Vrijdag 23/08/2019

Man slikt LSD en kijkt 2 dagen lang 'The Simpsons': zijn relaas is hallucinant

Beeld Kos

Je denkt dat jij een échte Simpsonsfan bent? Think again. Een man is erin geslaagd twee dagen ononderbroken naar 'The Simpsons' te kijken. Hij slikte daarbij LSD in de hoop de verborgen boodschappen in de cartoonserie te doorgronden. De inzichten die hij daarbij verwierf, zijn lang niet zo gek als je zou vermoeden.

Er zijn niet minder dan 578 afleveringen van The Simpsons, wat op zich al volstaat om voor hallucinaties te zorgen. Maar onder invloed van LSD is het wellicht nog andere koek. De man die zich op Reddit 'doobleschnauzer' noemt, verkreeg tijdens zijn marathonzitting enkele maffe inzichten over de thema's uit The Simpsons. Hieronder zijn volledige relaas:

"The Simpsons is de beste comedy show ooit gemaakt. The Simpsons is het verhaal van ons allemaal. Als de marsbewoners landen en vragen naar Onze Geschiedenis, geef ik ze alle seizoenen van The Simpsons op dvd, of wat het ook is waarop ze kijken".

"We zijn allemaal Bart. We voelen ons niet gewaardeerd omdat mensen zich concentreren op onze zwaktes en niet op onze talenten. We worden beïnvloed door slechte mensen, en we zijn zelf ook een slechte invloed. We zijn allemaal op zoek naar kicks die ons en de mensen rondom ons schade berokkenen".

"We zijn allemaal Lisa. We voelen ons niet gewaardeerd wanneer we opkomen voor de rede en de intelligentie. De mensen die we liefhebben, negeren ons. We hebben allemaal het gevoel dat we niets bereiken, ondanks onze talenten. We hebben allemaal het gevoel opgescheept te zitten met mensen die ons niet begrijpen".

"We zijn allemaal Marge. We voelen ons niet gewaardeerd wanneer we onze bezorgdheid uiten, en de mensen die we liefhebben schrijven ons af als zeurders. We hebben allemaal het gevoel versmacht te worden door onze geliefden, tot het punt dat we nooit in staat zijn onze eigen persoonlijkheid te ontwikkelen".

"We zijn allemaal Homer. We voelen ons niet gewaardeerd, ook als we het eigenlijk niet verdienen. We zijn allemaal volhardend in onze onwetendheid. We proberen de pijn te minderen van een leven dat ons nooit zal bevredigen, tot het punt dat we onze hersens schade berokkenen".

"We zijn allemaal Maggie. We voelen ons niet gewaardeerd omdat we niet gehoord worden en mensen ons zo snel vergeten. We hebben allemaal talenten waarvan we denken dat anderen ze niet zien. En, als je zoveel drugs gebruikt als ik, val je wellicht ook vaak om".

"Hoe hard ze ook proberen, ze vinden nooit echt hun plek in de samenleving. Ze zullen ook nooit veranderen. We hebben allemaal slechte ouders, en we zullen ook allemaal slechte ouders worden (of toch zij die kinderen hebben). En we vinden allemaal dat afhankelijkheid van een partner iets romantisch heeft".

"Springfield is een menselijk brein. Elke inwoner is de perfecte vertegenwoordiging van een ander deel van ons. Shelbyville is een ander menselijk brein. We haten elkaar zonder reden, hoewel we allemaal gelijk zijn".

"The Simpsons hebben de Amerikaanse samenleving beïnvloed. De serie liet ons praten over corruptie aan beide kanten van de Amerikaanse politiek, over homorechten, over goed en slecht ouderschap, over de ethiek van vegetarisme, over de stijl van ons entertainment en over zowat al de rest". En gij nu!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden