Zondag 28/02/2021

FilmsDe Morgen gidst

De goddelijke kanarie: de beste films van deze week

Een kant kiezen was voor Pelé makkelijker op dan naast het veld, blijkt uit de nieuwe Netflix-docu. Beeld Netflix
Een kant kiezen was voor Pelé makkelijker op dan naast het veld, blijkt uit de nieuwe Netflix-docu.Beeld Netflix

De Morgen gidst u door het allerbeste wat er aan langspelers op het scherm te zien is.

Is het Maradona? Messi? Of Pelé? De eeuwige discussies over wie de beste voetballer aller tijden is, zullen nooit een sluitend antwoord kennen. Ook de nieuwe docu over Pelé geeft geen antwoord, maar wel een boeiende blik op het leven op en naast het veld van de voetballer. Over hoe hij zijn voeten liet spreken, maar ook stil bleef tegenover de dictatuur in zijn land.

Pelé, nu op Netflix

Prince & Matilda

Scène uit Anthony Nti's korte fim 'Da Yie'.  Beeld VRT
Scène uit Anthony Nti's korte fim 'Da Yie'.Beeld VRT

Komt er nog eens een Oscar richting België? De Antwerpse filmmaker Anthony Nti (29) hoopt van wel. Zijn korte film Da Yie, zijn afstudeerproject aan het RITCS, is nog in de running voor het beeldje. Half maart weet hij of hij genomineerd is, maar op VRT Nu kunt u al kijken naar de film over de vrienden Prince en Matilda, die geronseld worden voor een bende.

Da Yie, nu op VRT Nu

Gevangen in een eindeloze loop

Mark (Kyle Allen) en Margaret (Kathryn Newton) in 'The Map of Tiny Perfect Things'. Beeld RV
Mark (Kyle Allen) en Margaret (Kathryn Newton) in 'The Map of Tiny Perfect Things'.Beeld RV

Wat als je altijd op dezelfde dag moet leven, als in een eindeloze loop? Dat maakt Mark mee in The Map of Tiny Perfect Things. Marks routine wordt overhoop­gehaald als hij Margaret ontmoet, die ook in zo’n loop zit. Het klinkt crazy, maar overgoten met een romcom­sausje is deze tienerversie van Groundhog Day prettig kijkvoer op coronadagen die allemaal op elkaar lijken.

The Map of Tiny Perfect Things, nu op Amazon Prime

Recordlopers

'De nacht van Vlaanderen': een boeiend portret van ultraloper Jean-Paul Praet (m.) uit Denderleeuw. Beeld repro CVHN
'De nacht van Vlaanderen': een boeiend portret van ultraloper Jean-Paul Praet (m.) uit Denderleeuw.Beeld repro CVHN

Honderd kilometer lopen in 6u 03’ 51”, goed voor een gemiddelde snelheid van 16,5 kilometer per uur. Probeer vijf kilometer in dat tempo te lopen, en u weet meteen hoe straf het is wat Jean-Paul Praet in 1986 deed. Zo straf dat het nog steeds het wereldrecord is, of toch ook niet. Ruben Van Gucht maakte er een bijna even straffe sportdocumentaire over.

De nacht van Vlaanderen, op VRT nu

Woordenoorlog in coronatijden

Zendaya als Marie en John David Washington als Malcolm in 'Malcolm & Marie'.  Beeld DOMINIC MILLER/NETFLIX © 2021
Zendaya als Marie en John David Washington als Malcolm in 'Malcolm & Marie'.Beeld DOMINIC MILLER/NETFLIX © 2021

Malcolm & Marie is de eerste echte lockdownfilm uit Hollywood die volledig in coronatijden is gemaakt. Maar helaas, vrolijk zult u niet worden van deze film. Malcolm & Marie is een virtuoze woordenoorlog, met Zendaya en John David Washington als scherpste schutters. Na een ogenschijnlijk banaal voorval vliegen de verwijten in het rond.

Malcolm & Marie, nu op Netflix

Prachtige cirkels

Valerie Pachner (Fani Jägerstätter) en August Diehl (Franz Jägerstätter) in 'A Hidden Life'. Beeld tmdb
Valerie Pachner (Fani Jägerstätter) en August Diehl (Franz Jägerstätter) in 'A Hidden Life'.Beeld tmdb

A Hidden Life is zonder twijfel Terrence Malicks beste film sinds The Tree of Life. Met het verhaal van de gewetensbezwaarde boer Franz Jägerstätter, die weigerde trouw aan de nazi’s te zweren, heeft hij eindelijk nog eens een goed verhaal gevonden. Een verhaal van drie uur, dat wel, waardoor Malick naar het einde toe wat in cirkels draait. Maar práchtige cirkels.

