Dinsdag 26/10/2021

Teruglezen

Herbeleef Tomorrowland dag één: Steve Aoki is de beste van al uw foute maten

Steve Aoki: de beste van al uw foute maten Beeld Stefaan Temmerman
Steve Aoki: de beste van al uw foute matenBeeld Stefaan Temmerman

Geen ticketje kunnen bemachtigen voor Tomorrowland, maar toch benieuwd hoe het eraan toe gaat op het opperpopulaire festival? Of wel op de wei maar benieuwd naar wat er nog allemaal aan de andere kant van het gigantische festival? Journalisten Gunter Van Assche en Astrid Snoeys brengen live verslag uit vanuit de Schorre in Boom. Dit zijn hun ervaringen van dag één.

00.40 uur - "Cake Me"

De gimmick wordt oud, maar raakt kennelijk niet versleten: op algemeen verzoek keilde Steve Aoki opnieuw een paar slagroomtaarten in uw gezicht. Minder smaakvol: de pijnlijke playbackshow die daarop volgt.

Een zekere Chérie - vormelijk fraai van poten en oren voorzien, maar niét van stem - mag 'Heaven on Earth' meelippen, terwijl ze wat ongemakkelijk drentelt op de bühne. Gelukkig brengt een rondje knetterend vuurwerk enige afleiding voor deze gênante charade. (Gunter)

Waarom die legendarische crowdsurfact niet een keer overdoen? Beeld Stefaan Temmerman
Waarom die legendarische crowdsurfact niet een keer overdoen?Beeld Stefaan Temmerman
Excentrieke lichtspektakels vieren hoogtij bij Aoki. Beeld Stefaan Temmerman
Excentrieke lichtspektakels vieren hoogtij bij Aoki.Beeld Stefaan Temmerman

00.33 uur - Titanic voor weirdo's

Céline Dions 'My Heart Will Go On' wordt ingezet. De themesong van Titanic werkt verdomme nog ook, bij die weirdo's van Tomorrowland. (Gunter)

00.04 uur - Steve Aoki bis: de beste van al uw foute maten

'Tsunami' van DVBBS & Borgeous krijgt een excentriek lichtspektakel mee, waarbij de burcht-constructie achter Steve Aoki in rood en blauw oplicht. De Ultieme Hallucinatie in 3D! Diezelfde truc met uw zintuigen herhaalt de Japans-Amerikaanse dj veertig minuten later wanneer hij het guilty pleasure 'Get Ready' van 2 Unlimited voorziet van een eigen edit. Het mag duidelijk zijn: Steve Aoki is de beste van al uw foute maten. (Gunter)

"Put your fucking flags up."Beeld Stefaan Temmerman

00.01 uur - Enter Aoki

Muisstil en pikdonker is het na de exit van Avicii, die het publiek verward achterlaat. Maar de aankondiging van Steve Aoki komt als een welgekomen reanimatie: zet je schrap voor het laatste dolle uurtje van de dag. (Astrid)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

23.56 uur - Woops, foutje

Avicii was al niet aan z'n sterkste passage op Tomorrowland bezig, en op de koop toe is het geluid uitgevallen aan de Main Stage. Al duurde dat gelukkig hooguit een minuutje: zijn comeback maakt hij met 'Wake me up' en - hoe kan het anders? - een salvo vuurwerk. (Astrid)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

23.44 uur - Avicii: Weergod vs Hemelsluizen

Tomorrowland vindt ook dit jaar alweer een ontrouwe bondgenoot in de weergoden. Een hele dag is het drukkend warm gebleven, maar na een beschroomde plensbui tijdens David Guetta, openen de hemelsluizen zich nu zonder schaamte tijdens Avicii's set. Aan de Main Stage blijft de algemene sfeer niettemin één van regenboogjes en zonnestraaltjes. De weergoddelijke kracht van Avicii, quoi! De nieuwe muziek die hij speelt, slaat evenwel dood tegen de vlakte, weet reporter ter plaatse Astrid. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

22.28 uur - Couckenbak op Tomorrowland

Tomorrowland wordt op een bescheiden plensbuitje getrakteerd, maar dat kan het publiek aan het hoofdpodium nauwelijks deren. De menigte reageert zelfs euforisch wanneer hun Tomorrowland-bandje na 'Wonderwall' van Oasis blauw oplicht. Of wanneer er vuurwerk wordt afgestoken tijdens Guetta's eigen song 'What I Did For Love', in de remix van VINAI.

