Maandag 14/10/2019

Dit zijn de boeken die succesvolle mensen lezen

Beeld THINKSTOCK

Succesvolle mensen lezen veel. Om bij te leren, om hun horizon te verruimen en om een betere visie te ontwikkelen. De boeken op onderstaand lijstje zijn echte must-reads voor wie het ver wil schoppen.

1. Een werkweek van 4 uur, Timothy Ferriss, Boekerij, 315p.
Dit is een van de originele 'onconventionele' zakenboeken, en het prijkt in de boekenkast van veel succesvolle mensen die een andere kijk hebben op werk en zakendoen. "Leid een rijk leven zonder hard te werken. Of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf, dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed", belooft de achterflap alvast.

2. The art of non-conformity, Chris Guillebeau, Turnaround Books, 244p. (Engels)
Guillebeau, die bekend werd dankzij zijn blog, focust in dit boek op persoonlijke doelstellingen en ontwikkeling. Het is een lifestyleboek in de letterlijke betekenis van het woord, met aparte visies en interessante ideeën.

3. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, Stephen R. Covey, Business Contact, 334p.
Dit boek heeft je een inzicht in de gewoontes van succesvolle mensen, en hoe je die op je eigen leven kunt toepassen. Het leert je hoe je de kwaliteit van je werkleven, je privéleven en je gezinsleven kunt verbeteren.

4. An astronauts guide to life on earth, Chris Hadfield, Little Brown and Company, 304p. (Engels)
De meest succesvolle astronaut van Canada past de lessen die hij in de ruimte leerde toe op het leven op aarde. Het geheim van zijn succes is de onconventionele filosofie die hij bij de NASA leerde: bereid je voor op het ergste en geniet van elk moment.

Beeld kos

5. Straatwijs, Louis Ferrante, Luitingh, 224p.
Je kunt heel wat leren van de maffia, zo blijkt. "Ik bleef de beschaafde aspecten van het maffialeven beoefenen, dumpte de rest en het succes volgde", aldus ex-maffioso Louis Ferrante. In 'Straatwijs' vertaalt hij de "gerijpte wijsheid van de straat" in 88 managementlessen voor werknemers, managers, CEO's en ondernemers.

6. Ons feilbare denken, Daniel Kahneman, Business Contact, 528 p.
Psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman is de grondlegger van de gedragseconomie en de geluksstudies. In dit boek leert hij je alles over hoe je brein werkt, en hoe je je hersencapaciteit ten volle kunt benutten.

7. Kunnen is zilver, willen is goud, Paul Arden, Het Spectrum, 127 p.
Dit boekje is snel uitgelezen, maar je kunt er heel wat lessen uit trekken. Ex-reclametopman Arden geeft zijn no-nonsense kijk op communicatie, creativiteit, hoe je met problemen en fouten omgaat.

8. Wie heeft mijn kaas gepikt?, Kenneth Blanchard en Spencer Johnson, Atlas Contact, 92 p.
Nog een dun boek met een grote impact. Het leert je omgaan met veranderingen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak.

9. Crucial Conversations, Kerry Patterson, IMK-Opleidingen, 240 p.
Dit boek vormt een instrument waarmee je de lastigste, en tegelijkertijd vaak de belangrijkste, gesprekken van je leven tot een goed einde kunt brengen.

10. Never eat alone, Keith Ferrazzi en Tahl Raz, Penguin Books Ltd, 400 p. (Engels)
Netwerken is cruciaal voor succes, zowel op het werk als in je privéleven. Dit boek leert je hoe je een netwerk opbouwt en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken.

Beeld kos

11. Purple cow, Seth Godin, A.W. Bruna, 216p.
Opvallen is noodzakelijk als je succesvol wilt worden. In een wei vol bruine koeien, zal de paarse meteen in het oog springen. Seth Godin leert je hoe je van je bedrijf zo'n paarse koe kunt maken. Een must voor marketeers.

12. Intuitie, Malcolm Gladwell, Business Contact, 256p.
In dit boek leert Malcolm Gladwell hoe je in een fractie van een seconde een betere beslissing kunt nemen.

13. Invloed. De zes geheimen van het overtuigen, Robert Cialdini, Academic Service, 306p.
Wil je dat mensen 'ja' zeggen op wat jij hen aanbiedt? Cialdini toont je hoe beïnvloeding werkt, en hoe jij je zin kunt krijgen.

14. De kunst van het oorlogvoeren, Sun-tzu, Servire, 304p.
Interesse in tactiek en strategie? De inzichten van deze 5de eeuwse Chinese wijsgeer zijn op alle aspecten van je leven toepasbaar.

15. How to be a productivity ninja, Graham Allcott, Icon Books Ltd, 304p. (Engels)
Wil je je tijd optimaal benutten? De Britse productiviteitsgoeroe Graham Allcott leert je slimmer te werken in plaats van harder.

Beeld kos
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234