Dinsdag 22/10/2019

Netmanager Radio 1 wordt manager digitale media VRT

De structuur van de directie Media bij de VRT wijzigt. Er is geen opsplitsing meer tussen verdiepende en verbredende netten. In het kader van de uitbouw van het driesporenbeleid wordt Isabelle Baele contentdirecteur van spoor 1 en spoor 2 voor alle netten. Wim Coessens, sinds 1 november 2007 netmanager van Radio 1, wordt manager digitale media (spoor 3).

Baele heeft de eindverantwoordelijkheid voor het generieke schema, de programma-invulling en -opvolging, de media-aankoop en de coördinatie van de muziek.

Coessens wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het derde digitale spoor met de internetbeleving en VIA-diensten (verrijking, interactiviteit en aanbod-op aanvraag). Bij Radio 1 wordt Coessens als netmanager opgevolgd door Els Van de Sijpe.

Jeroen Bronselaer, de nieuwe business manager, coördineert de financiële sturing en planning en het contracten- en rechtenbeheer.

Met de nieuwe structuur wil Mieke Berendsen, algemeen directeur Media, nog meer de focus leggen op de inhoud, de netten, de schema's en de programma's. Ze wil ook de netmanagers nauwer betrekken bij het strategisch proces. De uitbouw van het driesporenbeleid staat centraal en de nieuwe structuur is daarop geënt.

Driesporenbeleid

Ter herinnering: voor de brede en optimale opvulling van zijn specialistisch aanbod (bijvoorbeeld cultuur) heeft de VRT enkele jaren geleden gekozen voor een driesporenbeleid: het signaleren van culturele onderwerpen in gewone programma's (spoor één), het brengen van culturele programma's op de gewone netten (spoor twee) en een cultureel aanbod dat crossmediaal (via de verschillende mediavormen) wordt uitgedragen met een specifiek merk (spoor drie).

De aanstelling van Wim Coessens als manager digitale media valt op. De VRT-directie moest in 2007 ettelijke maanden zoeken naar een nieuwe netmanager voor Radio 1. Uiteindelijk trok de openbare omroep Wim Coessens, voormalig directeur van De Morgen, aan. Coessens stapte daarvoor vroegtijdig op als algemeen coördinator van het Filmfestival van Gent.

Coessens kwam in november 2007, nauwelijks twee maanden geleden, aan het roer te staan van Radio 1 nadat de zender grondig vernieuwd was. Hij zette de grote lijnen van de vernieuwing dus niet zelf mee uit. "Het is een eigenaardige situatie, maar tegelijkertijd een goede zaak. Op die manier kan ik meer afstand nemen dan de mensen die heel actief betrokken waren bij het vernieuwingsproces", zei hij eind november.

Els Van de Sijpe was voordien aan de slag bij het interne productiehuis Weten van de VRT. Zij stond mee aan de wieg van de vernieuwing van Radio 1.

Jeroen Bronselaer studeerde af als handelsingenieur. In 2003 kwam hij bij Ketnet in dienst als productiemedewerker en later producer van KetnetKick. Na een korte uitstap keerde hij in september 2006 terug naar VRT als adviseur marktontwikkeling en projectleider. (belga/sps)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234