A Hidden Life, nu op Streamz+

Western in verdeeld Amerika

Captain Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) en Johanna Leonberger (Helena Zengel) in 'News of the World'. Beeld Netflix
Captain Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) en Johanna Leonberger (Helena Zengel) in 'News of the World'.Beeld Netflix

Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum, Bloody Sunday...) bewijst dat het op je 65ste nog niet te laat is om het over een compleet andere boeg te gooien. Voor het eerst waagt hij zich aan een western: News of the World, met Tom Hanks in de hoofdrol, speelt zich vlak na de Amerikaanse burgeroorlog in Texas af. Amerika is verdeeld, maar er is toch nog hoop op beterschap.

News of the World, nu op Netflix  

Bizarre vriendschap

Johannes en Adolf in ‘Jojo Rabbit’. Beeld rv
Johannes en Adolf in ‘Jojo Rabbit’.Beeld rv

De kleine Johannes heeft het niet makkelijk. Na de dood van zijn vader en zijn zusje blijft hij met zijn moeder Rosie in een Duitse stad achter die door de Russen onder de voet dreigt te worden gelopen. In een poging die problemen het hoofd te bieden, sluit Johannes in deze komedie een imaginaire vriendschap met Adolf Hitler, die hem als virtuele vriend zal bijstaan.

Jojo Rabbit, nu op Streamz+

Graven in grond en ziel

Carey Mulligan en Ralph Fiennes in ‘The Dig’. Beeld Larry Horricks/Netflix
Carey Mulligan en Ralph Fiennes in ‘The Dig’.Beeld Larry Horricks/Netflix

Geschiedenis en archeologie zijn niet de meest evidente elementen voor een beklijvende film, tenzij het hoofdpersonage Indiana Jones heet. Maar ook The Dig slaagt er met die ingrediënten in om te boeien. Alles draait om de vondst van een Angelsaksisch koningsgraf in 1939 en de strijd die losbarst: wie mag de ontdekking claimen? Met Carey Mulligan en Ralph Fiennes.

The Dig, nu op Netflix

Bestseller wordt blockbuster

Anne Hathaway in 'The Witches'. Beeld RV
Anne Hathaway in 'The Witches'.Beeld RV

The Witches is een van Roald Dahls meest geliefde boeken. Robert Zemeckis vertaalde het naar het grote scherm met Anne Hathaway in een hoofdrol. De coronacrisis zorgde ervoor dat de film nooit in de zalen raakte. Gelukkig krijgen fans van Roald Dahl via allerhande on-demand­platformen nu de kans om alsnog te checken wat beter is: het boek of de film.

The Witches, nu on demand bij Telenet en Proximus

De fratsen van Helmut

Helmut Newton aan het werk. Vroeger. Beeld Helmut Newton
Helmut Newton aan het werk. Vroeger.Beeld Helmut Newton

De weinig subtiele, heteroseksuele mannenfantasieën in de foto’s van Helmut Newton lijken in het holst van het #MeToo-tijdperk alleen maar ongepast en gedateerd. Niets is minder waar, zo blijkt eens te meer in de verhelderende en onderhoudende documentaire over de iconische portret- en modefotograaf. De kinky fratsen op zijn foto’s moet je met een knipoog bezien.

The Bad and the Beautiful, nu via Mylum.tv

Korte films all over the place

Matthias Schoenaerts in de korte film 'Zuur'. Beeld © VRT - Thomas Nolf
Matthias Schoenaerts in de korte film 'Zuur'.Beeld © VRT - Thomas Nolf

Was het ex-bajesklant Antoine Princen die de hoofdrol speelde in de korte film van Michaël Roskam? Of toch Matthias Schoenaerts? U kunt het zelf proberen uit te vissen op VRT NU, waar Het slachtoffer nog te zien is, net als de elf andere korte films uit de Lockdown-reeks. Met speciale vermeldingen voor Zuur van Robin Pront en Franky & Mariel van Jan Eelen.

