Zondag 14/08/2022

December

Stilstaan is vooruitgaan

null Beeld DM
Beeld DM
Redactie

"We moeten vooruit", drukken we onszelf op het hart, wanneer de wereld ons nog maar eens uit ons lood slaat. Het is ons antwoord op elke beurscrash, elke klimaatramp, elke terreurdaad.

"We moeten vooruit." Hoe sneller we ons razendsnelle leven weer oppikken, hoe beter, lijkt het.

Terwijl het net goed is om stil te staan bij de dingen. Alleen zo kunnen we cruciale nuances aanbrengen. Alleen een pauze zorgt voor nieuwe inzichten. Inzichten die maken dat we samen écht vooruit kunnen.

De Morgen neemt dit jaar dus een ánder type vliegende start: vanuit stilstand. Want stilstaan is soms de beste aanloop. Zonder naïeve hoop op plotse beterschap, maar in de wetenschap dat net die stilstand ons vooruit zal helpen.

Stilstaan is vooruitgaan. Vanaf zaterdag 19 december, 4 weken lang

19/12 Fotomagazine

Zo zag 2015 eruit: we blikken een laatste keer terug, met de strafste beelden van het afgelopen jaar. De foto's die nog op uw netvlies gebrand staan en de krachtigste beelden die we niet mogen vergeten.

21/12 Godsbewijs

Terwijl u levende kerststallen bewondert of de magie van de nachtmis ervaart, worden mensen in naam van religies gedood, onderdrukt, misleid en gediscrimineerd. Daarom moeten we religie dringend op de plank met sprookjesboeken parkeren, zo bepleiten de 'nieuwe atheïsten'. En dat doen ze met een evangelisch vuur. De Morgen laat vier vooraanstaande onderzoekers aan het woord over hun strijd tegen de valkuilen van religie, het conflict tussen wetenschap en religie en de zoektocht naar alternatieven voor troost en een spiritueel leven.

null Beeld DM
Beeld DM

26/12 De Verzoening

Op het einde van het jaar is het tijd voor verzoening. Dan brengen we mensen die eerder dit jaar een conflict hadden bij elkaar, voor een goed gesprek. Zo gaan Johan Vande Lanotte en Sophie Dutordoir het gesprek aan, net als Ivan de Vadder en Peter Vandermeersch.

null Beeld DM
Beeld DM

28/12 De Wending

Mensen verlieten dit jaar hun land en meteen hun verleden: in de hoop op een betere toekomst. Dat deden ze vaak gedwongen. Maar soms kiézen mensen zelf voor een omslag. Voor een nieuw leven in een ander land, voor een onverwachte carrièreswitch of voor een radicaal nieuwe levensvisie. In 'De Wending' praten we met bekendere mensen die hun leven omgooiden. Terugkijkend naar toen en vooruitblikkend naar dan zoeken ze antwoorden op die ene vraag: hoe doe je dat, leven?

null Beeld DM
Beeld DM

02/01 Keerpunt

Verlamt de vluchtelingencrisis Europa ook in 2016? Verglijdt de strijd tegen IS naar een vuile oorlog op grote schaal? Verschuift de opdeling m/v volgend jaar nog verder? En zet ook België stappen richting het basisinkomen? Niemand kan in een glazen bol kijken, maar in samenwerking met The New York Times waagt De Morgen zich toch aan een poging. In "Keerpunt" blikken nationale én internationale prominenten vooruit. Met bijdrages van onder andere Karel De Gucht, Google-topman Eric Schmidt, Michaël van Peel en eurocommissaris Margerethe Vestager. Want een geïnformeerde lezer aan het begin van het jaar is er twee waard.

Keerpunt. Beeld DM
Keerpunt.Beeld DM

09/01 Happiness special

Januari wil wel eens het koude droevige gat na de feestexplosie zijn. Om al die tristesse de deur te wijzen én het tweehonderste nummer te vieren staat De Morgen Magazine geheel in het teken van geluk. Glimlachen tot de lente gegarandeerd.

null Beeld DM
Beeld DM

Samen met Nikon

undefined

null Beeld Nikon
Beeld Nikon
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234