Donderdag 21/10/2021

Update

"Stones regelden seksklacht van styliste tegen Ron Wood"

Ron Wood bij zijn zelfportret. Beeld UNKNOWN
Ron Wood bij zijn zelfportret.Beeld UNKNOWN

Ron Wood, die momenteel in de afkickkliniek verblijft om zijn drugs-, alcohol en seksverslaving het hoofd te bieden, heeft The Stones enkele jaren geleden in nauwe schoentjes gebracht.

Ongewenste intimiteiten
Een Amerikaanse vrouw, Hilary Olson, diende klacht in tegen de gitarist wegens ongewenste intimiteiten. Ze werkte toen als kostuumontwerpster en styliste voor de band. De Stones, die de onverkwikkelijke zaak niet aan de grote klok wilden hangen, gooiden het met de vrouw op een akkoordje. Ze ontving 500.000 pond, ongeveer 635.000 euro, om haar klacht in te trekken. Dat melden Britse media.

Tijdens repetities Bigger Bang Tour
Hilary Olson, een gevierde ontwerpster en styliste, was 27 toen het incident zich zou hebben voorgedaan in Toronto in 2005, waar de Stones repeteerden voor hun Bigger Bang wereldtournee. µ

Vertrouwelijkheidscontract
Hilary weigerde commentaar te geven op de berichten, maar haar moeder Nancy sprak met de krant Mail on Sunday. Ze bevestigde dat haar dochter "ernstige klachten" neerlegde tegen Wood nadat ze ingehuurd was als kledingassistente van de Stones. Volgens de moeder kan haar dochter geen uitspraken doen over de zaak omdat ze een vertrouwelijkheidscontract heeft ondertekend. Ron Wood werd niet aangeklaagd en dus ook niet veroordeeld voor enig wangedrag.

"Ernstig voorval"

Moeder Olson houdt evenwel vol dat haar dochter het slachtoffer werd van een alcoholverslaafde. "Het was niet zomaar een ruzie, er was een ernstig voorval. Ik moet opletten als ik praat over mijn dochter en de Rolling Stones. Ze krijgt paniekaanvallen van zodra erover gepraat wordt".

"Onbetrouwbare viespeuk"
"Mijn dochter is zeer professioneel. Ze was de eerste van de klas in modeontwerpen aan een topschool. Ze deed kostuumontwerp en was styliste voor de Stones en dat was natuurlijk een reuze job voor haar. Ze hebben haar twee keer meegenomen op wereldtournee. Ze deed haar werk voortreffelijk, maar iedereen weet dat hoe-heet-hij-ook-weer een onbetrouwbare viespeuk is. Hilary is pas dertig en de hele zaak heeft haar een trauma bezorgd. Dat andere meisje (de Russische serveerster met wie Wood een affaire had, nvdr) werd afgeschilderd als een gouddelver en een slet, maar dat kan je zeker niet zeggen van mijn dochter".

Hilary, een knappe brunette, werd in 2003 door de Stones ingehuurd voor hun Licks-tournee. Dat jaar was ze tien maanden met hen aan de slag. Volgens haar cv werd ze in juli 2005 opnieuw ingehuurd door de band, maar verliet ze hen een maand later al.

"Vraag het aan Ronnie"
De Daily Mail heeft contact met haar opgenomen. Van zodra de naam van Wood viel, zei ze "daar kan ik niet over praten". Gevraagd of ze al dan niet een som geld heeft ontvangen om de zaak buiten de rechtszaal te regelen nadat ze hem ongewenste intimiteiten ten laste had gelegd, antwoordde ze: "Ik kan u niet helpen, sorry. Je kan het aan Ronnie vragen. Ik ben zeker dat hij er iets over te zeggen heeft". Haar moeder weigerde evenzeer de omvang van het 'zwijggeld' te vertellen. Toen het bedrag van 500.000 pond ter sprake kwam, zei ze: "ik kan dat ontkennen noch bevestigen".

"Een woordvoerder van Wood wenste de zaak van juffrouw Olson niet te bespreken. "Het is niet aan mij daar uitspraken over te doen. Ik niet in Rons plaats spreken. Ik ken het incident", zei hij. "Dit is een heel vertrouwelijke zaak. Dergelijke vragen moeten afgehandeld worden door de organisatie achter de Stones".

Het is onduidelijk of Ron Woods vrouw Jo, die bij hem was tijdens de repetities voor de Bigger Bang tournee, weet had van de aantijgingen.. (lb)

Hilary Olson, de vrouw die klacht neerlegde tegen Ron Wood. Beeld UNKNOWN
Hilary Olson, de vrouw die klacht neerlegde tegen Ron Wood.Beeld UNKNOWN
Hilary Olson krijgt volgens haar moeder paniekaanvallen van zodra er over de Rolling Stones gesproken wordt. Beeld UNKNOWN
Hilary Olson krijgt volgens haar moeder paniekaanvallen van zodra er over de Rolling Stones gesproken wordt.Beeld UNKNOWN
Ron Wood. Beeld UNKNOWN
Ron Wood.Beeld UNKNOWN
Ekaterina Ivanova, de Russische vriendin van Wood. Beeld UNKNOWN
Ekaterina Ivanova, de Russische vriendin van Wood.Beeld UNKNOWN
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234