Vrijdag 15/11/2019

Cheryl Cole krijgt doodsbedreigingen

Beeld UNKNOWN

Cheryl Cole zal twee keer nadenken voor ze nog eens in de jury van 'X Factor' zetelt. Nadat ze tieneridool Gamu Nhengu uit de talentenjacht stemde, ontving ze doodsbedreigingen: "Iedereen heeft een kogel klaar voor jou", staat in een sms die werd rondgestuurd. Schokkender is dat de afzender stelt dat, indien hij niet tot bij de 27-jarige Cheryl geraakt, hij "eender welk meisje met die naam zal mollen". Ook op Facebook ontving Cole doodsbedreigingen.

In de scheldtirade, die via sms Groot-Brittannië werd rondgestuurd, beschuldigt de verzender Cole van racisme. "Ik vond 'X Factor' een goed programma tot jij zei dat Gamu niet naar de live show mag. Dat was de grootste fout van je leven. Je wil onschuldig overkomen op televisie, alsof je niet weet waar je mee bezig bent. Maar we weten allemaal hoe racistisch je bent. Wat je nu hebt gedaan, is het leven in gevaar brengen van elk blank meisje die van haar stomme moeder de naam Cheryl kreeg. Want ik ga ze mollen en ze zullen zelfs niet weten waarom", zo citeert The Sun uit de bedreiging.

De sms werd verstuurd uit Tottenham, in het noorden van Londen, en de afzender voegt er aan toe dat Cheryl die buurt maar beter kan mijden. "Anders krijg je klappen tot je bloedt".

"Je kan niet zingen"
"Je bent haatdragend, je kan niet zingen. Om jezelf gelukkig te maken wil je alle goede zangeressen wegwerken van wie je weet dat ze je overtreffen. Niemand wil je album kopen", voegt de zender er nog aan toe. De boodschap is gesigneerd door een zekere Supa Capone, die er nog "probeer me maar te vinden" aan toevoegt.

De bazen van het programma en Scotland Yard onderzoeken de doodsbedreiging.

Facebookgroep
Gisteravond bleek dat ook op Facebook werd opgeroepen Cheryl te doden. De groep 'cheryl cole to die a painful death for being a tart and blasted into space' ('cheryl cole moet een gruwelijke dood sterven omdat ze een trut is en moet de ruimte ingeschoten worden') had op korte tijd 39 leden. De groep wordt omschreven als 'people who want to kill cheryl cole for being a great tart and making painful music that people want to shoot themselves to' ('mensen die Cheryl Cole willen doden omdat ze zo'n grote trut is en pijnlijke muziek maakt waarop mensen zich voor de kop willen schieten'). (lb)

Cheryl Cole stemde Gamu Nhengu uit 'X Factor'. Beeld UNKNOWN
 We weten allemaal hoe racistisch je bent. Wat je nu hebt gedaan, is het leven in gevaar brengen van elk blank meisje die van haar stomme moeder de naam Cheryl kreeg. Want ik ga ze mollen en ze zullen zelfs niet weten waarom  
Supa Capone
Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234