Wereld Emojidag

Wereld Emojidag: deze emoji willen Twittergebruikers erbij

Twittergebruikers willen het liefst een emoji over dabben. De dansbeweging staat bovenaan het lijstje van nog niet bestaande beelden waar gebruikers het meest om vragen. Ook zout en een bezem zijn populair, volgens Twitter vandaag op Wereld Emojidag.

1 emoji dab © Twitter

Vandaag is Wereld Emojidag en die dag wordt vandaag voor de vierde keer wereldwijd op verschillende manieren 'gevierd'. Zo kleurt bijvoorbeeld het Empire State Building in New York geel, gaat het London's Royal Opera House twintig bekende opera's uitschrijven in emoji's op zijn website en onderzocht Facebook de meestgebruikte icoontjes.

Twitter heeft in tweets van het afgelopen jaar uitgezocht naar welke niet-bestaande emoji's gebruikers het meest vragen. Daaruit blijkt dat Twittergebruikers vooral een emoji over dabben willen. De Dab, of dabben is een dansbeweging waarbij de danser tegelijkertijd het hoofd daalt en je arm en elleboog opheft.

De meest gebruikte emoji op Facebook en Twitter is overigens het gezicht met tranen van geluk. Er zijn in totaal 2.666 emoji's.

nieuws

cult

zine