Lockdown, nu op VRT NU

Met de tanden vooruit

Adarsh Gourav (Balram) en Rajkummar Rao (Ashok) in 'The White Tiger'. Beeld TEJINDER SINGH/NETFLIX
Adarsh Gourav (Balram) en Rajkummar Rao (Ashok) in 'The White Tiger'.Beeld TEJINDER SINGH/NETFLIX

Met De witte tijger won Aravind Adiga in 2008 de prestigieuze Man Booker Prize. Meer dan tien jaar later is het boek over een arme jongeman die de sociale ladder opklimt nu ook verfilmd. Regisseur Ramin Bahrani slaagde er wonderwel in om in een film vol zwarte humor en kritiek op het Indiase kastensysteem de geest van het boek te bewaren.

The White Tiger, nu op Netflix

Waarover spraken zij?

Leslie Odom Jr., Eli Goree en Aldis Hodge in een scène uit 'One Night in Miami'. Beeld AP
Leslie Odom Jr., Eli Goree en Aldis Hodge in een scène uit 'One Night in Miami'.Beeld AP

Op 25 februari 1964 ontving de zwarte Amerikaanse activist Malcolm X op zijn hotelkamer in Miami drie andere iconen: bokser Cassius Clay, zanger Sam Cooke en American football-ster Jim Brown. Waarover ze het die avond hadden, is een goed bewaard geheim. One Night in Miami doet op basis van grondige research en fantasie een ­gerechtvaardigde gok.

One Night in Miami, nu op Amazon Prime Video

De beste band ter wereld

Robbie Robertson (r) en de leden van The Band.  Beeld Magnolia Pictures/Elliott Landy
Robbie Robertson (r) en de leden van The Band.Beeld Magnolia Pictures/Elliott Landy

De beste band van de wereld, dat was The Band. En die status dankt het vooral aan de bezielende leiding die gitarist, zanger en liedschrijver Robbie Robertson aan het gezelschap gaf. Althans, dat zegt Robertson zelf, in Once Were Brothers. Andere stemmen hoor je niet of te weinig, maar de docu werpt een boeiende blik op de opgang en het uiteenspatten van de groep.

Once Were Brothers, nu op Sooner, Proximus Pickx, Cinema bij je Thuis en ZED vanuit je zetel

Swingen met Jagger

Mick Jagger in 'The Burnt Orange Heresy'. Beeld rv
Mick Jagger in 'The Burnt Orange Heresy'.Beeld rv

Dat Mick Jagger een liedje kan zingen is bekend. Dat hij ook aardig weet te acteren, al iets minder. The Burnt Orange Heresy, over een ambigue miljonair die per se een schilderij van een legendarische kunstenaar wil kopen, gaat pas echt swingen als Jagger als die miljonair ten tonele verschijnt. Hij maakt deze stijlvol aangeklede pulpthriller het kijken waard.

‘The Burnt Orange Heresy’, nu op Proximus Pickx, Cinema bij je Thuis, Sooner, Zed

Dwalen door Brussel

Saadia Bentaïeb als Khadija. Beeld /
Saadia Bentaïeb als Khadija.Beeld /

Is Brussel een hell hole, of een warme stad? Het tweede, lijkt Bas Devos te tonen in Ghost Tropic. De film vertelt het verhaal van Khadija (Saadia Bentaïeb) die ’s avonds op de laatste metro in slaap valt en te voet naar huis moet. In haar dwaaltocht door de hoofdstad zoekt en vindt ze een beetje menselijkheid.

‘Ghost Tropic’, nu op Avila en Cinema bij je Thuis  

Als je je baby verliest

Shia LaBeouf en Vanessa Kirby in 'Pieces of a Woman'. Beeld AP
Shia LaBeouf en Vanessa Kirby in 'Pieces of a Woman'.Beeld AP

De nieuwe film van Kornél Mundruczó (White God) heeft er al een succesvolle reis langs festivals op ­zitten. In Pieces of a Woman vertelt de regisseur het verhaal van een koppel dat elkaar dreigt kwijt te raken nadat ze hun eerste kind bij de geboorte hebben verloren. De rol van rouwende moeder leverde Vanessa Kirby de prijs voor beste ac­tri­ce op het Filmfestival van Venetië op.

‘Pieces of a Woman’, nu op Netflix

Eigenzinnig jaaroverzicht

Charlie Brooker. Beeld Contour by Getty Images
Charlie Brooker.Beeld Contour by Getty Images

Charlie Brooker, de man achter de Netflix-reeks Black Mirror, maakte in een vorig leven satirische jaaroverzichten voor de BBC. Nu hij voor Net­flix werkt, mag hij hetzelfde doen met net iets meer budget. Dat merk je aan de guestlist voor zijn nieuwste productie. Onder an­de­ren Samuel L. Jack­son, Hugh Grant en Lisa Kudrow duiken op in de mockumentary Death to 2020.

‘Death to 2020', nu op Netflix

Glitterhemdjes en impact

null Beeld EPA
Beeld EPA

Wie aan de Gibbs-broers denkt, denkt aan foute disco­hits en hoge zangstemmetjes. Maar de drie broers die samen de hitformatie Bee Gees vormden, zijn meer dan dat. De muziekdocumentaire How Can You Mend a Broken Heart laat zien dat het trio een veel grotere invloed had op de hedendaagse popmuziek dan je op het eerste gehoor zou denken.

‘How Can You Mend a Broken Heart’, nu op YouTube

Nieuwjaarscadeau met een ziel

Joe Gardner (stem van Jamie Foxx) in 'Soul'. Beeld AP
Joe Gardner (stem van Jamie Foxx) in 'Soul'.Beeld AP

In Soul, de nieuwste animatiefilm uit de Pixar-stal, maken we kennis met Joe Gardner. De New Yorkse muziekleraar droomt al zijn hele leven van een ­carrière als jazzmuzikant. Maar net als die droom in vervulling lijkt te gaan, verongelukt hij. Wanneer zijn ziel richting hiernamaals zweeft, doet Joe er alles aan om naar de aarde terug te keren. Een pracht van een nieuwjaarscadeau.

‘Soul’, nu op Disney+

Huwelijksdrama in ziekenhuis

Sami Bouajila (als Fares) en Najla Ben Abdallah (Meriem) in 'Un fils'. Beeld /
Sami Bouajila (als Fares) en Najla Ben Abdallah (Meriem) in 'Un fils'.Beeld /

In Un fils schiet een terroristische aanslag het luxe leventje van het Tunesische koppel Fares en Meriem aan flarden. Hun zoontje krijgt een kogel in de buik, maar hij is niet het enige slacht­offer. Terwijl Fares en Meriem in de ziekenhuisgang wachten op nieuws, komen donkere geheimen aan de oppervlakte die hun ­huwelijk langzaam maar zeker in brokken uiteen doen vallen.

‘Un fils’, nu op Streamz, Cinema bij je Thuis en Proximus Pickx

De allerlaatste krachttoer

Chadwick Boseman (Levee), Colman Domingo (Cutler), Viola Davis (Ma Rainey), Michael Potts (Slow Drag) en Glynn Turman (Toledo) in 'Ma Rainey's Black Bottom'.
Cr. David Lee/NETFLIX Beeld David Lee/NETFLIX
Chadwick Boseman (Levee), Colman Domingo (Cutler), Viola Davis (Ma Rainey), Michael Potts (Slow Drag) en Glynn Turman (Toledo) in 'Ma Rainey's Black Bottom'.Cr. David Lee/NETFLIXBeeld David Lee/NETFLIX

Net voor hij vorige zomer aan kanker bezweek, stond Chadwick Boseman – vooral bekend als de superheld uit Black Panther – nog één keer op de filmset. In Ma Rainey’s Black ­Bottom kruipt hij in de huid van ­Levee, een ambitieuze trompettist die de sound van Ma Rainey – een rol voor Oscar-winnares ­Viola Davis – naar een hoger ­niveau wil tillen.

‘Ma Rainey’s Black Bottom’, nu op Netflix.

Leven met een monster

Elisabeth Moss in 'The Invisible Man'. Beeld x
Elisabeth Moss in 'The Invisible Man'.Beeld x

Buiten is het vroeg donker, het weer is guur... Ideale tijden voor een goede film die je met knikkende knieën naar bed stuurt. The Invisible Man bijvoorbeeld, over een monster dat - welja - onzichtbaar is. Het kwelt en manipuleert zijn slachtoffer (gespeeld door Elisabeth Moss), tot ze schijnbaar krankzinnig en alleen overblijft – en de angst van het scherm druipt.

