Woensdag 05/08/2020

Chef en eigenaar Hertog Jan zijn 'culinaire persoonlijkheid'

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.Beeld BELGA

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan in Brugge zijn op de Horeca Expo in Gent uitgeroepen de 'Culinaire Persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie' 2012.

Een jury van vakmensen nomineerde acht kandidaten. De titel gaat naar iemand uit de Belgische gastronomie die het afgelopen jaar baanbrekend werk verrichtte of zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakte voor de culinaire sector.

"Gert en Joachim zijn op een tijdspanne van nauwelijks een zevental jaren met Hertog Jan van geen naar 3 sterren gegaan. Gert hoort bij de 3 jongste driesterrenchefs ter wereld", aldus organisator Horeca Expo.

"Joachim, vennoot en zaaldirecteur, was in 2004 Eerste Sommelier van België en werd in 2011 met ruime voorsprong Sommelier of the Year. De boezemvrienden werken samen aan een nieuw project rond hun boerderij met een eigen visie op ecologie en eigen groenteteelt."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234