Dinsdag 21/05/2019

Stany Crets neemt leiding 'nieuw' Musical van Vlaanderen

Stany Crets Beeld BELGA

Stany Crets komt aan het hoofd van het nieuwe Musical van Vlaanderen. De musicalproducent gaat voortaan door het leven als Theater Publiek en verandert van artistieke koers. Dat schrijft De Tijd.

Geert Allaert, de huidige artistiek directeur van Musical van Vlaanderen, stapt op. Die kwam in opspraak na vermeende belangenvermening bij de financiering van 'Assepoester', de musical die Crets regisseert.

Musical van Vlaanderen kreeg voor die musical onder meer een 'projectsubsidie' van 850.000 euro van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege, ondanks een vernietigend advies van de beoordelingscommissie.

Onduidelijkheid
Een van de kritische punten van die commissie ging over de verregaande verstrengeling tussen vzw Musical van Vlaanderen en de nv Music Hall, dat musicals programmeert en zalen exploiteert. In beide organisaties was Geert Allaert de terugkerende factor.

"In de balansen was er een duidelijke scheidslijn tussen de vzw en de vennootschap. Maar de positie van Geert was verwarrend voor de buitenwereld. Die onduidelijkheid wordt nu weggenomen", zegt Musical van Vlaanderen-voorzitter Rik Duyck in De Tijd.

"Hij verdwijnt definitief uit de structuur van de vzw, en zal vanuit Music Hall Group enkel nog als promotor optreden voor de stukken die Theater Publiek maakt."

Theater Publiek
Stany Crets wordt nu artistiek directeur van het 'nieuwe' gezelschap Theater Publiek. Behalve musicals wil het gezelschap zich ook aan repertoiretheater wagen.

Het eerste stuk van Theater Publiek wordt een Vlaamse bewerking van het Shakespeare-stuk 'Richard III' en zal ten vroegste in 2015 in de zalen komen. Het nieuwe gezelschap diende begin deze maand een dossier in bij de Vlaamse overheid voor structurele subsidie voor de periode 2015-2016.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.