Vrijdag 24/05/2019

TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Beeld rv

Film, docu of toch maar voetbal? De tv-avond biedt weer voor ieder wat wils. Een volledig overzicht vindt u hier.

The Lost Tapes: Malcolm X

In 1959 wierp de toen 33-jarige Malcolm X zich op als woordvoerder van de Nation of Islam. De daaropvolgende jaren zette hij zijn leven op het spel door zich in te zetten voor verandering en gelijke rechten voor zwarte Amerikanen. Dit portret is opgebouwd uit authentieke nieuwsuitzendingen, opnames van speeches en zeldzame archiefbeelden.

Om 22.05 uur op Canvas

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Kevin De Bruyne: genie in Manchester

Voor dit portret van Kevin De Bruyne werd de orkestmeester van Manchester City en de Rode Duivels het voorbije seizoen met een camera gevolgd door goede vrienden. Ruben Van Gucht vloog zelf naar Manchester en sprak met De Bruyne over het leven van een topvoetballer en zijn verwachtingen voor het WK.

Om 21.30 uur op Eén

Beeld EPA

Ultra's van Egypte

Als begin deze eeuw steeds meer verzet tegen Egyptisch president Mubarak ontstaat, blijkt het voetbalstadion de enige plek waar jonge, ontevreden mannen zich kunnen verenigen. Wanneer in 2011 de revolutie uitbreekt, verplaatsen de ultra's zich van het stadion naar de straat. Zij weten hoe er gevochten moet worden tegen de politie.

Een intrigerende documentaire over fanatieke voetbalsupporters in Egypte, die het in woord en daad opnemen tegen de autoriteiten, en een belangrijke rol speelden tijdens de Egyptische Revolutie in 2011.Om 22.55 uur op NPO2

Beeld rv

20 kids and counting

De grootste familie van Groot-Brittannië telt negentien kinderen, met baby nummer twintig onderweg. Moeder Sue Radford is echter al 42 jaar en ze heeft intussen een miskraam achter de rug. De dokters willen haar zwangerschap dan ook nauwlettend opvolgen. 

Om 22.10 uur op Eén

Beeld rv

No strings attached

Een licht verteerbare romantische komedie over twee vrienden die een louter seksuele relatie met elkaar beginnen. Sinds hun jeugdjaren lopen Emma en Adam elkaar af en toe tegen het lijf. Op een dag belanden ze samen in bed. Ze willen echter geen van beiden een gecompliceerde relatie.

Om 20.50 uur op Vitaya

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.