Vrijdag 22/11/2019

TOMORROWLAND

Slam dunk! De grootste dj ter wereld scoorde net op Tomorrowland

Beeld Stefaan Temmerman

Basketlegende Shaquille O'Neal tekende daarnet voor een hevige opflakkering van spreekwoordelijke madness op Tomorrowland. Met een vrij compromisloze, beenharde set vol logge bassen, trap en brostep zorgde hij voor een verrassend stomende party. Shaq Attack!

"Who's the black dick, that's a sex machine to all the chicks?" Shaq! Een verbasterd 'Theme From Shaft' van Isaac Hayes speelt als een dreinerig riedeltje door ons hoofd wanneer we over The Rose Garden uitkijken.

Hier speelt Shaquille O'Neal, de legendarische basketreus uit de Amerikaanse NBA, ten dans met trap en snoeiharde brostep. Geen genres waarmee je de meisjes vlot de dansvloer op krijgt. Maar Shaq, alias dj Diesel heeft een streepje voor: opvallend wat dames dringen zich heupwiegend naar voren, al is het maar om zich beter verzekerd te zien van een geslaagde selfie met deze gigant.

Niet dat zo'n kiekje op afstand veel kadrage-problemen met zich kan meebrengen: met zijn 2 meter 16 torent Shaq boven de draaitafel uit. Je mag hem létterlijk de grootste DJ op Tomorrowland noemen.

Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

Van basket naar booth

"Whassup Belgium?" polst de voormalige basketter, rapper en acteur met diepe stem, waarna hij drie maal na elkaar bekent dat hij voor de eerste keer in België staat. Alsof hij het zelf amper kan geloven dat ze aan de andere kant van de wereld brood lusten van zijn draaitafelmanieren. Die vuurdoop in ons land dankt Shaq overigens aan een eerdere set op het zusterfestival TomorrowWorld in de States. Het eerste jaar was hij daar nog gewoon als bezoeker. Op persoonlijk verzoek draaide de ster van de L.A. Lakers er een jaar later zelf, en die gig - als dj Diesel - plaveide de weg naar Boom.

Voor het geld hoeft hij het basketbal trouwens niet voor de dj-booth in te ruilen. Shaq is immers één van de best betaalde sportlegendes in de geschiedenis. Met een geschat kapitaal van 310 miljoen euro hoeft hij zijn verdere leven niet één luizige vinger uit te steken.

Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

Geestig ijdelheidsproject

Maar zelfs als dit een ijdelheidsproject van jewelste zou zijn - de hele set lijkt overigens prerecorded - overtuigt de dj met een uitzonderlijk geestig feestje.

Zijn set opent nog voorzichtig met 'You and Me' van Disclosure in de remix van Flume, maar daarna mogen de beats voluit door je borstkas knallen.

Af en toe draait hij de knoppen naar links om "Belgium!" door de microfoon te toeteren, of de riff van 'Seven Nation Army' toonloos door de boxen te brullen. Een andere dj was er vast niet mee weggekomen, maar bij de basketter gaat iedereen gedwee mee in zijn trip.

Amerikaanse vlaggen en Lakers-shirts worden trots de lucht ingehesen. Anderen steken hun handen in de lucht, alsof ze een vrije worp voorbereiden. Een mannelijk opblaaspop haalt zelfs de overtocht naar de dj-booth, en wordt daar op extatisch gejuich onthaal. O'Neal ziet er wel de grap van in: doodgemoedereerd poseert hij met het seksspeeltje.

Beeld Stefaan Temmerman

Uitzinnige spionkop

Van sterallures of kapsones trouwens geen sprake: het mag duidelijk zijn dat Shaq in de gedaante van DJ Diesel zowel zichzelf als zijn publiek wil entertainen, in niet naderbepaalde volgorde.

Aan het eind van 'Gettin' That' van Dirty Audio trekt O'Neal zijn shirt ostentatief boven zijn hoofd. Zijn kathedraal van een lichaam blijkt in licht verval, maar daar maalt de uitzinnige spionkop niet om. Iedereen gaat non-stop uit zijn dak, ook wanneer Shaq de Belgische driekleur boven zijn hoofd wappert, een piepjong meisje boven zijn hoofd tilt, of wanneer hij fans op het podium laat klauteren om hem dansend te flankeren. Op den duur moeten er zowaar security aan te pas komen om ongelukken te vermijden.

Die zien zich nadien ook genoodzaakt om Shaq nerveus te begeleiden, wanneer die beslist om een ereronde door het publiek(!) te maken bij zijn uittocht.

De madness die Tomorrowland altijd met veel poeha aankondigt? Belofte ingelost!

Beeld Stefaan Temmerman
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234