Sociale media

Zo snel krijg je Wilders niet van Twitter

Moskeeën eisen ban van PVV-leider, maar volgens experts maakt die eis weinig kans

- Tim Igor Snijders - Bron: de Volkskrant
1 PVV-leider Geert Wilders zou met zijn tweets over de islam en moslims consequent haat zaaien, en dus handelen in strijd met de 'grondwet' van Twitter. © ANP

De eis van 144 Turkse moskeeën in Nederland aan Twitter om PVV-leider Geert Wilders te verbannen van het platform maakt weinig kans. Dat zeggen experts over de oproep van de Turks-Islamitische Culturele Federatie (TICF).

De koepelorganisatie stelt dat uitspraken van de PVV-leider in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden van Twitter. Zij dreigt naar de rechter te stappen als Twitter niet binnen 21 dagen actie onderneemt. Volgens Ejder Köse, advocaat van de koepel, zaait Wilders consequent haat met zijn tweets over de islam en moslims.

Share

In het verleden liet Twitter blijken de vrijheid van meningsuiting zeer belangrijk te vinden. Het bood bewust de ruimte aan controversiële tweets

"Daarmee handelt hij in strijd met de 'grondwet' van Twitter, zijn gebruikersvoorwaarden", zegt Köse in een reactie. Met een brief aan het bedrijf eist zijn cliënt TICF dat het account van de PVV-leider (ruim 854.000 volgers) wordt opgeschort en/of compleet wordt verwijderd.

nieuws

cult