Vrijdag 02/06/2023

Nieuwe tv-seizoen

Dit zijn de twijfelgevallen voor komend tv-seizoen

Sex Tape op VIJF. Beeld sbs
Sex Tape op VIJF.Beeld sbs

Een titel als Sex Tape klinkt dan wel prikkelend, de omschrijving is dat al veel minder. Een revival van Expeditie Robinson kan alle kanten uitschieten. En een archiefprogramma over Martine Tanghe, zonder Martine Tanghe? Dit zijn de programma's waarvoor we nog even wachten met ons oordeel: de twijfelgevallen voor komend tv-seizoen.

Jan DebackereRobin Broos en Pieter Dumon

Koppels

Waarom u moet kijken?

Zijn we niet allemaal op zoek naar het recept van een goede relatie? In Koppels – van de makers van Blind getrouwd – ondergaan vier duo’s een reeks onderbouwde opdrachten om de boel nieuw leven in te blazen. Want, “na een tijdje vinden we elkaar te vanzelfsprekend”, aldus de experten van dienst. Kortom: seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck willen Vlaamse koppels uit de dagelijkse sleur trekken. En dat doen ze aan de hand van empirisch – of ook: voyeuristisch – beeldmateriaal.

Waarom u niet moet kijken?

U heeft VTM niet nodig om uw liefdesleven spannend te houden. Laat staan dat u ongegeneerd wil binnendringen in de privacy van een ander.

Vanaf 6/9 bij VTM.

null Beeld RV
Beeld RV

Expeditie Robinson

Waarom u moet kijken?

Nostalgie is in, ook op televisie. De voorbije jaren werden al flink wat formats en reeksen opnieuw opgevist, de één al met meer succes dan de andere. Dus kon ook Expeditie Robinson niet uitblijven, een van de meest legendarische formats van de voorbije decennia. Als er niet te veel gefocust op het gekissebis tussen de eilandbewoners kan dit goede televisie worden.

Waarom u niet moet kijken?

Soms is het verstandig zaken uit het verleden te laten rusten en de herinneringen intact te houden. Peking Express bewees onlangs nog dat het niet altijd een goed idee is oudere tv-formats een tweede leven te geven. Gebeurt hetzelfde met Expeditie Robinson? De tijd dat we uitkeken naar reality-tv met uitgesponnen eilandraden en vergezochte opdrachten ligt immers ook al lang achter ons.

Vanaf 6/9 bij VIER.

Sex Tape

Waarom u moet kijken?

Het taboe mag dan zogezegd al lang gesneuveld zijn, voor veel Vlamingen blijft het moeilijk om te vertellen wat er zich tussen de lakens afspeelt. Elk programma dat helpt om daar wat opener over te zijn en dingen bespreekbaar te maken, is dus meegenomen. En wie beter dan Goedele Liekens om dat in goede banen te leiden?

Waarom u niet moet kijken?

Goede ideeën worden soms verkloot door slechte uitvoeringen. Kijk naar het promofilmpje voor Sex Tape met Pommeline en Fabrizio en u weet meteen genoeg. U kent Pommeline en Fabrizio niet? Houden zo!

Vanaf 4/9 bij VIJF.

Boer zkt Vrouw: De wereld rond

Waarom u moet kijken?

Door wat verder te kijken dan enkel het Vlaamse platteland en zijn vrijgezelle boeren zijn de makers van Boer zkt Vrouw er in geslaagd hun succesrecept wat extra pit te geven. Getuige daarvan het recordaantal boerinnen in spe met gezonde goesting in een buitenlands avontuurtje dat zich aan kwam melden. Afgaande op wat we al te zien kregen lijkt ook de kijker zijn voordeel te gaan doen met het vleugje exotisme.

null Beeld RV
Beeld RV

Waarom u niet moet kijken?

Vrijgezelle boeren blijven vrijgezelle boeren. En of ze nu in Vlamertinge of in de Australische outback op zoek gaan naar de liefde, het levert hetzelfde soort tv op. Schuchtere toenaderingspogingen, voorzichtig handjes houden en uiteindelijk een stuntelige eerste kus. Taferelen die je op elke fuif, in elk Vlaams dorp te zien krijgt en waarvoor je niet per se je televisie hoeft aan te zetten.

Vanaf 3/9 bij VTM.

Dank dat u bij ons was

Waarom u moet kijken?

Met 40 jaar tv-journalistiek als vertrekpunt, heeft de VRT een heuse schatkamer in huis voor een degelijk, nieuw archiefprogramma. Dat aangevuld met getuigenissen van meer dan dertig journalisten, van de Aguirre tot Zinzen, belooft een ter zake doende terugblik te worden.

Waarom u niet moet kijken?

Dank dat u bij ons was is opgehangen aan Martine Tanghe, die dit jaar 40 jaar als nieuwsanker meegaat. Ze is ‘de aanleiding’ en ook ‘de verteller’, aldus het persbericht. Toch is ze de énige VRT-journalist die niet over het programma wil praten. Als zij het al niet wil aanbevelen, bedanken wij er ook feestelijk voor.

Vanaf 3/9 bij Canvas.

Tipsy

Waarom u moet kijken?

Alcohol en de manier waarop we er mee om gaan is een thema dat steeds meer mensen bezig houdt. Door te laten zien wat dagelijks alcoholgebruik met een mensenlichaam doet en hoe groot (of klein) de impact op je dagelijkse bezigheden is kan een interessant debat op gang komen.

Waarom u niet moet kijken?

Afgaande op de promotrailer dreigt het ‘experiment’ van Katrin en Lynn Kerkhofs te verzanden in een opsomming van gênante dronkemansverhalen en beelden waarin beide dames in naam van de wetenschap glazen cava en witte wijn achteroverslaan. Amusant? Voor even misschien. Maar wie een diepgravend debat wil, zal dat elders moeten zoeken.

Later dit najaar bij VIJF.

Bake Off Vlaanderen (seizoen 2)

Waarom u moet kijken?

Er zijn al verschillende pogingen ondernomen om het onwaarschijnlijke succes van The Great British Bake Off naar Vlaanderen te vertalen. En met deze Bake Off is dat voor het eerst ook gelukt. Vooral omdat de bakshow het Britse succesrecept quasi letterlijk overneemt.

Waarom u niet moet kijken?

Alle charme ten spijt: het niveau van de tien kandidaten was vorig jaar eerder wisselvallig te noemen. Met andere woorden: als Vlaanderens grootste bakkerstalenten al zijn gepasseerd, is het broodje van dit tweede seizoen nog niet gebakken. Flauwe pun intended.

Vanaf 29/8 bij VIER.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234