Even voordien porde ook Marc Coucke het beest in u aan, door als royalty zijn opwachting te maken aan een van de ramen van de Main Stage. Daar ligt het exclusieve pop up-restaurant van Sergio Herman ook dit jaar weer verborgen. Couckenbak meets haute cuisine!

"Aandachtshoer!" balt iemand naast ons zijn vuist naar het raam. De pillendraaier op rust negeert het verwijt vorstelijk, zoals het royalty betaamt. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

22.08 uur - Guetta is fuckin' big

"Zijn jullie klaar voor exclusieve muziek?", vraagt David Guetta. Een dag voordien blijkt hij de studio te zijn ingedoken met Afrojack, die behalve een zwak voor spuuglelijke Rolls Royces ook een neus voor hits heeft. De nieuwe song - deels kleuterversje, deels four to the floorfiller - klinkt niet meteen als een onvergetelijke toevoeging in beider oeuvre. Maar dat komt misschien omdat die song gevolgd wordt door de hymne 'Hey Mama', waarin Afrojack alweer iets in de pap te brokkelen had.

"Deze week zijn we nummer 1 op Amerikaanse radio", jubelt Guetta aan het eind. "That's fuckin' big, trust me", vervolledigt hij om elke schaduw van twijfel weg te halen. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
Voor wie het zich afvroeg: zo ziet een spuuglelijke Rolls-Royce eruit. Beeld Stefaan Temmerman
Voor wie het zich afvroeg: zo ziet een spuuglelijke Rolls-Royce eruit.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

21.58 uur - Trouwen op Tomorrowland

"Hopelijk leest onze familie geen Belgische kranten, anders is de hele verrassing verknoeid." Jana en Miroslav tekenen dit jaar voor het meest stiekeme plan in Boom. De twee - hij Slovaak, zij Tsjechische - trouwden vorige week maar hielden dat geheim voor vrienden en familie. Op Tomorrowland draaien ze hun 'huwelijksfilm'.

"Eens we terug in ons thuisland zijn willen we de hele familie en alle vrienden bij mekaar roepen en hen via deze video laten weten dat we gehuwd zijn. Dit is onze huwelijksreis." Opmerkelijk. Jana's broer is erbij op Tomorrowland. "Hij denkt dat we gewoon voor de grap ons huwelijk vieren. Hij weet van niks."

null Beeld James Arthur
Beeld James Arthur
null Beeld James Arthur
Beeld James Arthur

21.33 uur - David Guetta: Le Dieu du disco is net begonnen

Hier hebben de meeste party animals een hele dag op gewacht: David Guetta. Sinds de eerste editie van Tomorrowland heeft hij nog geen jaar gemist. In een sober wit shirt, haren in een knotje komt hij op. Het gejuich reikt tot aan DreamVille. Hoe le Dieu du Disco het er van af brengt, leest u straks. Momenteel delen we nog de hoop en angst van Twitter-Thomii. (Gunter)

Aan enthousiasme nooit gebrek op Tomorrowland. Beeld Stefaan Temmerman
Aan enthousiasme nooit gebrek op Tomorrowland.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

21.10 uur - Liefde is... een kaartspel

In The Garden of Madness verdwijnt 'Smells Like Teen Spirit' nog maar eens onder de naald. Dat is verdomme al de vierde keer vandaag dat we die song in een dj-set horen passeren. We zoeken ons Nirvana dan maar elders.

Op weg naar het Theater van Radio Modern botsen we op tegen dit hoogst opmerkelijke duo: Stef en Maya. Onbekenden voor elkaar, tot voor vijf minuten. Zij heeft een vriend en twee kinderen. En hij? Hij heeft vooral oog voor haar. Prompt diept de jonge ladykiller een kaartspel op uit zijn zak.

Ah! De vergeten verleidingskunst door betovering! Zij kijkt net zo gefascineerd als onbegrijpend toe, terwijl zijn vingers vliegensvlug door het deck kaarten gaan. In ruil voor haar verwondering incasseert hij een kus op de mond en een knuffel. Knettert daar romantiek in de lucht? Helaas, Stef moet het daarmee stellen, en elk gaat zijns weegs. Niet alle magie werkt in deze betoverwereld van Tomorrowland. (Gunter)

null Beeld (GVA)
Beeld (GVA)
Is there magic in the air? Of is dat slechts de bittere smaak van afwijzing? Beeld (GVA)
Is there magic in the air? Of is dat slechts de bittere smaak van afwijzing?Beeld (GVA)
Amerikanen, Brazilianen of Britten: ondanks de vlaggen doet het er op Tomorrowland niet zoveel toe. Beeld Stefaan Temmerman
Amerikanen, Brazilianen of Britten: ondanks de vlaggen doet het er op Tomorrowland niet zoveel toe.Beeld Stefaan Temmerman

21.18 uur - Feesters bij Leesa

Het lijkt of er net een wasmachine ontploft is in het duister hol dat de Desperados-stage is. Met dank aan de schuimmachine.

