Woensdag 21/08/2019

Review

'Oh My God' en 'Sex Tape': een tv-avond om een beetje triest van te worden

Beeld VIJF

Net als je denkt dat de tijd van goedkope televisie voltooid verleden tijd is, komt VIJF met Oh My God en Sex Tape op de proppen. Een tv-avond om toch een beetje triest van te worden.

Het succes van Temptation Island heeft voor flink wat creativiteit bij VIJF gezorgd. Niet alleen blijkt dat je enkele van de verleidsters kan recycleren in een ander programma, ook het succes van de videobeelden met bewegende lakens is te exporteren. Dubbel prijs dus, moet men gedacht hebben, en bovendien ook een garantie voor veel reuring op sociale media. Wat moet je anno 2018 nog meer hebben?

De recyclage gebeurt in Oh My God, een programma waarin vijf meisjes van wie het leven draait rond fuiven en Instagram een tijdje naar een slotklooster trekken. Onder hen dus twee bekenden van Temptation Island, maar ook nog een 'multilinguïstische brunette' en een 'shopping queen'. Ze moeten het doen zonder sigaretten, alcohol en smartphone, maar met strikte regels, veel gebed en beeldjes van Jezus en Maria. 

Het is een format zoals je tien jaar geleden veel te vaak op televisie zag: breng twee werelden samen die in de verste verte niets met elkaar te maken hebben, lok hier en daar wat uit door de juiste opdrachten en je krijgt goede televisie. Dacht men. Ondertussen is de televisie al wat geëvolueerd, maar toch vond VIJF het een goed idee dit nog eens te proberen. Het resultaat is zo voorspelbaar - en dus saai - als maar kan zijn. Wat onnozele uitspraken, wat eigengereid gedrag en op het einde toch al een vrouw die barstjes vertoont. Absolute non-televisie, en de non in deze zin slaat niet op de kloosterzusters. Respect wel voor die zusters die veel te veel geduld hebben.

Alibi

Over naar Sex Tape dan, waar drie koppels het met Goedele Liekens hebben over hun leven en relatie. De koppels mochten dat zelf in beeld brengen om er nadien met Goedele over te praten. Klinkt goed op papier, en met Goedele zou het best ook tot een zinvol programma kunnen leiden. Want ja, daar mag best wat meer openheid over zijn.

De mooie woorden blijken helaas vooral een alibi te zijn om de driftig op en neer gaande lakens te tonen en de voyeur in elk van ons te bevredigen. Of toch een poging daartoe te doen. De drie koppels blijken nogal wat af te vozen en dat zorgt natuurlijk voor hilariteit in de studio. Maar zoals je wel vaker bij zulke dingen ziet, is dat voor een buitenstaander niet meteen spannend, laat staan opwindend. "Ik ben ervan overtuigd dat mensen die hiervoor openstaan, er veel van kunnen leren", besloot Goedele. Wat je dan zou moeten leren is vooralsnog onduidelijk. Misschien dat je aan Sex Tape geen tijd meer moet verspillen?

Wellicht zullen beide programma's onder het mom van 'guilty pleasure' flink wat kijkers halen die monkelen bij de dwaze uitspraken of gniffelen bij de homevideo's. VIJF, de huiszender van alle guilty pleasures, zal er blij zijn. Prijzen zullen ze er niet mee winnen, tenzij die voor de goedkoopste tv-avond van het jaar.

Beeld VIJF

Oh My God en Sex Tape, elke dinsdagavond op VIJF.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden