Woensdag 21/08/2019

TV-series

Aart Staartjes: "Studio 100 bederft de markt"

Eén zendt vanavond het slot uit van de Vlaams-Nederlandse rampenreeks Als de dijken breken. Een gesmaakte rol in de serie wordt gespeeld door Aart Staartjes, die echter voor eeuwig bekend zal blijven als Meneer Aart uit Sesamstraat. In een interview in deze krant toont hij zich kritisch over de nieuwe generatie kinderprogramma's: "Kabouter Plop is een verschrikking."

Aart Staartjes. Beeld Eric de Mildt

Zijn personage in Als de dijken breken is pas weduwnaar geworden, is levensmoe en besluit zelfmoord te plegen. Een rol waarin Aart Staartjes zich kan inleven. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat de dood veel dichterbij is. Daar hou ik ook rekening mee."

De acteur werd voor de rol gevraagd op de dag dat bekend raakte dat Sesamstraat van Nederland 1 zou verdwijnen. Toch zal Aart Staartjes voor altijd Meneer Aart blijven, met wie hele generaties kinderen zijn opgegroeid. Na 32 jaar is Sesamstraat hem nog altijd even dierbaar. Mocht de reeks definitief verdwijnen, dan vreest hij voor de toekomst van kinderprogramma's. 

"Jullie vreselijke fabriek Studio 100 heeft zich intussen ook in Nederland binnengewrongen", zegt hij. "Ze bederven de hele markt. Ik vind Kabouter Plop een verschrikking, ik heb zo'n medelijden met de acteurs die die onzin moeten vertellen. Het gaat verdomme allemaal om geld. Het zijn barre tijden, man."

Het volledige interview met Aart Staartjes leest u in de pluszone van De Morgen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden