Woensdag 08/02/2023

MuziekAgenda

Eindelijk weer livemuziek! 16 zomerfestivals om uw trommelvliezen wakker te schudden

WECANDANCE, Zeebrugge Beeld RV
WECANDANCE, ZeebruggeBeeld RV

Zachtjes meeknikken met De Betere Jazzmuziek in het Antwerpse Park Den Brandt, of zwaar pogoën en blauwe plekken oplopen tijdens Alcatraz in Kortrijk. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, deze zomer vallen er eindelijk weer liveoptredens mee te pikken. 16 festivals om uw hart bij op te halen, van postzegelformaat tot #vollenbak.

Elmo Lê vanGunter Van Assche en Sasha Van Der Speeten

WECANDANCE in Zeebrugge

Dansen op het strand dan maar? Yezzir! WECANDANCE pakt uit met een ‘limited edition open air concept’, wat betekent dat het festival acht intimistische edities organiseert waar een schare van de beste dj’s uit verschillende elektronische ­muziekgenres en ook uit de hiphop de ultieme beachparty in gang wil ­zwengelen. Op het strand van Zeebrugge, comme d’habitude, ­verspreid over drie podia. ­Fashionista’s mogen er zoals steeds hun mode­gevoeligheid in de verf ­zetten, kwestie van ongegeneerd te kunnen shinen tussen de beautiful people. Terloops kunt u proeven van allesbehalve klassieke festivalhapjes - Sergio ­Herman en zijn AIRCafé zullen er immers ook zijn. Achter de decks ziet u de Amerikaanse housemeester Kerri Chandler, de Berlijnse producer Palms Trax, de veelgeprezen Nederlandse dj Palmbomen II en de legendarische Parijse crew Acid Arab. Daarnaast treden de meest feestelijke der inlandse hiphop-dj’s aan, zoals Black Mamba, Faisal en Bibi Seck. (SVDS)

30 en 31 juli, 1, 6, 7, 8, 13 en 14 augustus in Zeebrugge, wecandance.be

Werchter Parklife

Het grootste muziekfestival van ons land kiest net als in 2020 ­noodgedwongen voor een kleinere formule. Werchter Parklife moet het zonder internationale kleppers zoals The Pixies of Red Hot Chili Peppers doen, maar serveert een erg Belgische affiche die gewiekst zowat elk ­denkbare festivalganger probeert te bekoren. Verspreid over de maand juli treden er zowel indie­bands, singer-songwriters, rappers, comedians als schlagerzangers aan. Spannend zullen vooral de concerten zijn van al wie zijn nieuwe werk nog niet live kon uittesten, zoals Balthazar, GOOSE, Whispering Sons, blackwave., Gabriel Rios, Bazart en Arsenal.

Wie niet wakker ligt van pakweg ­Millionaire of Selah Sue kan altijd ­rücksichtslos opteren voor het bonte-avondsfeertje van Bart Peeters of Niels Destadsbader. Hier met die polonaise! (SVDS)

Van 1 juli t.e.m. 1 augustus, rockwerchter.be

Paradise City. Beeld RV
Paradise City.Beeld RV

Paradise City en Paradise Down by the Lake

Dancefestival Paradise City groeide de voorbije jaren uit tot een prettig, fantasierijk alternatief voor mastodont Tomorrowland. Alleen al de locatie spreekt tot de verbeelding: dansen tot in de vroege uurtjes in het prachtige park aan Kasteel De Ribaucourt in het landelijke Perk? Graag!

Bovendien profileert Paradise City zich als een erg ecologisch festival – het viel al in de ­prijzen dankzij zijn duurzame aanpak. In de regel programmeert men er het soort elektronische muziek dat funky, verfijnd en niet zelden sexy aandoet. Dit jaar vindt het festival uitzonderlijk plaats in augustus in plaats van eind juni.

Ook zijn geestverruimende neefje Paradise Down By The Lake, in het park van Beervelde, gaat dit jaar door. Het moeten niet altijd Dimitri en Mike zijn, toch? (SVDS)

Paradise City, van 13 t.e.m. 15 augustus in Perk, paradisecity.be
Paradise Down by the Lake, van 1 juli t.e.m. 1 augustus in Beervelde, paradisedownbythelake.be

Gent Jazz

Back to live, jubelt Gent Jazz dit jaar. Back to reality? Die werkelijkheid oogde even niet zo best. Ondanks de annulering van Sting en Herbie Hancock, en de vrijpostigheid van een pandemie, had de organisatie gehoopt om alsnog een noemenswaardige editie te kunnen organiseren. Coronaproof. Maar door een kissebissende en dralende regering moesten die ­plannen opgeborgen worden voor het allergrootste jazzfestival van België. Eind april wilden ze de handdoek in de ring gooien, nu blaakt Gent Jazz evenwel weer van levenslust.

In de Bijloke ligt de nadruk straks vooral op pianisten, met speciale ­aandacht voor Jef Neve en Wim Mertens, maar ook de Afro-Cubaanse Gonzalo Rubalcaba (lieveling van Dizzy Gillespie!) en de Armeense Tigran Hamasyan maken de oversteek. Evenmin te versmaden is Ceramic Dog ­onder leiding van gitarist Marc Ribot, de zijdezachte soul van José James en de verrukkelijke melancholie van Naima Joris. De twintigste editie van Gent Jazz mag dit jaar dan wel doorgaan op zakformaat, niets staat grootsheid in de weg. (GVA)

Van 8 t.e.m. 18 juli, Bijloke-site in Gent, gentjazz.com

Flip Kowlier, 6 augustus op Dranouter. Beeld Thomas Sweertvaegher
Flip Kowlier, 6 augustus op Dranouter.Beeld Thomas Sweertvaegher

Dranouter Zomersessies XL

O Dranouter, gij door geitenwol en glooiende horizon gedragen gehucht, wat hebben wij u deerlijk gemist. Noem ons watjes, maar in dit festivaldorp lijkt de tijd steeds nét iets zachter te verglijden dan elders. In dat decor speelt zich elke zomer een festival naar uw en ons hart af: met een warme ontvangst, een esprit die even vriendelijk wil zijn voor milieu als voor kroostrijk gezin én de ambiance van een dorpsfeest ambieert. Denk aan voorbijwaggelende fanfares en de opkringelende grillgeur van barbecue.

Ook muzikaal zet Dranouter een charmeoffensief in. Artiesten van eigen bodem maken hun rentrée langs de grote poort in dit deel van de Wilde Westhoek. Flip Kowlier viert vrijdag dat hij twintig jaar in het vak zit, en diezelfde dag komt zijn kameraad Gabriel Ríos langs om te bewijzen dat een prachtige latinplaat zowaar zonder Zuid-Amerikaanse zon en vrolijkheid kan. Verder laten Bart Peeters, Brihang, Hooverphonic en Het Zesde Metaal van zich horen. Dranouter koos een paar jaar geleden al voor een schaalverkleining, waarbij een warm gevoel het van grootheidswaan won. Noodgedwongen dient zich deze editie een nog veel kleinere schaal aan, met slechts één podium. Wat dat concreet betekent? Een grotere intimiteit, maar ook een dwingende oproep aan u om niet te dralen. Per festivaldag zijn er amper 5000 plaatsen beschikbaar. En net als bij Werchter Parklife wordt voornamelijk ingezet op groepstickets voor vier personen. Omgerekend zijn dat dus 625 bubbels. Wacht niet te lang, zong een grote wijsgeer uit Wippelgem ooit. Gouden advies. (GVA)

Ook geknipt voor kinderen. Van 5 t.e.m. 8 augustus in Dranouter, festivaldranouter.be

De Asiat-site in Vilvoorde. Beeld RV
De Asiat-site in Vilvoorde.Beeld RV

Horst Arts & Music / Horst Lab in Vilvoorde

Het multidisciplinaire festival Horst Arts & Music kwam vorig jaar met een zomerbar vol fine dining en excellente dj’s. Dit jaar ontvouwt de door de Britse krant The Guardian ­geprezen kunstenoase zich op 10, 11 en 12 september aan de Asiat-site in Vilvoorde. In en rond de koeltorens landt een schare artiesten en dj’s die de exquise muzieksmaak van de programmatoren onderstreept. Zoals de Amerikaanse technopionier Jeff Mills, de Zwitserse geluidskunstenares Aïsha Devi, de Leuvense beattovenares AliA of de Antwerpse groove­connaisseur DTM Funk.

Wie niet wil wachten, kan tussen 3 en 12 juli op dezelfde Vilvoordse site terecht voor Horst Lab: workshops, lezingen en panelgesprekken rond kunst, architectuur en muziek. Een ­aandachtstrekker is alvast de expo Flying on the raven’s wing waarin een schare ­kunstenaars aan de slag gaat met de architectuur van de site en deze sieren, hergebruiken en herdefiniëren. Deze zomertentoonstelling loopt van 11 juli tot 5 september. (SVDS)

Horst Arts & Music, van 10 t.e.m. 12 september. Horst Lab, van 3 t.e.m. 12 juli in Vilvoorde, horstartsandmusic.com

Gabriel Ríos, 1 augustus op MOODS! in Brugge. Beeld Petra Katanic
Gabriel Ríos, 1 augustus op MOODS! in Brugge.Beeld Petra Katanic

MOODS! in Brugge

Andermaal werd het Cactus Festival in Brugge ontworteld en verplant naar 2022. De salto mortale die de krop in onze keel daarbij maakt, landt evenwel op zachte mat. Bij Cactus muziekcentrum maken ze zich namelijk op voor een fraaie alternatieve zomer met MOODS!, waar de vooravonden net zo goed van melancholie en muzikale hoogtepunten doordrongen zullen zijn. Ei zo na zag het er anders ook niet zo best uit voor dit festival. Het concert van Suzanne Vega werd begin mei met een jaar uitgesteld. Maar MOODS! werd níét geschrapt en pakt in augustus uit met een affiche die de binnenstad doet oplichten.

Vanzelfsprekend ligt de focus op Belgische muziek, maar ook daar danst het festival graag buiten de lijntjes. De half Puerto Ricaanse Gabriel Ríos trapt het festival op 1 augustus af, en een tiental dagen later komt de semi-New Yorkse Trixie Whitley loodgieter van lekkende hartkleppen spelen. Op 15 augustus trippelt Froukje de landsgrens over. Deze piepjonge hitlijster kent u van ‘Groter dan ik’ of ‘Ik wil dansen’. Zowel aankomend talent als gevestigde waarden krijgen een plaats op de ­podia verspreid over de binnenstad. Denk aan frisse nieuwlichters als Kids With Buns, maar evengoed aan de kwikzilveren pop van Novastar of The Haunted Youth. (GVA)

Van 1 t.e.m. 21 augustus in Brugge, moodsbrugge.be

Alcatraz in Kortrijk

Doorgewinterde metalheads kijken halsreikend uit naar een ballingschap op Alcatraz. Dat het niet om het gelijknamige ­gevangenis­eiland gaat, maar wel om een ­driedaagse hoogmis van loodzware muziek, helpt bij zoveel vurig verlangen. Liefhebbers van het ­betere, ­gehoorverbrijzelende werk zijn in ­augustus verplicht om - op straffe van Lucifer, Odin of Thor - af te ­zakken naar de terreinen van sportcampus Lange Munte. Daar wacht u samen met een stoet aan lijkgrauwe grafengels, ­gegrimeerde dames in zwarte bruids­jurken en in maliën­kolder gehulde rouwdouwers op ­uitstekende headliners als Epica, ­Kreator, Cradle of Filth en Amenra. Channel Zero belooft dan weer om in avant-première gloednieuwe songs te spelen. U vindt toch uw ­gading niet tijdens deze editie? Geen nood: de acts die op de affiche van 2020 prijkten, maar deze zomer niet touren, zijn ­integraal verschoven naar 2022. Per ­festivaldag zijn 12.000 bezoekers ­welkom. Meer dan een derde van de tickets is al de deur uit, dus haast u, of Satan komt u ­spanken. (GVA)

Van 13 t.e.m. 15 augustus, Sportcampus Lange Munte in Kortrijk, alcatraz.be

Tomorrowland

De hoogmis van alles wat dansbaar is landt, als iedereen het eens geraakt, na enkele virtuele edities opnieuw in Boom. Tomorrowland staat voor het eerst in jaren voor een editie waarbij de gekende vlaggenzee overwegend zwart-geel-rood zal kleuren. De kans is immers klein dat de traditioneel exotische bezoekers, van Australiërs tot Brazilianen, massaal de oversteek zullen maken naar De Schorre. Maar verder raakt de organisatie niet aan de gouden formule van het dancefestival: Tomorrowland blijft een attractiepark met een Disney-gehalte van tien op de schaal van Mickey waar zowel liefhebbers van hoempapa over hardstyle tot house aan hun trekken komen. Op de volledige line-up is het nog even wachten, al lijkt deze eerste volwaardige editie van Tomorrowland in infectueuze tijden de geknipte kans om lokale helden als Charlotte de Witte en Amelie Lens eindelijk de headlinerstatus op te dringen. (ELV)

Van 27 t.e.m. 29 augustus en van 3 t.e.m. 5 september in De Schorre, Boom, tomorrowland.com

Brihang, 4 augustus op de Lokerse Feesten. Beeld Stefaan Temmerman
Brihang, 4 augustus op de Lokerse Feesten.Beeld Stefaan Temmerman

Lokerse Feesten

Deze editie van het tien dagen durende stadsfestival Lokerse Feesten zal zoals de meeste zomerevenementen een stuk kleinschaliger zijn. Amper tien procent van het normale aantal bezoekers zal er zijn hart kunnen ophalen aan het unieke sfeertje van de Feesten - de tickets worden per bubbel van vier verkocht. Wie er in het verleden gulzig pinten achterover kwakte bij legendarische concerten van internationale sterren zoals Neil Young en The Beach Boys zal het deze keer met vooral Belgische artiesten moeten doen. Geen slecht idee trouwens: de organisatie zet op die manier de schouders onder een Belgische muziekscene die klappen heeft gekregen. Aan ambiancemakers geen gebrek, want zowel Arsenal, Bart Peeters, Hooverphonic, Clouseau, Brihang, Het Zesde Metaal, Gabriel Rios als Novastar zijn van de partij. (SVDS)

Van 30 juli t.e.m. 8 augustus in Lokeren, lokersefeesten.be

DOK, Gent. Beeld rv
DOK, Gent.Beeld rv

DOKconcerten in Gent

Marco Borsato wist het natuurlijk al langer: afscheid nemen bestaat niet. Eind 2019 was de kaars van DOK ­uitgedoofd, maar nu herrijst het ­cultuurwalhalla in de oude haven van Gent als een fiere feniks uit de as. Concertorganisator Democrazy palmt gedurende vijftien avonden de oostelijke oever van het Handelsdok in. Het muzikale menu van de DOKconcerten bevat een uiteenlopend smaakpalet. Met Freddie Konings en Dikke stuurt de vaderlandse rapscene haar zonen uit.

PAARD. en Echt zijn er voor wie niet kan kiezen tussen funk en jazz, daar waar Briqueville, Doodseskader en Pothamus de auditieve sloop­hamer zullen bovenhalen. Verder zijn Hydrogen Sea, Meskerem Mees en STUFF. klinkende namen voor ­mensen met een brevet Belpop­kennis op zak, terwijl Ikraaan en Aili steeds ­luider op de deur naar de doorbraak kloppen. Tickets voor de DOK­concerten zijn verkrijgbaar in ­bubbels van 2 of 4. (ELV)

Nog t.e.m. 18 juli, DOK in Gent, democrazy.be

STUFF. speelt o.a. op DOK in Gent (28/6), Jazz Middelheim (13/8), én Brosella (11/7). Beeld RV
STUFF. speelt o.a. op DOK in Gent (28/6), Jazz Middelheim (13/8), én Brosella (11/7).Beeld RV

Brosella in Brussel

Ook verstokte stadsmussen hoeven niet van een vrolijke wijs verstoken te blijven. Fluit mee van falderalie en falderela op Brosella, in het Groentheater aan het Atomium. Dit jaar wordt voor een pay what you can-systeem gekozen, waarbij u als bezoeker zelf een toegangsbijdrage bepaalt. Zet de knip niet op uw portefeuille, want qua muzikale durf doet Brosella dat ook niet. Ooit gedacht dat flamenco en gypsy jazz een familiair ­onderonsje zouden opleveren? De gitaarvirtuoos Myrddin twijfelde geen seconde. Moeiteloos vermengt hij experiment met een liefde voor Django Reinhardt. Hij maakt er op de eerste festivalavond een gezinsuitstap van: vader Koen De Cauter begeleidt op klarinet en gitaar. Een dag later trek je met een orkest van Brussel naar de Balkan, en herrijst cultgroep Madou veertig jaar na de evergreen ‘Witte nachten’. Zondag doen de jazzpiraten van STUFF. u dan weer uitgeleide. Brosella staat dit jaar garant voor een eclectische affiche, die de neus niet ophaalt voor niche of experiment, maar dansbaar entertainment even hoog in het vaandel draagt. Wijlen Toots Thielemans aanvaardde al in 1986 het peterschap van dit festival. Als het goed genoeg was voor deze wereldster uit de Marollen, waarom zou het in godsnaam niet goed genoeg zijn voor u? Dáchten wij ook, inderdaad. (GVA)

Ook geknipt voor kinderen. Van 9 t.e.m. 11 juli, Groentheater in Brussel, brosellafestival.be

Jazz Middelheim in Antwerpen

Wat valt anno 2021 onder de noemer ‘jazz’, vraagt u? Bij Jazz Middelheim stelt men dat soort vragen al lang niet meer. Hokjesdenken is er uit den boze. Net zoals het broertje Gent Jazz programmeert het Antwerpse festival uiterst breed, met aandacht voor zowel ­klassieke jazz als de elfendertig uitlopers, afsplitsingen en mutaties van het muziekgenre.

Voor de 40ste editie van Jazz Middelheim worden in het Park Den Brandt alle registers opengetrokken. Fans van het cerebrale spul zullen smullen van Avishai Cohen en van het trio John Zorn/Laurie Anderson/Bill Laswell. Wie tuk is op de meer elektronische, funky variant van jazz en fusion kan terecht bij de jonge wolven van STUFF., Portico Quartet, Alfa Mist en ­hipsterfavoriet Emma-Jean Thackray of aan het ­podium van onze eigen dj Lefto die er als curator ­optreedt. Op zijn lijstje staan de dringend te ­ontdekken Brusselse jazzfunkbands ECHT! en Kau Trio. Iets met duimen, vingers en aflikken, quoi. (SVDS)

Van 13 t.e.m. 17 augustus, Park Den Brandt in Antwerpen, jazzmiddelheim.be

Sylvie Kreusch, 3/7 op Botaniek Live, Mechelen. Beeld Lalo+EVA
Sylvie Kreusch, 3/7 op Botaniek Live, Mechelen.Beeld Lalo+EVA

Botaniek Live in Mechelen

Je moet het de drijvende krachten achter Botaniek Live ­nageven. Testikels van teflon hebben ze, om na een rampzalig muziekjaar dit gloednieuwe festival uit de grond te stampen. Niet alleen benedennavels blijkt de organisatie trouwens ijzersterk, ook de programmatie getuigt van ­ballen. ­Mechelen Feest kreeg daarbij weliswaar een handje van multinational Live Nation. Bekende Mechelaars kozen mee wie straks zal aantreden in de Kruidtuin. Steven Defour scoort met Aili, Rare Akuma en Compact Disk Dummies (10/7), Fatma Taspinar maakt u nieuwsgierig naar Portland en Caspar Auwerkerken (13/8).

Elke vrijdag en zaterdag van juli en augustus vormt dit ­botanische decor zo de backdrop van een concertavond. Reken verder op een gevarieerd programma dankzij Roos Van Acker: met onder meer de ultrahippe Turks-Nederlandse sensatie Altin Gün (2/7), de rammelende punk van Equal Idiots (3/7) en zwaar geweld van Brutus (4/7). Emma Bale programmeert op 16/7 jonge hemelbestormers als Sam De Nef en Kids With Buns. Een dag later kiest ze voor ­Charlotte Adigéry en Sylvie Kreusch. Ambassadeur Klaas Delrue gaat op zijn beurt voluit voor piepjong talent als Froukje, Aarde Aan Daan en BLOND (30/7). Een dag later treden Isbells, The Radar Station en Philemon aan. Het ­festival houdt helaas maar plaats vrij voor 600 personen. Een deel van de opbrengst gaat naar Live2020. (GVA)