The Invisible Man, nu op Streamz+

The making of ‘Citizen Kane’

Still uit 'Mank'. Beeld Gisele Schmidt/NETFLIX
Still uit 'Mank'.Beeld Gisele Schmidt/NETFLIX

Een film maken over een film? Het lijkt iets voor cinefielen, tenzij het over Citizen Kane gaat en David Fincher in de regiestoel zit. Hij verfilmde in Mank het verhaal van de totstandkoming van misschien wel de beste film ooit en van de  scenarist, Herman Jacob ­Mankiewicz, in Mank. Het resultaat is een uitstekende prent die overloopt van liefde voor de film.

Mank, nu op Netflix

Feminisme volgens Disney

Yifei Liu in de titelrol van 'Mulan'. Beeld AP
Yifei Liu in de titelrol van 'Mulan'.Beeld AP

Bioscoopuitbaters konden er niet mee lachen dat Mulan geen release kreeg en mensenrechtenactivisten waren boos omdat Disney met China samenwerkte. Maar Mulan, over een vrouw die zich vermomt om met het leger mee te kunnen vechten, is niettemin zeer het bekijken waard. De remake van de animatiefilm uit 1998 is ambitieus en feministisch getint.

Mulan, nu op Disney+

Pijnlijk pedofielenportret

Tijmen Govaerts als Jonathan in 'Muidhond'. Beeld /
Tijmen Govaerts als Jonathan in 'Muidhond'.Beeld /

Mag je empathie opbrengen voor een pedofiel? De vraagt werpt zich op in Muidhond van Patrice Toye, over een man die met zijn geaardheid probeert om te gaan. Niet simpel, als je buurmeisje voortdurend affectie zoekt. Veel gebeurt er niet, en de dialogen zijn soms houterig, maar hoofdrolspeler Tijmen  Govaerts maakt indruk in dit vaak pijnlijke pedofielenportret.

Muidhond, nu op Cinema bij je Thuis en Streamz+ 

Een prachtige puzzel

Emma Watson, Florence Pugh, Saoirse Ronan en Eliza Scanlen in 'Little Women'.  Beeld /
Emma Watson, Florence Pugh, Saoirse Ronan en Eliza Scanlen in 'Little Women'.Beeld /

Kan een cineast nog iets toevoegen aan het vaak verfilmde Little Women, de roman van Louisa May Alcott uit 1868? Jawel, als die cineast Greta Gerwig heet. De film gaat over Jo March, een ambitieuze, creatieve jonge vrouw, en haar drie zussen. Gerwig deconstrueerde het verhaal uit het boek en bouwde het weer op als een prachtige puzzel die gestaag in elkaar valt.

Little ­Women, nu op ­Streamz+

Staken voor het klimaat

Milieuactiviste Greta Thunberg in 'I Am Greta'.  Beeld AP
Milieuactiviste Greta Thunberg in 'I Am Greta'.Beeld AP

Twee jaar geleden stond Greta Thunberg als spijbelaar voor het Zweedse parlement, vandaag is ze het gezicht van de klimaatbeweging. De makers van I Am Greta volgden haar een jaar lang voor een portret, waarin ze het ook over haar aspergersyndroom heeft. Een boeiende inkijk, al laat de docu veel vragen open, bijvoorbeeld over de financiering van haar tournee.

I Am Greta, via Cinema bij je thuis, Film Fest Gent online en ZED vanuit je Zetel

Als een hond sterft

Marona. Beeld /
Marona.Beeld /

Je moet het lef hebben: een animatiefilm voor kinderen starten met een schattig hondje dat sterft. De Roemeense regisseur Anca Damian durfde het in Marona. Wat volgt is een prachtig verhaal over hondje Marona, dat terugblikt op vele herinneringen. Een parel van een animatiefilm die visueel verbluft, met dank aan de door Brecht Evens ontworpen personages.

Marona, via Cinema bij je Thuis en Streamz+

Afscheid van een vader

Uit 'Dick Johnson is Dead. Beeld Netflix
Uit 'Dick Johnson is Dead.Beeld Netflix

Wat voor dochter haalt het in haar hoofd om haar dementerende vader van 86 voor de camera te laten sterven? Haar naam is Kirsten Johnson, en ze doet het uit pure liefde in Dick Johnson Is Dead. Door haar vader herhaaldelijk te ‘vermoorden’, ze fingeert verschillende eindes, kan ze afscheid beginnen nemen. Het resultaat is een bijzondere en ontroerende documentaire.

Dick Johnson is Dead, via Netflix  

Traumatische verledens

Ibrahima Gueye en Sophia Loren in 'La vita davanti a sé'. Beeld Regine De Lazzaris
Ibrahima Gueye en Sophia Loren in 'La vita davanti a sé'.Beeld Regine De Lazzaris

De Holocaust meets de vluchtelingencrisis. In La vita davanti a sé speelt Sophia Loren de rol van Madame Rosa, een Holocaust-overlevende en ex-prostituee, die de Senegalees Momo opvangt nadat die beroofd werd. Allebei hebben ze een traumatisch verleden te verwerken, uiteindelijk vinden ze elkaar ook. Een klassiek vertelde film met ‘La Loren’ in topvorm.

‘La vita davanti a sé’, nu op Netflix

Tussen zoet en bitter

Still uit 'About Endlessness' Beeld RV
Still uit 'About Endlessness'Beeld RV

De 76-jarige regisseur Roy Andersson, die van troostende humor zijn kenmerk heeft gemaakt, serveert in About Endlessness 32 tafereeltjes die zweven tussen zoet en bitter. Korte vignetjes, soms schijnbaar banale miniatuurtjes zonder pointe, maar in al hun eenvoud o zo aandoenlijk en troostend. Op die manier verzoent Andersson ons alweer een beetje meer met onze miserie.

‘About Endlessness’, via MyLum.tv  

Aangrijpende videobrief uit Aleppo

Still uit 'For Sama'. Beeld For Sama
Still uit 'For Sama'.Beeld For Sama

Wie denkt alles al gezien te hebben over de ­Syrische oorlog en de puinhoop die Aleppo nu is, kan best nog eens kijken naar For Sama. Tussen de bommenregens door filmde de journalist Waad Al-Kateab haar prille gezinsgeluk in de belegerde stap. De documentaire, een videobrief voor haar dochter Sama, is overrompelend envhuiveringwekkend.

For Sama, via Cinema bij je Thuis

Tom Hanks’ anticynisme

Tom Hanks in een still uit 'A Beautiful Day in the Neighborhood' (2019).  Beeld Photo News
Tom Hanks in een still uit 'A Beautiful Day in the Neighborhood' (2019).Beeld Photo News

Deze tijden kunnen wel een hartverwarmende film verdragen die het perfecte antidotum is ­tegen alle slecht nieuws en cynisme. In A Beautiful Day in the Neighborhood speelt Tom Hanks Fred Rogers, een soort Amerikaanse Nonkel Bob, een lieve man tjokvol wijze raad die altijd bescheiden blijft. Het anticynisme dat Hanks hier neerzet, is ongezien.

A Beautiful day in the Neighborhood, nu op Streamz+

Het debuut van Adil en Bilall

Uit 'Bad Boys for Life', met Martin Lawrence en Will Smith. Beeld JP
Uit 'Bad Boys for Life', met Martin Lawrence en Will Smith.Beeld JP

Het zal niet de beste film van 2020 zijn, maar wel een van de vermakelijkste. En een van de meest winstgevende. Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben hun debuut in Hollywood niet gemist. Ook wie niet houdt van de oneliners afvurende flikken Lowrey (Will Smith) en Burnett (Martin Lawrence), moet erkennen dat het Belgische duo vakwerk heeft afgeleverd.

‘Bad boys for Life’, nu op Streamz+

De bijen van Hatidze

Still uit 'Honeyland'. Beeld NEON
Still uit 'Honeyland'.Beeld NEON

Een documentaire over een wat oudere vrouw die bijen kweekt in een Macedonisch gebergte. Het is geen pitch die je doet watertanden. Tot je Honeyland ziet, een docu die het leven toont zoals het echt is, zonder erin in te grijpen. Een documentaire over Hatidze, haar bijen, maar ook over kapitalisme en ecologisme.

‘Honeyland’, nu op Cinema bij je Thuis

Fei Fei bouwt een raket

Gobi en Fei Fei in 'Over the Moon'. Beeld Netflix
Gobi en Fei Fei in 'Over the Moon'.Beeld Netflix

Soms wil je gewoon even vluchten, terug naar iets of iemand die je bent verloren. Het meisje Fei Fei bouwt daarom een raket, belandt op de maan en ontmoet er opmerkelijke creaturen, in deze hedendaagse variant van The Wizard of Oz. De regie is van Oscar-winnaar Glen Keane, die als animator een sleutelrol vertolkte bij onder meer Beauty and the Beast en Aladdin.

‘Over the Moon’, nu op Netflix

Dossier De Morgen gidst

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234