Met haar amper 1,54 meter lengte torent de 26-jarige Gentse dj Leesa (met dank aan een stevig paar hakken en op sommige locaties het gebruikelijke verhoogje) toch hoog uit boven het volk. Dat volk bestaat dan misschien vooraan voornamelijk uit aanbidders, erg vindt ze dat niet. "Dit keer waren het gelukkig feesters. Staarders vind ik minder leuk."

Een snelle exit na haar set zit er niet in. Gedwongen door haar (mannelijke) fans komt ze nog terug voor een groet. Waarna het schuimkanon voor verkoeling mag zorgen.

null Beeld AS
Beeld AS
null Beeld AS
Beeld AS

21.02 uur - Kans op stormweer

Het weer zou vanavond en vannacht wel eens een spelbreker kunnen zijn. Er wordt namelijk onweer verwacht vannacht. De festivalorganisatie zegt voorzien te zijn op stormweer, zo zijn er hagelkanonnen om hagelbuien te voorkomen en een controlekamer waarin een weerman alles op de voet volgt.

20.40 uur - Drugs blijven binnensijpelen

Ondanks de verscherpte drugscontroles na de enorme vangst op Dour, blijven drugs binnensijpelen op Tomorrowland. Een bezoekster geeft grif toe voor een camera van het VRT-journaal dat ze iets bij heeft. Ze smokkelde de pil mee door het te verstoppen in de binnenkant van haar jeans.

37 festivalgangers raakten vandaag hun bandje al kwijt na drugscontroles. Het ging vooral om marihuana, cocaïne, xtc en amfetamines.

null Beeld VRT
Beeld VRT

20.05 uur - Steve Aoki, het fotoverslag

Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden: het fotoverslag van Steve Aoki, door de lens van Stefaan Temmerman.

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

19.27 uur - Pingpongen aan het hoofdpodium

Ook het hoofdpodium is ondertussen in een kolkende mensenmassa veranderd, die onomkeerbaar in beweging is gezet. Duizenden partyheads eten uit de hand van W&W, die binnenkoppen met klassiekers als 'Sandstorm' van Darude.

Vakkundig vuurt het duo vervolgens 'Ping Pong' af op het publiek, dat de choreografie - vorig jaar aangeleerd door Armin Van Buuren himself - nog steeds niet vergeten is. Heen en weer met de armen op het ritme van de bleepjes, tot het er eigenlijk allemaal niet meer toe doet en het hele nummer door de betonmolen wordt gehaald.

undefined

19.09 uur - Steve Aoki: Tomorrowland als dolgedraaide mogendheid

"Right now, we have to take a picture because this shit is fuckin' amazing," kondigt Steve Aoki plots aan, minstens net zo verguld als hees klinkend. Zijn enthousiasme is volledig terecht. Tomorrowland lijkt ineens wel veranderd in een dolgedraaide mogendheid.

Het publiek ontpopt zich daarbij tot een op drift geslagen mastodont, met honderden tentakels die wild om zich heen slaan en spartelen.
Een rolstoel wordt op handen getild en golft tot vooraan, op de mankracht van zijn vrienden. Borsten floepen uit bloesjes, fans negeren de wetten van de zwaartekracht en schijnen over te gaan tot spontane levitatie.

De parterre is op zijn beurt veranderd in een bont lappendeken van vlaggen, het stille bewijs voor de aanwezigheid van tientallen verschillende nationaliteiten. Spandoeken worden gehesen, ergens wordt zelfs een opgedirkte opblaaspop op de schouders getild. Doorweekt en met een blik die euforische zinsverbijstering verraadt, danst iedereen zich in het zweet op songs van The White Stripes tot Jack ü, het project van Diplo en Skrillex. Een voorlopig hoogtepunt op het Dim Mak podium, kortom. (Gunter)