Van 2 juli t.e.m. 21 augustus, Kruidtuin in Mechelen, botaniek-live.be

Pukkelpop

De voornaamste hoop, deze ­festivalzomer? Dat, na een jaar droogstaan, elk tent­sletje (M/V/X) weer de klok rond kan muilen. Als je na een jaar mondmaskerplicht tenminste nog weet hoe een stel lippen eruitziet. In Kiewit zien ze Pukkelpop gelukkig wel groter dan een vrijhaven voor hitsige paringsdansen. Organisator Chokri Mahassine gaat er prat op 66.000 festivalgangers per dag te ontvangen. Nagelbijtend wachten we nu nog op de eerste namen. Wie een voorzichtig gokje wil wagen, werpt het best een blik op de line-up van het Nederlandse neefje Lowlands, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. Daar pompen de beats van het Britse duo The Chemical Brothers, en ook grime-held Stormzy en levende legende Liam Gallagher steken in die periode het Kanaal over. Verder wordt ingezet op rappende kleppers als Denzel Curry, Slowthai of Sleaford Mods. Geen idee hoe u zich voelt bij het bekijken van de rest van de affiche, maar wij voelen het zomerzot nu al losbarsten in hoofd, hart en heupen. (GVA)

Van 19 t.e.m. 22 augustus in Kiewit, pukkelpop.be

Het idyllische Openluchttheater Rivierenhof. Beeld Alex Vanhee
Het idyllische Openluchttheater Rivierenhof.Beeld Alex Vanhee

OLT Rivierenhof in Deurne

Dichter bij hoe de Romeinen in de tweede eeuw voor Christus aan cultuurbeleving deden, ga je deze zomer niet komen. Openluchttheater Rivierenhof, gekend als Deurnes mooiste buitenarena, ontvangt tot en met september muziek in alle geuren en kleuren. Brutus komt er muzikale muilperen uitdelen, Trixie Whitley zal slaan en zalven, terwijl electropoptalent Aili de honger naar een stomende soiree op een high van beats alleen maar zal vergroten. Met Brihang, Zwangere Guy en Tourist LeMC tekenen ook ’s lands mondigste straatpoëten present in Antwerpen. Op woensdagavond 11 augustus host OLT Rivierenhof de gratis Antwerp Pride Opening Night, waarbij Kids with Buns en Gregory Frateur van Dez Mona op muzikale intermezzo’s trakteren, comédienne Serine Ayari een glimlach op je gezicht tovert en dragqueen LaDiva Live een performance geeft. Wie zijn cultuur het liefst vers en divers heeft, moet bij OLT Rivierenhof zijn. (ELV)

Van 1 juli t.e.m. 11 september, Rivierenhof in Antwerpen, oltrivierenhof.be

Sam De Nef, 18 augustus op Buiten Westen in Kortrijk. Beeld Anton Fayle
Sam De Nef, 18 augustus op Buiten Westen in Kortrijk.Beeld Anton Fayle

Buiten Westen in Kortrijk

In Kortrijk slaan cultuurorganisaties Wilde Westen en ­Muziekcentrum Track de handen in elkaar onder de naam Buiten Westen. Met een rijkelijk gevuld programma voorzien ze de zomer in de Groeningestad van een soundtrack. ­Buiten Westen laat onder meer Equal Idiots, het luidste duo uit de Stille Kempen, De Nieuwe Lichting-winnaar The Haunted Youth en Teen Creeps, een millennialband die ­ninetiesrock maakt, opdraven op het dak van concertclub De Kreun. Als je slechts één trip met je bubbel naar Kortrijk plant, laat het dan op 18 augustus zijn wanneer Sam De Nef overkomt uit Edegem. Op De Nefs debuutalbum Lonely Day, Crowded Year waaien er weemoedige walmen van Nick Drake, Bob Dylan en Leonard Cohen voorbij, en wat voor sentiment past er beter op een zomeravond dan ­melancholie? Om exact dezelfde reden zal ook Camille ­Camille, het voorprogramma van De Nef, in goede aarde vallen. De line-up van Buiten Westen getuigt van goede smaak en is eclectisch, op maat voor wie allergisch is voor eenheidsworst. (ELV)

Tot en met 27 augustus, De Kreun in Kortrijk, wildewesten.be

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234