technologie

Twitter: "Geen aanwijzingen van Russische inmenging in Amerikaanse kiescampagne"

- Bewerkt door: IVI - Bron: Belga
1 Jack Dorsey, co-founder en CEO van Twitter, zou het account van president Trump blokkeren als hij zich niet aan de regels van Twitter zou houden. © epa

Twitter heeft in tegenstelling tot Facebook geen aanwijzingen dat vanuit Rusland gepoogd is de Amerikaanse verkiezingscampagne te beïnvloeden via het sociale netwerk. "We hebben daar geen bewijzen van gevonden", zei de topman van Twitter, Jack Dorsey, tijdens dmexcode - een beurs voor de digitale industrie in Keulen.

Facebook meldde vorige week dat profielen met verbindingen naar Rusland voor ongeveer 100.000 dollar advertentieruimte hadden gekocht om zich in de binnenlandse politiek van de Verenigde Staten te mengen. Daarbij werden zowat 470 profielen geïdentificeerd, die tussen juni 2015 en mei 2017 ongeveer 3.000 berichten geplaatst hadden. Daarbij zou ook reclame gemaakt zijn voor betogingen. Buitenlandse inmenging in de kiescampagne is verboden in de VS.

"Account Trump blokkeren indien nodig"
Jack Dorsey zei voorts dat hij er niet voor zou terugschrikken het account van president Donald Trump te blokkeren als die de regels van Twitter zou overtreden. "We wenden bij elk account dezelfde gebruiksregels aan", zei de topman van Twitter.


nieuws

zine