Interview

Techgoeroe Peter Hinssen: "Laat uw kinderen filosofie studeren. Daar ligt de toekomst"

"Het lukt me maar niet om thuis de wifi aan de praat te krijgen." Het is niet meteen het antwoord dat je denkt te gaan krijgen van een techondernemer als Peter Hinssen (48). Of hoe een gesprek met ‘Mister Disruption’, want zo wordt hij vaak genoemd, verrassende wendingen kan nemen.

Share

'Waar ik mijn dochter het meest mee kan irriteren, is bellen naar de vaste lijn thuis. Ze neemt altijd meteen op. Dan krijgt ze mij aan de lijn en wordt ze kolerig. Maar ja, ze neemt haar gsm nooit op'

Peter Hinssen

Hij heeft net een oude kloosterkapel gekocht en zit zichtbaar te popelen als hij erover vertelt. De kapel, in het idyllische dorpje Mater, hartje Vlaamse Ardennen, moet dienen om zijn uitgebreide Apple-verzameling in onder te brengen. Die kan thuis namelijk niet meer binnen.

Alles begon met de Lisa, een voorloper van de Mac. Hij ziet zichzelf nog staan, als 14-jarig ­manneke in de computerwinkel op de Gentse Koren­markt, waar mannen in maatpak hem en zijn vader buitenkeken omdat ze meenden dat die zo’n Lisa niet konden betalen.

nieuws

cult

zine