Maandag 14/10/2019

Best of

Dit waren de beste passages van Clement Peerens deze week

Clement Peerens Beeld Senne Van der Ven

In de rubriek 'wat zijn dat voor vragen' vraagt De Morgen telkens iemand een hele week lang naar zijn voorkeuren, gewoontes en bizarre trekjes. Deze week was dat de Antwerpse rockgod Clement Peerens, die met CPeX dit weekend twee keer optreedt tijdens Linkerwoofer. En zoals het bij rockgoden gepast is, hebben we voor u ook een 'best of' samengesteld.

Over het boek dat op zijn nachtkastje ligt:

"Het is een boek dat daar al jaren ligt, en waarvan ik mij de titel en die schrijver niet kan herinneren. Die zullen wel vermeld staan op de cover, maar dat ding is overdekt met geronnen bloed. Ik gebruik het namelijk al jaren om er muggen mee dood te kloppen. En met succes, zoals aan de horrorachtige aanblik van de kaft valt af te lezen."

Meer hier.

Over Siska Schoeters:

"Hoe die bitch haar personeel behandelt, dat is werkelijk wraakroepend. Die sukkels moeten elke dag haar auto wassen, tussen twee platen door haar schoudertjes masseren en luisteren naar het gezaag over hoe miskend ze wel is. En als ze pech hebben, haar benen waxen. En de rest."

Meer hier.

Over koeien:

"Alle respect voor runderen, maar een koe is toch een beetje een logge massa op poten waarvan dat ge denkt: hoe is het mogelijk dat die dat gewicht kunnen dragen. Die poten dus hé. Een paard is veel harmonieuzer gebouwd, en dat ziet ge nog steeds als het goed doorbakken op uw telloor ligt. Een ander onaangenaam aspect is dat herkauwen. Rundvee is de Hooverphonic onder de eetbare dieren, die gasten hebben daar ook een handje van weg. Op muzikaal vlak dan."

Meer hier.

Over zijn Japanse groupies:

"Ik was, daar moet ik eerlijk in zijn, enigszins geflatteerd door de aandacht uit het Verre Oosten, tot een van die dames mij vriendelijk vroeg: 'Can you please drop your pants?' Dat heb ik beleefd geweigerd. Waarop een andere dame sprak: 'Why are you so shy, Konrad?' Toen werd duidelijk dat het om een misverstand ging. In de jaren 80 is in Duitsland een pornofilm gedraaid waarin een zekere Konrad figureerde, die enige gelijkenis met mij vertoonde. Deze film is blijkbaar nog altijd erg populair in het land van de Rijzende Zon."

Meer hier.

Beeld Bas Bogaerts

Over IKEA:

"Omdat ik de gewoonte heb, intellectueel zijnde, om al eens te mijmeren, heb ik dat ook gedaan tijdens het betreden van deze draaideur. Daardoor kwam het dat ik niet alert genoeg was om de draaideur langs de andere kant te verlaten. Voor ik wist wat er gebeurde stond ik weer aan de buitenkant van het gebouw. Deze vervelende situatie zorgde ervoor dat ik nog dieper ging mijmeren, en wel over het fenomeen draaideur. Om het kort te maken: ik heb misschien wel veertig rondjes gelopen in die draaideur, zonder erin te slagen het gebouw te betreden. Wat wij daar uit kunnen leren is het volgende: om de meubelzaak IKEA te kunnen betreden, is het noodzakelijk dat uw hersencapaciteit eerder aan de bescheiden kant is."

Meer hier.

Over zijn toekomstige grafschrift:

"Ik ben een grote voorstander van de digitalisering. Op mijn graf komt dus gene steen, maar een iPad. Dankzij de techniek van de gezichtsherkenning kan de boodschap dus aangepast worden aan de degene die komt rouwen aan mijn zerk. Dat kunnen heel speelse grafschriften zijn. Bijvoorbeeld: 'Hé Roland! Ik zen dood en gij leeft nog??? Da's straf!' Of 'Meuris, ik ben misschien wat hard voor u geweest. Zingt gerust voort, ik wens u nog een lange carrière. Ik moet het nu toch niet meer aanhoren. Dat is het enige voordeel van de sterfelijkheid.'"

Meer hier.

Over het MAS:

"Dat ding is zo lelijk dat de buurtbewoners sméken dat Arne Quinze daar een paar van die knalrode geblutste metalen miskleunen van Oostende naar Antwerpen verhuist. Whatever de aandacht van dat mottig gebouw afleidt is welkom."

Meer hier.

Over het trouwkleed in zijn kast:

"Twee jaar geleden heb ik op café eens geroepen: 'Als die Tourist LeMC ooit een hit scoort, dan zal ik in een trouwkleed de Meir op en af lopen!' Het onheil is zoals u weet inmiddels geschied. Omdat ik een man van mijn woord ben, heb ik gedaan wat ik had beloofd. Tijdens de soldenperiode. Ik had veel bekijks, mag ik wel zeggen. Het hielp natuurlijk dat Natalia en An Lemmens zo vriendelijk waren om als bruidsmeisjes de sleep te dragen. Achteraf zijn we samen een nog een terraske gaan doen."

Meer hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234