Tomorrowland lijkt ineens wel veranderd in een dolgedraaide mogendheid. Beeld Stefaan Temmerman
Tomorrowland lijkt ineens wel veranderd in een dolgedraaide mogendheid.Beeld Stefaan Temmerman
Crowdsurfing 2.0. Beeld Stefaan Temmerman
Crowdsurfing 2.0.Beeld Stefaan Temmerman
Onze fotograaf krijgt het hard te verduren vandaag. Beeld Stefaan Temmerman
Onze fotograaf krijgt het hard te verduren vandaag.Beeld Stefaan Temmerman

18.41 uur - Steve Aoki: Woop-woop als strijdkreet

"Make some fuckin' noise!", beveelt Steve Aoki. De grootste waanzin blijft dan ook uit, tot sir Bob Cornelius Rifo van The Bloody Beetroots een gastrol op zich neemt en in Mexicaans worstelmasker op de decks balanceert.

Rond hem spuiten mechanische geisers stoom, en dan wordt 'Warp 1.9' ingezet: ranzige rave-synths als messcherpe sirenes en "woop-woop" als strijdkreet van een pogo-beluste dansnatie.

Op de voorste rij flasht een deerne haar weelderige balkon aan onze fotograaf. Vlak naast haar gaan Aoki-lookalikes (lookaokilikes?) helemaal door het lint op de woeste beats van de Meester. Laat de madness van Tomorrowland nu maar losbarsten! (Gunter)

Uit de bol bij Steve Aoki. Beeld AS
Uit de bol bij Steve Aoki.Beeld AS

18.20 uur - Steve Aoki in full effect

We probeerden zo dicht mogelijk bij het podium te geraken terwijl Steve Aoki z'n Dim Mak-stage aan flarden speelt. En waar we zijn gestrand is het al lang niet meer mogelijk om niet te springen. Tomorrowland laat een eerste keer haar ware gelaat zien. (Astrid)

17.55 uur - Topping pleegt aanslag op de heupen

Patrick Topping scoorde vorig jaar met 'Forget' dé techhousehit van de zomer. Logisch dus dat de Hot Creations-protegé dit jaar op Tomorrowland mag spelen voor labelbaas Jamie Jones, die straks het Paradise-podium afsluit.

Aanvankelijk is het publiek een beetje lam. Topping is niet zo van de flitsaanpak, waar zijn concullega's aan het hoofdpodium zo van houden, maar kiest liever voor de aanslag op de heupen in plaats van de handjes.
Maar neemt niet weg dat het publiek er wel zin in heeft. (Astrid)

17.40 uur - 2Fabiola lifts u up

En zo doet Patje Krimson de boel ontploffen. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

16.03 uur - What you have been working out for all year

Voor wie nog niet mee is, even een korte samenvatting van de Tomorrowland-trends dit jaar. Niet dat ze erg veel verschillen van 2014.

Dit jaar lijkt de smartphone nóg meer aan de hand gelijmd van de feestvierder. Bij gevorderden is er de selfiestick, voor professionals is er de GoPro. Eindbazen beschikken over een stick of diadème om het cameraatje aan te bevestigen.

Alom present: de wasbordjes. This is what you have been working out for all year, zo blijkt. Breedgeschouderde spierbundels tonen maar al te graag hun sixpack en tatoeages. Gelukkig voor hen schijnt de zon vandaag in Boom.

Wie van de meisjes geen bloemenkrans om heeft, valt hulpeloos uit de toon. Maar geen nood: je kan nog altijd je eigen bloemenkrans gaan vlechten in de Bazaarville.

Wat dan weer wel uniek lijkt aan dit jaar: steeds meer festivalgangers zeulen hun vlag niet enkel mee, maar hebben zich ook nog eens thematisch verkleed. Zo zie je Fransmannen met baret, Mexicanen met sombrero en Egyptenaren verkleed als farao. (Astrid)

Sixpack, tattoos, vlag: check. Beeld Stefaan Temmerman
Sixpack, tattoos, vlag: check.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
Eerste plooiers gesignaleerd: de hangmatten onder de befaamde Arne Quinze-brug zien er voor sommigen te onweerstaanbaar uit, zo blijkt. Beeld Astrid Snoeys
Eerste plooiers gesignaleerd: de hangmatten onder de befaamde Arne Quinze-brug zien er voor sommigen te onweerstaanbaar uit, zo blijkt.Beeld Astrid Snoeys

15.23 uur - De eerste geregistreerde ontploffing is een feit

Op verkenning in 'The Garden of Madness' treffen we een roedel spierbundels aan die zich met veel poeha in het ondiepe zwembad laat vallen, terwijl de GoPro - uiteraard een onmisbaar Tomorrowland-accessoire - alles vastlegt.

Ondertussen lokt 'Lean On', die grote hit van Major Lazer die we wellicht vaker te horen zullen krijgen dit weekend, ons naar binnen in de V-Sessions-tent. We merken dat het om een vettige remix gaat, maar dat kan het volk weinig schelen. Het dak gaat eraf bij de eerste geregistreerde ontploffing. (Astrid)

The Garden of Madness, daar kan geen zwembad ontbreken. Beeld Stefaan Temmerman
The Garden of Madness, daar kan geen zwembad ontbreken.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

14.57 uur Alvar & Millas: zweet in dikke esdoorndruppels

De Lierse jongens van Alvar & Millas hebben zich vlotjes opgewerkt uit de schaduw van de Boerentoren. Vorig jaar kwamen beiden wereldwijd voor het voetlicht met een succesvolle remix van Beyoncés 'Blow'. Eerder konden ze trouwens ook al een officiële remix voor Britney Spears op hun conto schrijven, nadat ze een clubhit hadden gescoord met Oliver Helden, bekend van de zomerhymne 'Gecko'. Een fraai palmares voor twee jonge snaken.

Op Tomorrowland bestendigden ze dat succes met een set op een relatief klein podium - het drijvende platform Journey Island - maar net zo goed speelden ze voor een afgeladen terreintje. Het publiek toonde zich bovendien erg dankbaar: handen gingen spontaan op elkaar toen 'Pompeii' van Bastille in een met zware beats aangezette Audien-remix door de boxen wordt gejaagd. Het kostte de fans ook geen moeite om in de drukkende hitte een zit-en-springspelletje te forceren, tijdens 'Save The World' van Swedish House Mafia. En elders in de set danste een stelletje uitgelaten Canadezen zich het pleuris op 'Like That' van Bassjackers, tot het zweet in dikke esdoorndruppels van hun lijf droop.

Zoveel dankbaarheid werd genereus beantwoord door Alvar & Millas, die petjes uitdeelden na 'The Wave' en de volkshymnes 'Kernkraft 400' van Zombie Nation naast 'Tremor' van Dimitri Vegas & Like Mike onder de naald schoven. Die sufgedraaide anthems mogen dan wel laaghangend fruit zijn voor dj's, maar goed: geen dancing queen of swing king die zich dààr een buil aan viel. (Gunter)

Een vrij verontrustend beeld vanop Tomorrowland. Beeld Stefaan Temmerman
Een vrij verontrustend beeld vanop Tomorrowland.Beeld Stefaan Temmerman
Alvar & Millas spelen ten dans in een Aziatische tempel: met alle Chinezen, maar vooràl Canadezen. Beeld Stefaan Temmerman
Alvar & Millas spelen ten dans in een Aziatische tempel: met alle Chinezen, maar vooràl Canadezen.Beeld Stefaan Temmerman
Met bellenblaaspistool in de aanslag nemen deze jongens de Main Stage in. Beeld Stefaan Temmerman
Met bellenblaaspistool in de aanslag nemen deze jongens de Main Stage in.Beeld Stefaan Temmerman

14.37 uur - Bloemschikken voor gevorderden

Je bloemenkransje thuis vergeten en doodsbang om uit de toon te vallen? Geen paniek, je kan in Bazaarville je eigen krans/bloemstuk in elkaar vlechten. En ook hier: ja, de bloemen zijn echt.

Leuk meegenomen: je kan je hier ook als elfje laten schminken of op de foto met deze twee wezens. (Astrid)

Bloemschikken voor gevorderden in de Bazaarville. Beeld Astrid Snoeys
Bloemschikken voor gevorderden in de Bazaarville.Beeld Astrid Snoeys
Wat deze vreemde meisjes precies moeten voorstellen is ons niet helemaal duidelijk. Beeld Astrid Snoeys
Wat deze vreemde meisjes precies moeten voorstellen is ons niet helemaal duidelijk.Beeld Astrid Snoeys

14.09 uur - Onze fotograaf op de weide

De Morgen-fotograaf Stefaan Temmerman loopt rond op de weide, tussen de madness. En dat ziet er zo uit.

Bekijk de volledige fotoreeks.

We vonden alvast een liefje voor De Kat, die morgen Tomorrowland onveilig komt maken. Beeld Stefaan Temmerman
We vonden alvast een liefje voor De Kat, die morgen Tomorrowland onveilig komt maken.Beeld Stefaan Temmerman
Alvaro is 28 en komt uit Madrid. En ja, deze tatoeage is echt. Beeld Stefaan Temmerman
Alvaro is 28 en komt uit Madrid. En ja, deze tatoeage is echt.Beeld Stefaan Temmerman

13.26 uur - De rubber roadie van Steve Aoki

Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn. En lang haar. En een abonnement op Tomorrowland. Vanavond speelt Steve Aoki niet minder dan twéé keer op het festival. Al vroeg op de middag wordt daarom alles in gereedheid gebracht voor zijn set. Eén medewerker blaast alvast het rubberbootje voor de Japans-Amerikaanse dj op.

Sommige zekerheden blijven dus bestaan: de platenruiter toont zich straks ongetwijfeld weer van zijn vertrouwde kant, als langharige zotskap die slapstickgewijs slagroomtaarten in je gezicht keilt, fans in rubberbootjes dwingt, zelf crowdsurft en vaker op dan achter de dj-booth zal staan. (Gunter)

Een Tomorrowland-medewerker blaast alvast het rubberbootje van Steve Aoki op. Beeld GvA
Een Tomorrowland-medewerker blaast alvast het rubberbootje van Steve Aoki op.Beeld GvA

13.00 - Smos takes over

Wie het programmaboekje afspeurt, zal misschien de wenkbrauwen fronsen als hij de naam Smos terugvindt. Laat je echter niet vangen: het gaat niet om het bekende personage uit 'Safety First' (dat hier overigens ook ergens op Tomorrowland zou moeten rondlopen), maar om de trouwe resident met pornosnor van Café d'Anvers. Die ouwe rot heeft net de decks overgenomen aan het Paradise-podium van die Antwerpse club, met een onstopbare techhousebeat die uit de boxen rolt. (Astrid)

Smos, de dj, niet het Safety First-personage. Beeld Stefaan Temmerman
Smos, de dj, niet het Safety First-personage.Beeld Stefaan Temmerman

12.27 - Kermis van de IJdelheid

"You wanna see a South-African bikini?" Onze fotograaf Stefaan Temmerman wordt zowaar zélf aangeklampt door een zwartharige schone uit de Regenboognatie. En húp: uit gaat haar shirtje en short. Ook de lokale dealer in selfiesticks doet goede zaken op TML. Het Kermis van de IJdelheid draait op volle toeren! (Gunter)

"Do you wanna see my South-African bikini?" Ok.Beeld Stefaan Temmerman

12.00 - Brace yourself!

Er zijn 16 verschillende podia, maar waar elk jaar toch het meest naar uitgekeken wordt, is de Main Stage, waar Nick Van de Wall om klokslag 12u de eerste beats uit de boxen liet knallen.

Het hoofdpodium is - hoe kan het ook anders op Tomorrowland - ook dit jaar indrukwekkend: 140 meter breed, 42 meter hoog, en tal van fonteinen en watervallen (tot 4 meter hoog!) erin verwerkt. Centraal staat een gigantisch orgel, want het thema van dit jaar is 'The Kingdom of Melodia'.

De eerste enthousiastelingen, gewapend met vlag en selfiestick, banen zich uitgelaten een weg naar de Main Stage.

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

11.56 - Elfjes in een Zombie Natie

Stilte voor de bestorming. Vier minuten voor de poorten van Tomorrowland opengaan, ligt het terrein voor de Main Stage er nog akelig verlaten bij. Net alsof een atoomramp De Schorre heeft doen uitsterven.

Toepasselijk klinkt 'Kernkraft 400' van Zombie Nation door de speakers, als test voor de eerste dj-act. Zombies noch ondoden te bemerken; wél een handvol hupse elfjes. (Gunter)

Elfjes kunnen naar gewoonte niet ontbreken. Beeld Stefaan Temmerman
Elfjes kunnen naar gewoonte niet ontbreken.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld David Pintens
Beeld David Pintens

09.43 - DreamVille wordt wakker na zinderende avond

Wie een plaatsje op de Dream Ville-camping wist te bemachtigen gisteren, heeft een stevig voorproefje van Tomorrowland gekregen. Tomorrowland-iconen Dimitri Vegas & Like Mike mochten The Gathering, zoals dat stevige campingfeestje op donderdagavond gedoopt is, afsluiten samen met spitsbroeder Yves V. Hopelijk hebben de internationale Tomorrowlandgangers hun kruit al niet verschoten vannacht. (Astrid)

De ingang van de befaamde DreamVille-camping. Beeld Tomorrowland
De ingang van de befaamde DreamVille-camping.Beeld Tomorrowland
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234