Video

Vlaams bedrijf maakt 360°-documentaire over jonge Syrische vluchteling

1 © rv

Een Gents bedrijf heeft een virtualrealitydocumentaire gemaakt over Omar, een negenjarig Syrisch jongetje dat als vluchteling werd opgevangen in Finland.

"Hij lijdt aan een slopende hormoondeficiëntie", melden makers A Mad Production. "Door zijn vluchtelingenstatus in Libanon bleef zijn ziekte drie jaar lang onbehandeld. Vorig jaar werd Omar uiteindelijk gehuisvest in Finland. Treed binnen in de wereld van Omar en Warda Al-Jawahiry, zelf een voormalige vluchtelinge, op een virtualrealityreis naar Finland en kijk zelf hoe zijn nieuwe thuis hem bevalt."

Meeslepend

"Het is een meeslepend en positief verhaal, ondanks dat het over de aanhoudende vluchtelingencrisis gaat", klinkt het nog. "De film wordt deze week vertoond op het Sundance Film Festival in de 'VR Bar' en op het UN Launch Event for the 2017 Syrian Humanitarian Response Plan (HRP) te Helsinki. Hij werd ook ingediend voor het Tribeca Film Festival."

A Mad Production draaide de film in samenwerking met The Humanitarian Cooperative en met de steun van Nokia en UNHCR. De opnames werden dan ook gemaakt met Nokia's nieuwste OZO-camera.

Hier zie je de video op YouTube. Je vindt hem ook op Facebook en in de UNVR-app. 

Dossier Vluchtelingen
Dossier Vluchtelingen

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine