technologie

Vijf redenen om terug te keren naar de Nokia 3310

2 © HMD

De herrezen Nokia 3310 ligt in de winkels, en de hype is groot. Maar waarom zou je terugkeren naar een toestel dat alle gemak van een moderne smartphone mist? Vijf argumenten waarop het succes van het toestel drijft.

1. Eenvoud

Voor een kleine groep gebruikers, die hun mobiele telefoon alleen maar denken nodig te hebben om te bellen en wat berichten te sturen, is een smartphone met al zijn apps en tierelantijnen wat teveel. Nu zijn er ook wel apps voor de Nokia 3310 te vinden, via de Opera-browser, maar de meeste functies van het ding staan gewoon voorgeïnstalleerd.

2. Knoppengevoel

Ook het gevoel om effectief op knoppen te drukken is voor heel wat gebruikers die blijven zweren bij een 'feature phone' belangrijk. Seniorenmerk Emporia heeft bijvoorbeeld als belangrijkste feature op zijn populaire mobiele telefoons dikke knoppen, die ideaal zijn voor gebruikers die, met de leeftijd, een beetje gevoel in hun vingers zijn verloren.

2 © HMD

3. Nostalgie

Het zou niemand verbazen als de Nokia 3310 door een niet geringe groep gebruikers gewoon zou worden gekocht als hebbeding of noodtelefoon, of misschien zelfs gewoon om er de moderne versie van Snake op te spelen, het allereerste mobiele spelletje. De originele Nokia 3310 was tussen 2000 en 2005 op de markt, een tijdsspanne die toch alweer meer dan een decennium achter de rug ligt, en waaraan heel wat volwassen consumenten van vandaag warme jeugdherinneringen hebben.

4. Robuust

Nog zo'n feature van de klassieke Nokia 3310, die nu terugkeert met de nieuwe versie: je moest de grootste moeite doen om hem kapot te krijgen. Heel wat anders dan de dure én kwetsbare smartphones van vandaag. Die grotere robuustheid geldt overigens voor zowat alle klassieke mobilofoons die vandaag nog in het winkelrek staan: de belangrijkste eigenschap van een smartphone - het aanraakscherm - is meteen ook zijn grootste kwetsbaarheid.

5. Batterij gaat langer mee

Tweeëntwintig uur continu bellen, bij normaal gebruik goed voor meer dan een week op één enkele oplaadbeurt: het is een prestatie waarin de nieuwe Nokia 3310 alle moderne smartphones ver achter zich laat. Misschien wel het belangrijkste argument om zo'n 'feature phone' boven - of naast - een smartphone te verkiezen.

Bekijk hier de Nokia 3310


Meer technologienieuws op Tweakers.net:
Snapchat brengt camerabril Spectacles naar Benelux
ZTE kondigt waterbestendige Nubia Z17 aan
Windows Mixed Reality Preview

cult

zine