Donderdag 22/08/2019

Tv-tips

Onze tv- en streamingtips voor een geslaagde kijkavond

Beeld rv

Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix, Play More en co. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in de tv-gids van De Morgen.

Tv-tips voor vanavond

Eigen kweek

Frank wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De Welvaertjes denken eindelijk wat rust te vinden, maar dat is buiten Chantal gerekend. Zij heeft immers ontdekt dat de nieuwe commissaris Rene Vanderlinden goed bevriend is met de Franse crimineel Maurice Le Moko. Chantal wil dat Frank een bezoekje brengt aan diens massagesalon, om zo informatie in te zamelen. Steven neemt een belangrijke beslissing in zijn leven.

Om 20.45 uur op Eén.

Eigen Kweek Beeld rv

Midnight in Paris

Gil reist samen met zijn verloofde Inez mee naar Parijs op een zakenreis van haar ouders. Gil is een succesvolle scenarist in Hollywood, maar worstelt met zijn eerste roman. Hij wordt verliefd op Parijs en stelt aan Inez voor om na hun huwelijk in de stad te komen wonen, maar Inez deelt Gil zijn liefde voor de stad niet en al zeker niet zijn passie voor de ‘gouden’ jaren 20.

Om 22.10 uur op Canvas.

In Time

In de toekomst is tijd geld, letterlijk. Iedere mens wordt slechts 25 jaar oud, en heeft vanaf dan nog 1 jaar te leven. Tijd kan verhandeld, verkocht en gestolen worden. Wie rijk is, heeft het eeuwige leven en voor al de rest is iedere dag letterlijk een race tegen de klok. Will Salas, een jongeman uit de onderklasse, leeft van dag tot dag. Zijn leven verandert drastisch wanneer de tijd van zijn moeder opraakt en hij een eeuw cadeau krijgt van een rijke zakenman.

Om 22.15 uur op Vier.

Het beste van de streamingdiensten:

The Family

Docureeks. The Fellowship, ook bekend als The Family, is een christelijke organisatie die in 1935 in de VS werd opgericht om beleidsmakers informatie over de Bijbel, het christendom en ‘spirituele steun’ te geven. Het doel van The Fellowship is om de scheiding tussen kerk en staat zoveel mogelijk terug te schroeven. En daartoe probeert men zoveel mogelijk politici aan zich te binden: ook met de regering-Trump onderhoudt The Family nauwe banden. Nieuwe leden van de organisatie moeten een eed van geheimhouding zweren, maar de makers van deze vijfdelige docureeks zijn er toch in geslaagd een blik achter de schermen te werpen.

Lees ook: Deze docu deed me harder gruwen dan eender welke reeks op Netflix

Te zien op Netflix.

Mindhunter - seizoen 2

Serie. In het eerste seizoen van het meesterlijke ‘Mindhunter’ vertelde regisseurproducer David Fincher (‘Zodiac’) het verhaal van de FBI-gedragswetenschappers die de psyche van seriemoordenaars probeerden te doorgronden. Komen aan bod in seizoen 2: de beruchte kindermoorden die de zwarte gemeenschap van Atlanta teisterden van 1979 tot 1981, de naar eigen zeggen door een demon bezeten moordenaar Son of Sam, én übercreep Charles Manson, die hier wordt gespeeld door dezelfde acteur die hem gestalte geeft in Quentin Tarantino’s ‘Once Upon a Time in... Hollywood’.

Te zien op Netflix.

Vice

Film. Hij zette na de aanslagen van 11 september 2001 veel meer dan George W. Bush de lijnen uit in de war on terror. ‘Vice’ laat zien hoe Cheney zich kon opwerken tot vicepresident en welke gevolgen zijn maatregelen hadden voor de vrijheid van de gewone Amerikanen en de stabiliteit van de wereld. Maar de belangrijkste troef van de film is natuurlijk Christian Bale, die een griezelig perfecte Cheney neerzet.

Te zien op Proximus TV & Telenet Play.

Missing Link

Film. Een mooie animatiefilm over een victoriaanse ontdekkingsreiziger die op zoek gaat naar de ontbrekende schakel in de evolutie van de aap naar de mens. In 1886 krijgt de Britse Sir Lionel Frost een brief waarin gewag wordt gemaakt van een ‘Sasquatch’ – een mytische primaatsoort die half mens, half aap is – die zou leven in het noordwesten van Amerika. Wanneer hij hem vindt, vertelt het wezen dat hijzelf de brief heeft geschreven omdat hij Frosts hulp wil bij de zoektocht naar zijn familie, de Yeti’s uit het Himalayagebergte. Ze vertrekken samen op reis en worden tijdens het avontuur natuurlijk goede vrienden. 

Te zien op Proximus TV & Telenet Play.

Psycho

Film. Nadat een medewerkster in een vastgoedkantoor ervandoor gaat met een hoop cash, komt ze terecht in het beruchte Bates Motel. De film uit 1960 van Alfred Hitchcock, met de bekende douche-scène, groeide uit tot een cultklassieker. Netflix pakte eerder ook al uit met de serie Bates Motel, die de jeugd van Norman Bates belicht.

Te zien op Netflix.

De beroemde douchescène uit ‘Psycho’. Beeld BELGAIMAGE

Woodstock

Documentaire. Wat bracht een half miljoen jongeren naar Woodstock? Het legendarische festival vond dit jaar 50 jaar geleden plaats.

Te zien op VRT.NU

Woodstock. Beeld John Dominis

The 100

Serie. ‘The 100’ speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn de circa 4000 inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de aarde. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot een geheel: de “Ark”. De machthebbers in de Ark besluiten om 100 jeugdige bewoners naar de aarde te sturen om te testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is geworden. Ondertussen zijn we al aan het zesde seizoen toe. 

Te zien op Netflix.

Krijg onze kijktips elke avond in uw mailbox

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden