Donderdag 22/08/2019

TV-tips

Het ware gezicht van Schild & Vrienden en meer: dit mag u niet missen op tv vanavond

De jongerenbeweging Schild & Vrienden van Dries Van Langenhove is vanavond de rode draad in de 'Pano'-reportage over identitaire bewegingen. Beeld Eric de Mildt

Pano brengt vanavond het verhaal achter de identitaire jongerenbeweging Schild & Vrienden van Dries Van Langenhove. Of kijkt u toch maar liever naar het reilen en zeilen van de jeugd in de Vlaamse klaslokalen? Dit mag u niet missen op tv vanavond.

De klas

Dina Tersago bijt de spits af in het tweede seizoen van deze humaninterestreeks die een inkijk geeft in de leefwereld van een groep 16-jarigen. 

Lees hier een interview met een van die 16-jarigen, Amina Bilal, die als Syrische vluchtelinge drie jaar in een Turkse sweatshop werkte, maar op school zit in Vlaanderen: "Het leek wel een droom."

Om 20.40 uur op Eén

Amina Bilal in haar klas. Beeld Tim Dirven

Beste Kijkers

Start van het zesde seizoen van de populaire panelshow, die opnieuw in goede banen wordt geleid door Nathalie Meskens. Sven De Ridder, Tine Embrechts, Ruth Beeckmans en Jens Dendoncker wisselen elkaar af als teamkapiteins.

Nathalie Meskens. Beeld Beste Kijkers

Pano 

Duidingsmagazine Pano begint vanavond aan het nieuw seizoen met een reportage over de opmars van identitaire bewegingen, met in de hoofdrol de jongerenbeweging Schild & Vrienden van bezieler Dries Van Langenhove. Met steeds actuele reportages biedt het programma een indringende blik op wat er leeft in de wereld. Wie zijn Schild & Vrienden echt? 

"Porno is nefast en ongezond", liet Van Langenhove eerder in deze krant optekenen. Lees hier meer over de opmars van radicaal-rechts in Europa. "Dit zijn geharde wit-nationalistische activisten."

Om 21.25 uur op één

Station 19

Start van de spin-off van de Amerikaanse ziekenhuisserie Grey's Anatomy, waarin het brandweerkorps van Seattle centraal staat.

Om 21.25 uur op VIJF

Jaina Lee Ortiz speelt een van de hoofdrollen in 'Station 19'. Beeld Photo News

De Morgen duikt voor u in de tv-gids in het dossier DM ZaptWelke programma's zijn echt de moeite waard en welke kan u links laten liggen?  Lineaire tv beu? Deze 9 series mag u niet missen op Netflix, Play More, Amazon en co.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden