Maandag 05/12/2022
null Beeld RV Copyright SBS Belgium
Beeld RV Copyright SBS Belgium

DM ZAPT

Pommeline, ik heb uw gat gezien!

In de dagelijkse rubriek DM Zapt zet de cultuurredactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Kris Kuppens keek op Instagram naar de bilvergroting van Pommeline.

Kris Kuppens

Telefoon. De redactie. Of ik Pommeline ken, vraagt de chef. "Goh," zeg ik, "niet persoonlijk. En haar avonturen als verleidster in Temptation Island heb ik niet zo gevolgd." Hij weer: "Je kan nu haar bilvergroting live meemaken op Instagram." Haar wat?!

Ik zit bij de kapper. Soms doe ik dat. Niks tegen grijze haren, maar doe ze toch maar weg. Ik word wat overvallen door die bilvergroting, maar ik zit hier toch maar onder de droger, en als ik mijn tijd nuttiger kan besteden, dan doe ik dat graag. Met de bilvergroting van Pommeline, dus. Te volgen op de Instagram-account van een zeker Diana Gabriels. Zij heeft een adviesbureau, zo lees ik.

Mijn eerste gevoel is dat het nogal gemakkelijk is om te beginnen gillen bij een live te volgen vergroting van ene of gene lichaamsdeel. In tweede instantie denk ik na over welke delen er zo allemaal vergroot kunnen worden. Diezelfde account geeft me daarop instant antwoord. Ook de lippen van deze huppeldepup en de borsten van die huppeldepup zijn al eerder onder handen genomen.

Een nieuwe wereld gaat voor me open. Wij mensen doen dat dus. Wij mensen filmen dat en wij mensen kijken ernaar. Echt opgewonden word ik er niet van. Laat het me dan koudweg koud?

Ik klik nogmaals op de account. Eerst goed kijken, dan oordelen, neem ik mezelf voor. Ik zie naakte billen op een operatietafel aangesneden worden. Er wordt een darmpje ingebracht. Het idee dat de kapster over mijn schouder mee kan kijken, doet me met gêne overvallen. Wat zal ze wel niet denken? Hm, ik wacht beter tot ze koffie gaat halen. Pom, pom. Ze blijft maar bezig. Er zijn blijkbaar vele haren te bedekken. En zie ik daar een snorhaar?

Ik word ongeduldig en begin dan maar ter afleiding wat te staren naar Facebook. Dat overkomt me wel vaker en als ik zo rond mij kijk, hier in het kapsalon, maar ook in de metro daarnet of in het midden van het zebrapad. Dan weet ik wel zeker dat ik niet de enige ben. Iedereen, altijd naar dat toestel gapend. Of ik nu kijk naar geëngageerde speeches, dolle fratsen, dieren in schattige posities of godbetert met eigen vet opgespoten billen, het moment dat ik even opkijk omdat ik moet uitstappen, betalen of iemand tegenkom die ik ken en het beleefder is om die persoon aan te kijken, in die fractie ben ik al vergeten wat ik net gezien heb. Fastfood voor de geest. Soms is het lekker. Soms is het shit. Meestal krijg je er snel terug honger van. Plots gaat de kapster op de stoel naast me zitten. Dat doet ze anders nooit. Ik zie mezelf wat geschrokken kijken. "Ik moet even rusten", zegt ze. "Mijn rug laat me in de steek. Ze stellen me een operatie voor. Ik weet het niet. Dat is wel wat anders dan van sokken veranderen, toch?"

Thuis en eindelijk alleen kijk ik nog eens aandachtig naar die billen. Ondertussen denk ik: zolang Pommeline en haar billen niet mainstream worden, hoeven we het er niet meer over te hebben. De beelden zijn expliciet: Het leven zoals het is: de operatiekamer. "Pommeline is een held", rolt over het scherm. Mijn hersenen houden het op: Pommeline, ik heb uw gat gezien!

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234