Zaterdag 03/06/2023

Rock Werchter

LIVE - Rock Werchter duikt vierde nacht in

Parov Stelar op Rock Werchter. Beeld Illias Teirlinck
Parov Stelar op Rock Werchter.Beeld Illias Teirlinck

Na prachtconcerten gisteren, duiken de 85.000 festivalgangers op Rock Werchter de vierde avond in. Albert Hammond Jr. schudde Werchter wakker, en Post Malone was fenomenaal, maar hetzelfde als op plaat. Maar niet getreurd: bij NAO was het onmogelijk om niét blij te worden en een fenomenale David Byrne deed Werchter de avond in duiken. Volg alles hier live en in ons dossier Festivalitis! Of krijg updates van Festivalman, rechtstreeks in jouw inbox.

Live
 1. 23:56 8/7/2018

  Meer laatste Werchter-updates? Volg De Morgen op Instagram

  Wil je nog meer updates over de laatste nacht van Werchter? Check de Instagramverhalen van De Morgen!

  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
  Koen Keppens
  Koen Keppens
 2. 23:12 8/7/2018

  Nine Inch Nails: Een in nihilisme gemarineerd volksfeest ★★★★☆

  Nine Inch Nails speelde een heftige, gortdroge, van tierelantijntjes gespeende show op Werchter. Op die manier herleidde de Amerikaanse industrialband alle voorgaande acts van de dag tot hopeloze pussies (met uitzondering van David Byrne dan).

  Stefaan Temmerman
  Stefaan Temmerman
 3. 22:48 8/7/2018

  Eels op Rock Werchter: van badass tot formidabel ★★★★☆

  Eels sierde Werchter voor de tigste keer met reflectief misantropisch gezwijmel en wij stonden erbij, keken ernaar met een vertrokken gezicht en vonden het formidabel. Dat de concerten van Eels zelden teleurstellen, is overigens algemeen bekend, daar heeft u deze recensie niet voor nodig.

  Koen Keppens
  Koen Keppens
 4. 22:02 8/7/2018

  Rock Werchter gaat laatste nacht in

  Rock Werchter 2018 duikt de laatste nacht in. Herbeleef het festival in ons dossier Festivalitis. Of krijg updates van Festivalman, rechtstreeks in jouw inbox.

  Stefaan Temmerman
  Stefaan Temmerman
  Illias Teirlinck
 5. 21:54 8/7/2018

  Noel Gallagher’s High Flying Birds op Rock Werchter: Bijzonder makjes ★★★☆☆

  Nadat David Byrne in The Barn had laten horen en zien wat grandioos ouder worden betekent, toonde Noel op de Main Stage aan dat hij daar nog lang niet is. Akkoord, er zijn er zeer weinig die op hun 51ste zo vlotjes wegkomen met een roze hemd met goudvissen erop - maar nooit eerder hebben we Liam zo snel gemist. 

  Koen Keppens
 6. 21:25 8/7/2018

  David Byrne: Op alle fronten superieur ★★★★★

  We kunnen de shows niet tellen die, op bevel van de ster in kwestie, vooraf werden gegaan door bombastische fanfares die de toon moesten zetten. Dit was een superieur concert voor meerwaardezoekers op alle fronten: song, stem geluidskwaliteit, decor, muzikanten en zelfs choreografie.

  Stefaan Temmerman
  Stefaan Temmerman
 7. 21:03 8/7/2018

  Novastar: De puurste, eerlijkste hartekreet die een man in zich heeft ★★★★☆

  Hoe verklaar je a day in paradise – want hoe zou je deze door Nick Cave, Arctic Monkeys, Eels, David Byrne en Noel Gallagher bewoonde zondag anders noemen – plechtig en stijlvol voor geopend? Door ‘Wrong’ te spelen, natuurlijk, het liedje dat we ergens diep in die dwaze kop van ons als een prachtig geheim bewaren. Wat nerveuzig was Joost Zweegers de Main Stage komen oplopen – niks in de zakken, niks in de mouwen, behalve dan de grenzeloze schoonheid van z’n eigen backcatalogue.

  Koen Keppens
 8. 20:03 8/7/2018

  Tussen muziek en bier: bakken, braden en (niet) smeren

  In temperaturen van 25 tot 30 graden en een helderblauwe hemel is het voor de 85.000 Werchtergangers smeren geblazen. Al is het daarvoor bij sommigen, na vier dagen zonnebrand, rijkelijk te laat

  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
 9. 19:45 8/7/2018

  NAO op Rock Werchter: We love you, Neo Jessica Joshua ★★★★☆

  NAO, zo toonde ze losjes aan in de KluB C op Rock Werchter, heeft aanleg voor het stichten van wereldvrede. Haar driekoppige band legde vernuftige accentjes, het publiek pilste euforie in.

  Stefaan Temmerman
 10. 19:27 8/7/2018

  De WK-analyse van Equal Idiots: “Sergio Ramos is een debiel”

  De vele shirts naast en op het podium bewijzen dat het WK voetbal één van de gespreksonderwerpen is en blijft op Rock Werchter. We vroegen Equal Idiots naar een analyse van de voorbije wedstrijden. 

 11. 19:12 8/7/2018

  De heuptasjes op Werchter zijn alomtegenwoordig: "Waar zijn die mensen in godsnaam mee bézig?!"

  "De zomerfestivals staan bekend om hun verregaande schaamteloosheid, maar er zijn grenzen, lieve mensen. En omdat we graag duiding geven bij elke scheet die u hier op Werchter laat: een analyse van de heuptas, of fanny pack."

  Illias Teirlinck
 12. 19:01 8/7/2018

  Naaz op Rock Werchter: Quirky pop noemt ze het zelf en dat is precies hoe het klonk ★★★☆☆

  "Ik dacht dat niemand zou komen", biechtte de Nederlandse op. En ja: op The Slope was haar smetteloze slaapkamerpop wellicht beter tot zijn recht gekomen dan in de relatief schaars gevulde KluB C. Op Werchter was de boel nét iets te dun - iets te plat. Een lekkend confetti-kanon dat maar niet echt wilde knallen. Tijdens ‘Pretty’ meenden wij zelfs een vleug gebakken lucht te ruiken. Quirky pop noemt ze het zelf en dat is precies hoe het klonk.

  Illias Teirlinck
 13. 18:30 8/7/2018

  Krijg festivalupdates van Festivalman, rechstreeks in jouw inbox

  rv

  Festivalman op Messenger is een compleet nieuwe manier om op de hoogte te blijven van het beste wat deze zomer op de festivals gebeurt. Wie naar Rock Werchter gaat krijgt via onze chatbot een overzicht van de beste recensies en gepersonaliseerde tips en suggesties.

  Praat nu met Festivalman. Hij kijkt er al naar uit!

 14. 18:03 8/7/2018

  Optredens? Deze mensen zitten liever in de biertent

 15. 17:58 8/7/2018

  Ouders en kinderen op Werchter: “Volgend jaar zal K3 toch de headliner moeten zijn”

  Rock Werchter blijft in de eerste plaats de speeltuin van tieners die de controle van hun ouders willen ontglippen, maar toch komen verschillende generaties ook hand in hand naar de wei. Van 9 tot 61. “Generatiekloof? Er is helemaal geen kloof!”

  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
 16. 17:49 8/7/2018

  Post Malone: Fenomenaal, maar simpelweg hetzelfde als op plaat ★★★☆☆

  Post Malone, twee Belgische driekleuren op zijn broeksknieën gelapt, was een headliner in de namiddag. Dat werd duidelijk als je één voet in The Barn zette. Àls je op tijd was, want de poorten van die Barn werden ruim voor het concert begon gesloten wegens stampensvol.

  En kijk, Post Malone was eigenlijk van voor tot achter fenomenaal fantastisch, althans voor die mensen die de vorige eeuw niet hebben meegemaakt. Alles stond op band. 

  Stefaan Temmerman
 17. 17:36 8/7/2018

  Kaleo op Rock Werchter: Confectieblues op steroïden ★☆☆☆☆

  Kaleo? Zijn confectieblues is niet veel authentieker dan die van, pakweg, Rag N Bone Man. Voer voor bij een jeansreclame van Levi's in de nineties. Op de Memphis-crossroads plengt Beëlzebub vannacht bittere tranen.

  Stefaan Temmerman
 18. 17:17 8/7/2018

  Pale Waves: klonken de songs maar zo spannend als die twee eruitzagen ★★☆☆☆

  Tim Burton, als je nog acteurs zoekt voor een volgende film: look no further. Heather Baron-Gracie en Ciara Doran, zangeres en drummer van Pale Waves, zijn je gedroomde hoofdpersonages: wit geschminkt gelaat, priemende ogen en een lichaamshouding die een stevige malaise met de wereld verraadt. Maar ach, klonken de songs van deze jonge band uit Manchester maar zo spannend als die twee eruitzagen.

  Stefaan Temmerman
 19. 17:09 8/7/2018

  Sigrid: waar voor uw geld ★★★★☆

  Werchter is nu zo’n divers festival geworden dat het lijkt alsof op dezelfde wei drie totaal verschillende festivals worden gehouden, waarbij fans van het genre op één podium, in dit geval Klub C, weinig of niets gemeen hebben met die in The Barn of op het hoofdpodium. En zo verdient Sigrid vier sterren omdat ze als debutant haar publiek meer dan waar voor z’n geld gaf.

  Koen Keppens
 20. 16:46 8/7/2018

  De Morgen achter de sluier van de vipruimte op Werchter: "Het is hier business, business, business en dat zie je meteen"

  Iedereen weet dat ze bestaat, maar niemand weet waarom ze bestaat. Wij doken in de vipruimte van Rock Werchter en lieten ze ons al haar geheimen prijsgeven. "Hoe meer viptickets er verkocht worden, hoe beter de pintjes op de wei geprijsd zijn."

  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
  Illias Teirlinck
 21. 16:20 8/7/2018

  Van doorzettingsvermogen tot samenhorigheid: wat de Werchtermensen gemeen hebben

  Terwijl hier op zondag de laatste herrijzenis aangebroken is en u als jonge sla, slap nog, ontkiemt uit uw tenten, is een antropologisch onderzoek van de Werchtermens wel op zijn plaats. Wat hebben de 85.000 Werchtergangers gemeen?

  Stefaan Temmerman

  Wat ook schering en inslag is op de wei? Romantiek en lust. Bekijk hier de liefde  op Rock Werchter door het oog van onze fotografen.

  Illias Teirlinck
 22. 15:38 8/7/2018

  Albert Hammond Jr.: leuk, maar Dafalgan ware geschikter geweest ★★★☆☆

  Albert Hammond Jr. deed zijn stinkende best om de dagdromende mensen in The Barn wakker te schudden. Dat lukte al bij al verrassend goed. U eiste duidelijk niet het onderste uit de kan.

  Koen Keppens
 23. 15:22 8/7/2018

  Zo beleefden Emma Bale, blackwave. en co hun Werchter-ontmaagding

  De darmen in de backstage van Rock Werchter waren zaterdag onrustiger dan ooit: maar liefst 7 (!) Belgische acts beleefden hun Werchter-ontmaagding, en dat doet wat met een mens. We polsten naar de ervaringen van Glints (★★★☆☆), Emma Bale (★★★☆☆), STIKSTOF (★★★★☆), Faces On TV (★★★☆☆) en blackwave (★★★★☆)Hoe brachten zij het ervan af?

  Stefaan Temmerman - Emma Bale.
  Illias Teirlinck - Stikstof.
 24. 15:20 8/7/2018

  Dit was Werchter, dag drie!

  De 85.000 festivalgangers werden gisteren wakker geblazen door een wervelend SONS (★★★★☆) en de nacht in gezogen met een machtig Pearl Jam (★★★★★) en een bewonderenswaardig Khalid (★★★★☆) De derde dag van Rock Werchter herbeleven? Dat kan hier

  Of herbekijk de derde snikhete festivaldag door de ogen van onze fotografen.

  Stefaan Temmerman
  Stefaan Temmerman

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234