisiekijkend Vlaanderen Hem aanschouwen. Harry laat zich letterlijk van zijn kleinste kant zien. We begrijpen het wel. Olga blij dat het nog eens is gelukt en Harry schrikt er duidelijk ook van. "Wat doe ik toch verkeerd?", zal Harry zich later afvragen. Waar beginnen?

Harry herdefinieert de zwaartekracht. Beeld vier

Het geld is op

Het kan niet gênanter? Dan kent u Harry niet. Een bezoek aan de kledingwinkel van ontwerper Roberto Cavalli draait uit op een sisser wanneer de Herentalsenaar geen jurk van 4.235 euro voor Olga wil kopen.

De prijs viel volgens Harry nog mee, maar "dat koop je niet nu". "Dat koop je volgend jaar aan de helft van de prijs." Als blikken konden doden... Het geld is echt op, beseft Olga. Ze slikt haar woede in en gaat dan maar in de koopjesbak graaien en daar angstvallig prijskaartjes omdraaien. Wat heb je aan zo'n vent...

Awkward. Beeld vier

Gelukkig is er Michel Van den Brande om het evenwicht te bewaren. Hij blijft zijn heerlijke zelf. Stiekem droomt hij van de dag waarop Panamarenko sterft. "Die mens mag van mij 100 jaar worden. Maar als hij vandaag of morgen zijn hoofd neerlegt, gaat mijn schilderij maal drie of maal vier." Er moet een mooie spreuk van te maken zijn.

Even later ziet Blankenberge hem op camping Jamboree met zijn gloednieuwe BMW i8 aanrollen. Hij komt er herinneringen aan vervlogen tijden ophalen, toen hij er nog met zijn gezin de vakantie doorbracht in een krappe bungalow.

Hij zou het zo weer doen, geeft hij toe. Zijn idee van een nachtje uit: de hele avond doorzakken met maten, "twee keer vallen" en je roes uitslapen op de camping met het venster open. Michel zou zich maar vervelen in Saint-Tropez.

Michels idee van een nachtje uit. Beeld vier
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden