Vrijdag 21/01/2022

"Kim Kardashian heeft nooit van Kris gehouden"

De liefdevolle blikken, de gestolen kussen... allemaal een leugen? Beeld GETTY
De liefdevolle blikken, de gestolen kussen... allemaal een leugen?Beeld GETTY

Het werd een Halloween om nooit te vergeten in Hollywood. Uitgerekend op deze griezeldag, als alle Amerikanen zich smijten in kostuums en pompoenen, kondigde reality ster Kim Kardashian (31) de scheiding van NBA-speler Kris Humphries (26) aan. Haar huwelijk duurde slechts twee maanden, een pak minder dan de voorbereidingen van het 'Hollywoodhuwelijk van de eeuw', of toch ten minste het jaar 2011. Naar goede Hollywoodgewoonte hingen geruchten over de scheiding al weken in de lucht... en naar nog betere gewoonte hangt de vuile was van het koppel al buiten.

Kris zou alleen maar beroemd willen worden, terwijl Kim Kris niet eens aantrekkelijk zou vinden en het hele huwelijk fake was van het begin. Ondertussen zou Kim ook al zijn gaan lunchen met haar ex én ze had haar (peperdure) ringen al uitgedaan voor de mededeling zelfs maar officieel was. Als we niet beter zouden weten, zouden we zeggen dat Kim jaloers is op de aandacht die pompoenen in deze tijd van het jaar krijgen...

"Ze haatte het hem te moeten kussen"
"Het huwelijk was gearrangeerd van begin tot einde", meldt Radaronline.com. "Kim wilde een man, en Kris werd samen met nog enkele andere voor haar geselecteerd. Ze vond hem niet zo leuk, maar ze hoopte dat ze mettertijd gevoelens voor hem zou ontwikkelen, wat niet gebeurde. Ze voelde zich ook niet aangetrokken tot hem, en had er echt een hekel aan hem te moeten kussen of met hem te moeten slapen." Slik. Dat lijkt zelfs voor een gearrangeerd huwelijk wel erg verregaand.

"Ik wil ervoor vechten"
Toen Kim naar Australië vertrok, werd er geen enkele ring om haar vingers gespot. Kris daarentegen droeg zijn ring wél nog toen hij gekiekt werd op weg naar de fitness. De scheiding, hoewel al wekenlang aangekondigd in de roddelpers, was voor NBA-speler en hubby Kris Humphries 'een totale verrassing'. Hij zou pas enkele uren voor de officiële scheidingsaanvraag hebben geweten wat Kim van plan was. "Ik ben er kapot van. Ik sta achter dit huwelijk en alles wat de geloften vragen. Ik hou van mijn vrouw en wil alles doen om mijn huwelijk te redden", laat hij weten bij monde van zijn woordvoerder.

"We blijven vrienden"
Een gevecht tegen de bierkaai, want Kim lijkt vastbesloten: "Na rijp beraad, heb ik beslist om een einde te maken aan mijn huwelijk. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit geen gemakkelijke beslissing was. Ik had echt gehoopt dat dit eeuwig zou duren, maar soms loopt het niet zoals je had gepland. We blijven vrienden en wensen elkaar het beste toe."

Wie misbruikte wie?
Het is gemakkelijk om Kris af te schilderen als het zwarte schaap, dat in een huwelijk werd gelokt om de ster van Kim nog hoger te doen rijzen. De Kardashians klitten alvast als een echte 'Klan' samen en beschuldigen Kris ervan een 'roemjager' te zijn.

Een merk-naam
Nog voor het huwelijk stelde zus Khloe Kris' motieven voor het huwelijk al in vraag. "Toen het woord 'scheiding' viel, schakelde Kris over naar volle Hollywood-snelheid: hij wilde van zijn naam een merk maken, met een parfum en 'spottings' bij (hippe) nachtclubs", schrijft de entertainmentsite TMZ. Wat Kim helemaal over de rooie dreef was zijn aankondiging dat hij een 'publicist' onder de arm had genomen, om beter en vaker in de pers te komen.

Wonderlijk, aangezien de Kardashians al deze trucs (en nog veel meer) toepassen om hun naam in harde dollars te verzilveren. De geruchten dat Kim toch eerder Kris gebruikte (misbruikte, afhankelijk van de 'bron'), zijn hardnekkiger en vooral veel talrijker.

Timing en letters
Zo wordt met opgetrokken wenkbrauwen gekeken naar de timing van de aankondiging: 31 oktober, slechts één dag voor het boek van mamalief Kris Jenner over de familie in de winkels zal liggen.

Niet enkel cynici en Hollywoodhaters kijken wantrouwig naar het hele huwelijk, ook fans beginnen zich af te vragen hoeveel 'realiteit' er in de reality reeks 'Keeping up with the Kardashians' zit. Hoeveel van Kims tranen bij het huwelijkaanzoek 'echt' waren, of Kris niet enkel geselecteerd werd omdat hij basket speelde en zijn naam met een 'K' begon, wat goed is voor het merk 'Kardashian' dat de letter zowat heeft ingepalmd.

Kassa kassa!
Vaker en vaker wordt geopperd dat het groots opgezette huwelijk een manier was om het hoogtepunt van de Kardashianroem te verzilveren. Het huwelijk zou Kim & Kris 18 miljoen dollar opgebracht hebben, waarvan 15 miljoen dollar alleen al voor de uitzendrechten van zender E!. Het huwelijk zou dan wel 10 miljoen gekost hebben... maar Kim en Kris hebben bijna alles gekregen. Dat maakte het huwelijk wel een erg lucratief zaakje.

Huwelijkscontract
Ondertussen heeft Kim ook al echtscheidingsadvocate Laura Wasser ingehuurd. Niet het eerste Hollywoodhuwelijk dat ze zal helpen ontbinden, eerder stond de advocate ook al Britney Spears, Ryan Reynolds, Angelina Jolie en Maria Shriver bij.

Moeilijk of vuil kan het zaakje niet worden: Kim en Kris hadden een huwelijkscontract, waarbij alle Kims bezittingen beschermd zijn en ze ook mag houden wat ze verdiende tijdens hun korte huwelijk. Al mag Kris niet echt klagen: sinds zijn huwelijk verdiende hij 40.000 dollar per wedstrijd, om over zijn deel van de covers en de appearances te zwijgen.

Juwelen en oorringen
Kim heeft bij de scheidingsaanvraag ook meteen laten weten dat alle bezit onmiddellijk moet gescheiden worden, waarbij 'enkele juwelen, oorringen en andere verwervingen' aan haar toebehoren. Of haar beroemde 20,5 karaat diamanten ring er ook bij behoort, is niet gekend - maar kan wel verondersteld worden. "Een echt zakelijke aanpak, die past bij de manier waarop de Kardashians door het leven gaan", zo luidt de commentaar.

Geruchtenmolen
De eerste geruchten over problemen in het paradijs doken al enkele weken na het huwelijk op. Sowieso paste Kris niet echt in Kims agenda: een tweede realityreeks, yoghurt promoten in Dubai, kledingwinkels openen in Australië en Las Vegas... een echte huwelijksreis werd uitgesteld, en toen Kim haar agenda voor 2012 liet vollopen was er opvallend weinig aandacht voor Kris bij.

Ex'en
Kim zou volgens een onbetrouwbare roddelsite dan weer met haar ex Reggie Bush gaan eten zijn in een duur sushirestaurant in Los Angeles. Het wordt ontkend door 'bronnen' dichtbij de familie, maar zelfs websites die roddels proberen te bevestigen of ontkennen, kunnen (voorlopig?) niet helemaal uitsluiten dat er iets van waarheid inzit.

Omgekeerd was Kris ook geen engeltje: terwijl Kim weg was, werd hij gespot op feestjes waar hij zich flirterig gedroeg, veel aandacht had voor het vrouwelijk schoon en zich kortom gedroeg 'als een single man'. Bij een bezoekje aan Toronto, zocht hij zijn ex Bianka Kamber op.

Betrapt door paparazzi
Fotografen zagen de twee ruziemaken en Kris met verhuisdozen uit het appartement komen. Een bron meldde al op 20 oktober dat ze zouden scheiden: 'Kim slaapt in een hotel, en gaat Kris zelfs niet opzoeken in het appartement. Ik vraag me af wanneer ze dat gaan aankondigen of waarom ze zelfs maar getrouwd zijn in de eerste plaats."

Fun op twitter
Het is duidelijk dat het groepje 'Kardashian-believers' zienderogen slinkt, en vooral op Twitter is het gegniffel moeilijk te negeren. Onder de hashtag 'thingslongerthankimsmarriage' wordt er flink de draak gestoken met de miserie van K&K.

Bij de 'zaken die langer duren dan Kims huwelijk' horen ondertussen: 'Het lijntje cocaïne dat Lindsay Lohan snoof', 'George Bush die een kinderboek leest' en 'het ongemakkelijke gevoel toen bleek dat het huwelijk evenveel kostte als inschrijvingsgeld voor de universiteit voor 1769 jaar'.

Steun van Kelly Osbourne
Enkele celebs steunen Kim, waaronder Kelly Osbourne die Kim laat weten dat ze aan haar denkt, sterk moet blijven en enkel naar haar hart moet luisteren, niet naar de haters. Russell Simmons wenste Kim 'het beste'.

Maar er waren ook enkele stevige uithalen. Er wordt gesuggereerd dat het koppel alle giften moet teruggeven of doneren aan een goed doel. Samantha Ronson merkte sarcastisch op: 'Hoezo, dus dat huwelijk is écht gebeurd ofzo?!' terwijl ex-realityster Spencer Pratt zich afvraagt of Kim nog meer geld zal verdienen met de scheiding dan met het huwelijk.

Kim heeft het op Twitter enkel over Kardashian Khaos, de collectie die gelanceerd zal worden in Las Vegas. Zussen Kourtney en Khloe verdedigden hun zus wel op de microblogsite: "Onze zus gaat door een moeilijke tijd, maar wij zijn een hechte familie en klitten samen zoals altijd. Bedankt voor alle steun, wij houden van je Kim", schreef Kourtney.

Korte geschiedenis
Kim & Kris begonnen in november 2010 pas te daten. Op 18 mei 2011 deed Kris een huwelijksaanzoek met rozenblaadjes, veel kaarsen en een joekel van een diamant. Meteen werd Kim een 'bridezilla': ze kondigde aan dat haar huwelijk grootser moest worden dan dat van de Britse kroonprins William en Kate Middleton, koos uiteindelijk voor drie bruidsjurken en een feest waarin ze iedereen verplichtte zich in zwart of wit te kleden.

Vorige week nog gaf Kim toe dat ze spijt had van haar huwelijk... of toch de manier waarop ze ermee is omgegaan. Een 'slip of the tongue' die meer prijsgaf dan op dat moment bedoeld was.... (edp)

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld BRUNO
Beeld BRUNO
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld GETTY
Beeld GETTY
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234