Zondag 20/10/2019
Michèle Cuvelier, Otto-Jan Ham en Eva De Roo presenteren ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. Beeld VRT

DM ZAPT

Dit is mogelijk de allerwarmste actie voor ‘De Warmste Week’

In DM ZAPT zet de redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Robin Broos ontdekte de warmste actie voor De Warmste Week van Studio Brussel.

Zaterdag 8 december. Wetstraat 16. Luttele uren voor een partij de regering verlaat.

“Zullen we anders samen iets doen voor De Warmste Week?”, vraagt een staatssecretaris.

“De warmste week? We gingen toch niks doen met die klimaattop?”, antwoordt een minister van de andere kant van de taalgrens.

De staatssecretaris: “Nee, nee, De Warmste Week is een goededoelenactie in Vlaanderen. Je weet wel, die gastvrije gemeenschap in het noorden van ons land. Mijn voorzitter heeft een goed idee.”

Premier: “Maar het is wel een actie van de regering. Dat de Grote Leider zelf iets met zijn stadsbestuur doet.”

“Misschien moet ik iets inspirerend gaan vertellen op Studio Brussel”, oppert een regeringslid dat een verleden heeft met het uittrekken van stekkers. “Ik heb tenslotte ervaring met het opzwepen van jonge mensen op grote massa-events.” Stilte.

“Anders iets met het migratiepact”, poneert de staatssecretaris, alsof het zijn eigen idee was. “Dan dient dat toch nog tot iets.” De aanwezigen kijken hem vragend aan. “Als we ons nu eens engageren om tien euro in het potje te steken elke keer iemand een ludieke samentrekking maakt met Marrakech?”

“Engageren”, buldert een collega. “Ik dacht dat het migratiepact geen enkel bindend engagement met zich meebracht!” Hilariteit bij de huidige regeringsleden.

“Serieus, jongens, ik vind dit echt nodeloos polariserend”, zucht één minister.

“Ja, maar, onze communicatiedienst heeft al een laagdrempelige campagne gelanceerd”, zegt de staatssecretaris. “Maar geen erg. Dan gaan we het gewoon zelf doen en verlaten wij met rechte Marrakech-rug deze Marrakech-coalitie van inspiratieloze Marrakech-partijen zonder Marrakech-ruggengraat of Marrakech-humor, die altijd aan het Marrakech-handje van de Marrakech-Walen en van de linkse politiek correcte geitenwollen Marrakech-sokken lopen. En uiteraard altijd gesteund worden door de Marrakech-mainstream media. Want, beste collega’s, dat noemen wij: de kracht van Marrakech-principes! Kijk, alleen deze zin had al 100 euro kunnen opbrengen voor de Warmste Marrakech-week. Zie hier, 110!”

En zo geschiedde.

Dankzij de verzamelde verklaringen van geëngageerde partijleden en internettrollen staat de teller voor deze warme actie intussen op 180.320 euro.

(Was het maar waar.)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234